Master in toegepaste geofysica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De faculteit Geologie en Geofysica is uniek in het land en is ontstaan ​​in drie faculteiten geologisch en geofysisch georganiseerd na de onderwijshervorming in 1948. Tegenwoordig blijven de tradities van de Roemeense geologie een hoog niveau van wetenschappelijke en didactische benadering behouden, op de achtergrond van modernisering en permanente actualisering.

De huidige organisatie van de faculteit dateert uit 1990 en wordt gekenmerkt door een continue dynamiek, die afgestudeerden voorziet van professionele carrièrekansen, zowel in de industrie, als in de wetenschappelijke en academische velden.

Het academische aanbod van de faculteit omvat drie bacheloropleidingen, vijf master- en één doctoraatsopleiding in moderne studiegebieden en een grote belangstelling voor de mondiale arbeidsmarkt en geavanceerd wetenschappelijk onderzoek: geologische ingenieurswetenschappen, geologie en geofysica.

De wetenschappelijke onderzoeksactiviteit is zeer intens en vindt plaats binnen negen centra, met de nadruk op fundamentele en toegepaste problemen van de moderne geowetenschappen. Ze voeren onderzoekscontracten uit met belangrijke instellingen en organisaties zoals UEFISCDI, evenals gespecialiseerde eenheden zoals PROSPECTIONS SA, OMV-PETROM, GEOECOMAR, het 'Sabba Ştefănescu' Geodynamics Institute van de Roemeense Academie en vele anderen, projecten waarbij zowel docenten als onderzoekers, evenals talrijke studenten.

Geologie, een fundamenteel veld in het brede spectrum van aardwetenschappen, is onlosmakelijk verbonden met het applicatieve deel van de verzameling van specifieke monsters en veldgegevens die vervolgens worden verwerkt, geanalyseerd, gemodelleerd en geïnterpreteerd om cruciale aspecten van de evolutie van de aarde, de accumulatie van stoffen, te verduidelijken nuttige mineralen, vaste stoffen en vloeistoffen, maar ook milieubescherming. De gespecialiseerde geologische praktijk is dus een essentieel onderdeel in de grondige voorbereiding van de studenten van de faculteit.

Specialistische praktijken op het gebied van geofysica worden uitgevoerd in de laatste jaren, op het gebied van veldcampagnes georganiseerd door de Afdeling Geofysica in samenwerking met bedrijven zoals PROSPECTIONS SA en WEATHERFORD International Eastern Europe. Deze praktijken zijn gericht op het verwerven van studenten de methodologieën voor het verwerven, verwerken en interpreteren van algemene geofysische gegevens, waaronder geofysische methoden van industrieel karakter. Een van de professionele studentenverenigingen is Bucharest Capital (BSC), een studentengroep met een wetenschappelijk profiel verbonden aan de faculteit, met een geschiedenis van 12 jaar activiteit. Leraren en een groot aantal studenten werken in onderzoeksprogramma's met universiteiten en onderzoeksinstituten uit geavanceerde geostrategische landen zoals Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Griekenland, Engeland, VS, Italië, Oekraïne, Hongarije enz.

Afgestudeerden van de Faculteit Geologie en Geofysica kunnen geologen, geofysici, geologen, leraren en onderzoekers worden in universitair onderwijs, onderzoekers in onderzoeksinstituten, onderzoekers in mineralogie, petrografie, geochemie, paleontologie, geo-servicestation specialisten, milieu-inspecteurs, experts hydrogeologen, analisten van hulpbronnen en wereldeconomie, specialisten in natuurrampenbeheer, museografen, edelsteenkundigen, enz.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

In general, both within the country and abroad, the University of Bucharest is considered to be the most important educational, research and cultural institution in Romania. During its 150 years of ex ... Lees meer

In general, both within the country and abroad, the University of Bucharest is considered to be the most important educational, research and cultural institution in Romania. During its 150 years of existence, it has achieved a steadfast national and international prestige. The numerous generations of students and professors have succeeded in asserting our University as one of the benchmark institutions for the whole Romanian society, as it is the first existing Romanian institution to ever reach the top 600 universities of the world. Lees Minder