Master in transportontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ENGELSE TAAL.

De masteropleiding Transportation Design biedt mensen met een grote passie voor auto's de kans om zich sterk in te zetten voor auto-ontwerptechnieken. Het neemt studenten mee in de kern van de ontwerpwereld, waardoor ze leren over innovatief denken en hoe ze het ontwerp van een auto-exterieur en een auto-interieur moeten benaderen, ontwikkelen en voltooien.

Turijn is de perfecte stad voor deze cursus, omdat het de wereldhoofdstad is van autodesign en het de geboorteplaats was van de belangrijkste designhuizen en autobedrijven van Italië. De stad biedt de kans om het hele netwerk van auto-ontwerpers naar IED te laten komen om hun capaciteiten met onze studenten te delen voor lessen, lezingen, workshops of voor het rekruteren van jonge talenten.

De master richt zijn aanpak op het simuleren van een echte werkervaring. Het doel is om een ​​volledig model te presenteren, ontworpen en gebeeldhouwd door de studenten. Vervolgens wordt het gepresenteerd op de Geneva International Motorshow, 's werelds belangrijkste display voor auto-ontwerp.

Doelstelling: toelating tot de masteropleiding staat open voor afgestudeerden op alle ontwerpgebieden, maar ook voor professionals met minstens twee jaar werkervaring in de automobielsector. Aanvragers kunnen ook rechtstreeks worden toegelaten tot de major van een tweede jaar.

Carrièremogelijkheden - Afgestudeerden van de Car Interior Design major kunnen werken als Experts in multimediaproducten voor autobedrijven, designcentra en bedrijven die actief zijn in de ontwikkeling van interfaces voor gebruikersinteractie. Aan het einde van de major opleiding Auto Exterieur Design kunnen studenten posities bekleden als Car Exterior Design Experts in staat zijn om ontwerpprojecten onder ogen te zien, van het concept tot de creatie van het prototype.

Methodologie en structuur - Het eerste jaar verzamelt studenten met verschillende achtergronden, met een gedeelde theoretische en ontwerpbasis.

Aan het einde van het eerste jaar kunnen deelnemers kiezen voor het tweede jaar major: Car Exterior Design of Car Interior Design and User Experience. Beide specialisaties ontvangen een opdracht van een Design Center voor een concept car-project, waardoor studenten betrokken raken bij wat in alle opzichten een echte werkomgeving is. Ze werken aan hetzelfde project, maar richten zich op verschillende aspecten. Beiden hebben ook te maken met enige onderlinge discipline en workshops, die diepgaande analyses bieden over Advanced Design en Interface Design.

Auto Exterieur Design studenten behandelen alle verschillende stadia van het opstellen en met de problemen van een stijlcentrum, met als einddoel de productie van een volledig schaalmodel.

In het hoofdvak Auto-interieur en Gebruikersbeleving concentreren de studenten zich op het interieur van de auto met behulp van de meest geavanceerde technologieën om interactieve platforms en interfaces te ontwikkelen. Ze hebben te maken met planning en timing door een echte case study aan te pakken, en vervolgens werken ze aan de ontwerpfase met de conceptcreatie.

Het Final Project bestaat uit een unieke mock-up die zich aansluit bij de inspanningen van de studenten van beide majors.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

IED Turin is recognized with some authority as one of the world most important centers for the training in transportation design. Aligned with the knowledge and research typical of its context, this c ... Lees meer

IED Turin is recognized with some authority as one of the world most important centers for the training in transportation design. Aligned with the knowledge and research typical of its context, this campus develops and focuses its design work towards concepts of future mobility and the most advanced and innovative manufacturing clusters. Lees Minder