Master in transportontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

IAAD afdeling van "Car Body Architecture" eerst in Italië opende in 1978 in Turijn. Sinds 2008 heeft het het recht ter nagedachtenis van Andrea Pininfarina.

De specialisatie in Transportation design gaat over de studie van de belangrijkste transportmiddelen met een focus op mobiliteitssystemen en ecologische duurzaamheid.

Turijn is de onbetwiste wereldhoofdstad van automotive design en een van de excellentiecentra in de internationale auto-industrie: de grote Italiaanse productie van Fiat, Lancia, Alfa Romeo en Ferrari, het ontwerp van Giugiaro en Pininfarina, Bertone, de automotive-innovatie van Centro Ricerche Fiat, de robottechnologieën van DEA, Comau en Rambaudi, de innovatie van Oxygen (elektrische alternatieve mobiliteit), om nog te zwijgen van een enorme satellietactiviteiten die niet alleen Fiat, maar bijna alle grote autofabrikanten in Europa en de wereld bedienen. Om dit te bevestigen kiezen ook Chinese designbedrijven Turijn als Europese zetel. Dankzij deze belangrijke supply chain wordt de IAAD Transportation designafdeling geflankeerd door een pool van belangrijke partnerbedrijven, zowel publiek als privaat, die bijdragen aan de activering van onderzoeksprojecten, speciale lezingen, workshops en seminars, bedrijfsbezoeken, educatieve activiteiten en stages.

HOOFDDOELSTELLINGEN

IAAD heeft altijd het doel gehad om een ​​innovatieve benadering van training te bieden: de beste manier om een ​​professional in transport te worden, is in de leer gaan om te leren van experts in het veld. Met dit inzicht is IAAD de eerste Italiaanse universiteit voor hoger onderwijs die gespecialiseerd is in transportontwerp.

Het ontwerpwerk wordt gedaan in samenwerking met IAAD partnerbedrijven die studenten in staat stellen in de praktijk te brengen wat ze studeren in een omgeving die heel dicht in de buurt komt van wat ze op professioneel gebied tegenkomen. IAAD zijn dankzij deze onderwijsfilosofie een perfecte incubator voor het talent van morgen, en beantwoorden direct aan de behoeften en markttendensen. Om jonge professionals in het onderwijsprogramma te trainen, IAAD wat er in de professionele wereld gebeurt. Een van de kenmerken van de methode IAAD is de voortdurende samenwerking met toonaangevende bedrijven in de sector voor de realisatie van gezamenlijke projecten. Convergerend in de projecten creëert zowel de behoeften van de partnerbedrijven als de educatieve doelen een situatie. Dubbel gunstige aspirant-ontwerpers hebben de mogelijkheid om samen te werken met leiders uit de industrie en deze kunnen toekomstige talenten controleren voor opname in hun bedrijven. Dit systeem maakt het ook mogelijk om werkomstandigheden in een professionele context te simuleren: werken met precieze deadlines, het werk in uitvoering corrigeren door de feedback van de klant te volgen, in teams en doelen te werken.

In dit proces zijn de leerkrachten sleutelfiguren die de verbinding tussen het IAAD en de industrie weergeven. Alle docenten zijn professionals in hun respectievelijke vakgebieden, kennen de bedrijven in de branche en weten wat er nodig is voor jonge ontwerpers om concurrerend te zijn op de markt. Studenten vinden in professoren een waardevolle referentie om te verbeteren en te begrijpen welke aspecten van hun professionele vaardigheden moeten worden verfijnd om als hoofdrolspelers in de wereld van werk te betreden.

Tijdens de cursus wordt er veel aandacht besteed aan presentaties en ontwerpwedstrijden, studenten worden aangemoedigd om presentaties van hun werk te maken, ondersteund door deel te nemen aan nationale en internationale wedstrijden. Projecten moeten niet alleen voldoen aan één ontwerpersgunst, maar moeten kunnen worden gewaardeerd en begrepen door de jury van experts en het publiek.

VOORWAARDEN EN TOELATINGSPROCEDURES

// Voorlopige module

Afgestudeerden in Industrieel Ontwerpen, Automotive Engineering en aanverwante onderwerpen, houders van een postdoctoraal diploma in Industrieel en Transportontwerp en kandidaten die aanzienlijke professionele ervaring op het gebied van transport hebben opgedaan, kunnen toegang krijgen tot de Voorlopige Module. De toelating is afhankelijk van de beoordeling van de aanvraag, die moet worden ingediend per sollicitatiebrief, curriculum vitae en portfolio. IAAD behoudt zich het recht voor om de kandidaten zonodig persoonlijk of via Skype een interview te vragen.

// Mastermodule

Toegang tot de Mastermodule vanaf Voorlopig is afhankelijk van het behalen van 60 ECTS-credits van de Voorlopige Module. Voor het behalen van 60 ECTS-credits moeten studenten een projectwerk ontwikkelen dat gepresenteerd moet worden in de laatste fase van de voorbereidende module en het overwinnen van de TOEIC-test. Studenten kunnen hun curricula aanpassen door deel te nemen aan wedstrijden, seminars of workshops om extra credits te verzamelen die nodig zijn voor het overwinnen van de voorbereidende module. Afgestudeerden in Transportation Design of die aanzienlijke ervaring hebben opgedaan in het ontwerpen van transportmiddelen of modellering hebben toegang tot de mastermodule. Toelating tot de cursus is in beide gevallen alleen mogelijk met toestemming van de coördinator van de cursus op basis van de beoordeling van academische kwalificaties, professioneel CV en portfolio.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

According to IAAD, design is culture of the project, is a system capable of linking production with end users dealing with research and innovation to provide social value, cultural significance to goo ... Lees meer

According to IAAD, design is culture of the project, is a system capable of linking production with end users dealing with research and innovation to provide social value, cultural significance to goods and services: meaning, form and function are the cornerstones of a conscious design. IAAD invests in the quality of teaching and in the human and professional value of professors. The EABHES accreditation, the partnership with the French Écoles de Condé, the new premises in the future Lavazza headquarters, collaboration with institutions, organizations, associations and companies for the development of cultural projects, research, educational and work experience, the evolution of the inner structure and the creation of an international scientific committee are the surest signs of a IAAD of the present and of the near future. Lees Minder