Master in urbanisme

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Wat te verwachten van ons

Het educatieve concept van dit Master-programma is uniek; onderwijs in gelijktijdigheid met werk in een professionele praktijk. Dit gelijktijdige onderwijs biedt studenten ervaring en onderwijs buiten het schoolcurriculum, essentieel voor hun professionele vorming als stedenbouwkundig ontwerper. Daarnaast is de Academie zelf een laboratorium voor ruimtelijke opdrachten van echte belanghebbenden. Onze docenten zijn professionals uit verschillende disciplines, maar allemaal met een sterke relatie tot de praktijk. De Design Studio is het hart van het masterprogramma. In de studio worden studenten opgeleid om allerhande vaardigheden en methoden toe te passen op steeds meer overtuigende voorstellen voor synthetisch ontwerp voor complexe ruimtelijke problemen. De studioopdrachten houden steevast verband met de complexiteit van hedendaagse samenlevingen en gaan sociale, culturele, politieke, economische en technologische parameters in.

Wat verwachten we van jou

De kern van het programma wordt gevormd door studiowerk: project leren. Studenten pakken individueel of in kleine groepen een bepaald 'probleem' aan dat is ingebed in de opdracht. Het studiowerk wordt begeleid door verschillende theoretische cursussen.
De filosofie van de Academie is gebaseerd op het principe van studeren naast het werken in de dagelijkse praktijk van een stedenbouwkundig bedrijf.

Deze gelijktijdige opleiding biedt studenten meer ervaring en onderwijs dan het schoolcurriculum, essentieel voor zijn professionele vorming als architect of stadsontwerpster.

Eerste jaar: Design Essentials

Studenten komen de Academie binnen met een bachelordiploma behaald op een reeks verschillende scholen, disciplines en culturele en professionele achtergronden. Dat is de reden dat het programma voor het eerste jaar volledig is toegewijd aan het ontwikkelen van een ontwerperhouding ten opzichte van de wereld om ons heen. Het studioprogramma 'Design essentials' wordt ondersteund door een reeks vaardigheidstrainingen en een theorieprogramma over architectuur en stedenbouw, economie, duurzaam ontwerp en kunstgeschiedenis. De leerresultaten van studenten worden beoordeeld op basis van portfolio's.

Tweede en derde jaar

Tweede en derde jaar: ontwerppraktijk.

Vierdejaars afstudeerstudio

Vierdejaars afstudeerstudio: Design Thinking.

Gelijktijdig onderwijs

Het opleiden van ontwerpers met een relevante reeks krachtige vaardigheden, toepasbare kennis en een fundamentele samenwerkingshouding vormt de kern van ons curriculum. Een uniek aspect van het programma is dat het op een 'concurrente' manier wordt onderwezen, waarbij studiowerk en cursussen worden gecombineerd met een relevante beroepspraktijk tijdens de masterstudie. Deze gelijktijdige opleiding biedt studenten meer ervaring en onderwijs dan het schoolcurriculum, essentieel voor zijn professionele vorming als architect of stadsontwerpster. Studenten moeten een baan bij een ontwerpbureau vinden en minimaal 20 uur per week werken. De voortgang zal worden geëvalueerd door middel van een reeks portfolio-evaluaties. Als studenten niet in staat zijn om een ​​geschikte functie te vinden in een architectenbureau of stedenbouwkundige praktijk, zal de Academie alternatieve praktijkonderzoeksstudio's aanbieden, waar studenten praktisch werk kunnen doen voor een breed scala aan cliënten. Studenten die afstuderen in de Master Architecture of Master Urbanism-programma komen in aanmerking voor registratie bij de Nederlandse vergunningverlenende raad voor architecten en stedenbouwkundigen.
(Bron: Bureau Architectenregister)

Hoe aan te vragen

1. Voeg nieuwe inschrijving toe via Studielink

Je inschrijving voor een FHK bachelor of master begint op www.studielink.nl. Als je officieel in Nederland woont, heb je een DigiD nodig om in te loggen. Als je geen DigiD hebt omdat je een buitenlands adres hebt, maak je je eigen account aan in Studielink (als je er nog geen hebt).

  • Nadat je bent ingelogd bij Studielink, vul je in of zorg je ervoor dat je persoonlijke gegevens correct worden ingevoerd (bijvoorbeeld hoofdletters indien nodig, volgens je paspoort / ID-kaart) en controleer of voeg je je vooropleiding toe.
  • Ga naar je "takenlijst" of naar "mijn studieprogramma's" en selecteer de optie "Nieuwe inschrijving toevoegen".
  • Selecteer de opties Academisch jaar 2018/2019, HBO, master, Fontys Hogescholen: 'M Urbanism', beantwoord de aanvullende vragen en bevestig.

2. Meld je online aan voor een opname

Twee werkdagen na de aanvraag tot inschrijving via Studielink ontvangt u een e-mail (afzender fhksa@fontys.nl) met een link naar het toelatingsformulier. NB: Dit is een andere e-mail dan die je ontvangt van no-reply@fontys.nl, met vermelding van je PCN-nummer en wachtwoord. U hebt beide e-mails nodig.

Wanneer we uw aanvraag hebben ontvangen, ontvangt u een bevestiging. Ten laatste een week voor de audiodatum ontvangt u een uitnodiging. Als u de e-mails niet ontvangt, controleer dan uw spam-box en voeg ons adres toe aan uw adresboek.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Lees Minder
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Meer Minder