Master in transport, mobiliteit en innovatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De steden in de wereld veranderen, maar niet genoeg. Nieuwe technologie, bedrijfsmodellen en wereldwijde prioriteiten veranderen de manier waarop we ons verplaatsen, en regionale planners en stedelijke ingenieurs staan onder druk om deze transformaties voor te bereiden en te benutten om een stedelijke omgeving tot stand te brengen die minder schaarse hulpbronnen verbruikt, minder bijdraagt aan het klimaat verandering en zorgt voor meer leefbare buurten en werkplekken. Om dit te bereiken, moeten traditionele technische disciplines worden geïntegreerd met ondernemersvaardigheden om verandering te stimuleren die innovaties in de praktijk brengt.

Transport, mobiliteit en innovatie bij KTH

Het masterprogramma Transport, Mobility and Innovation maakt deel uit van de EIT Urban Mobility Master School, die studenten traint in zowel technische vaardigheden om te werken met stedelijke mobiliteit en ondernemersvaardigheden om te helpen innovaties in gebruik te nemen. Het thema Duurzame stedelijke mobiliteitstransities is de eerste die bij KTH wordt geopend, waar studenten een holistische aanpak implementeren bij het aanpakken van verschillende problemen waarmee stedenbouwkundigen, civiel- en transportingenieurs en beleidsmakers traditioneel te maken hebben.

Studenten leren praktische vaardigheden en brede kennis van theorieën en concepten in stadsplanning, transport en duurzaamheid. Dit omvat het verwerven van het vermogen om toekomstige en toekomstige gevolgen van plannen en beslissingen voor te stellen, te identificeren en te beoordelen, en om inzichten te ontwikkelen in de rol die transport- en mobiliteitssystemen spelen bij het creëren van een inclusieve, veerkrachtige en duurzaam gebouwde omgeving. De kennisbank zal een breed scala aan perspectieven omvatten, van inzicht in het dagelijks leven van mensen en mobiliteitstechnologieën tot grootschalig strategisch en systemisch denken.

Het programma integreert een breed scala aan unieke functies:

  • Studenten brengen elk een jaar door aan twee verschillende universiteiten - de "entry" -universiteit en de "exit" -universiteit. Alle keuzes bevinden zich bij een toonaangevende universiteit in Europa op het gebied van stedelijke mobiliteit: KTH , Aalto University, Technological University of Eindhoven en UPC Barcelona Tech. Afstudeerders krijgen twee masters, één van elke universiteit waar ze hun studie uitvoeren.
  • Tijdens de eerstejaarsstudies krijgen studenten een inleiding tot innovatie en ondernemerschap en nemen ze deel aan een uitgebreid Challenge Project. In hetzelfde jaar verwerven studenten essentiële technische vaardigheden voor het werken met uitdagingen op het gebied van stedelijke mobiliteit.
  • Tussen het eerste en het tweede jaar zullen studenten deelnemen aan een Summer School die nieuwe vaardigheden toepast op twee verschillende steden in Europa.
  • In het tweede jaar zullen studenten kiezen uit een aantal meer gespecialiseerde cursussen in zowel technische inhoud als innovatie en ondernemerschap. Studenten zullen ook deelnemen aan een korter uitdagingsproject met een stage bij een bedrijf of organisatie die werkt aan uitdagingen in de stedelijke mobiliteit.
  • Ten slotte zullen studenten, ook in het tweede jaar, hun eigen masterproefwerk uitvoeren en hun volledige set van technische en ondernemersvaardigheden combineren en demonstreren.

Carrière

Een inclusief, veerkrachtig en duurzaam stedelijk vervoerssysteem is cruciaal voor het creëren van een leefbare en welvarende stad. De vaardigheden die in dit programma worden geleerd, worden in hoge mate geëist door stads- en vervoersautoriteiten en industrieën in heel Europa en wereldwijd, met een toenemende trend van nieuwe en intersectorale werkgelegenheidsdomeinen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder