Master in toegepast onderzoek en innovatie in de informatica

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De Engelstalige masteropleiding leidt experts op voor professionele activiteiten op het raakvlak tussen industrie en onderzoek. Uitgerust met diepgaande kennis in toegepast informatica-onderzoek, zullen afgestudeerden van dit programma de digitale transformatie helpen vormgeven. Het onderwijs met een nauwe praktische referentie bereidt studenten voor op een carrière in onderzoek, ontwikkeling en innovatie afdelingen van bedrijven, onderzoeksinstellingen, hogescholen en andere universiteiten.

Top carrièremogelijkheden

Omdat de hele opleiding in het Engels is, hebben afgestudeerden een breed scala aan vacatures in het buitenland. De uitgebreide specialisatiemogelijkheden binnen het onderzoeksveld van de informatica zorgen ervoor dat er veel vraag is naar afgestudeerden als experts op hun respectieve specialismen. De volgende activiteitengebieden zijn bijzonder geschikt:

 • Als managers in het MKB identificeren de afgestudeerden onderzoeks- en innovatiemogelijkheden in hun bedrijven en zetten ze passende samenwerkingsprojecten op met onderzoeksinstellingen.
 • Bedrijven met hun eigen onderzoeksafdelingen vertrouwen op de vakkennis van de afgestudeerden als het gaat om het opzetten, uitvoeren en uitvoeren van onderzoeksprojecten.
 • Als onderzoekers aan hogescholen, andere universiteiten of onderzoekscentra verwerken de afgestudeerden onderzoeksprojecten en leggen ze contacten met het bedrijfsleven, waardoor product-, proces- en service-innovaties worden gecreëerd.

128358_applied_research_c-Martin-Lifka-Photography.jpg

Studie inhoud

Toekomstgericht onderzoek op het gebied van informatica en innovatie vereist specialisten met uitgebreide theoretische en praktische kennis. Een ideale supervisierelatie en intensieve begeleiding zorgen ervoor dat de sterke punten van de studenten worden bevorderd en dat ze gebruik kunnen maken van hun talenten. Het dubbele studiesysteem van het masterprogramma is uniek in Oostenrijk. Het houdt rekening met de eisen van de werkende wereld en biedt studenten de mogelijkheid om tijdens hun studie deel te nemen aan het ontwerp van onderzoeksprojecten bij nationale en internationale onderzoekscentra (bijv. AIT, Salzburg Research, SBA Research).

Het curriculum heeft vijf aandachtsgebieden die het gelijkmatig behandelt over alle vier semesters:

Wetenschappelijk werk: studenten werken in peer-reviewed internationale onderzoeksprojecten en leren hoe ze hun onderzoeksresultaten effectief kunnen communiceren.

Computerwetenschappen: naast de theoretische grondslagen van de informatica brengt dit gebied kennis over in het bijzonder op het gebied van gegevenswetenschap.

Wetenschap en maatschappij: laat studenten begrijpen hoe methoden om wetenschappelijke kennis op te doen de ontwikkeling van de samenleving beïnvloeden.

Innovatiemanagement: het doel van dit focuspunt is om te laten zien hoe onderzoeksresultaten innovaties kunnen ondersteunen en produceren.

Computer Science Research Projects: door nauwe samenwerking met de projectpartners kunnen studenten deelnemen aan onderzoeksprojecten. Tegelijkertijd vormt nauwe samenwerking een ideale toezichtrelatie. Een essentiële focus die op al deze punten betrekking heeft, is de overdracht van taalvaardigheid.

Toelatingseisen

Engelse Taal Vereisten:

 • TOEFL 100
 • IELTS 7.0

Algemene vereisten:

 • afronding van een vakspecifieke bacheloropleiding.
 • voltooiing van een gelijkwaardige post-secundaire nationale of internationale kwalificatie.

Toelating tot deze masteropleiding vereist een afgeronde bacheloropleiding met IT-elementen van de minste 60 ECTS en voldoende dekking van de volgende gebieden: besturingssystemen en netwerk engineering, programmering, webtechnologieën en databasesystemen.

Als de kwalificaties in principe gelijkwaardig zijn en alleen bepaalde aanvullende kwalificaties vereist zijn voor volledige gelijkwaardigheid, hebben de academische directeuren het recht om de bepaling van gelijkwaardigheid afhankelijk te maken van de voltooiing van bepaalde examens die moeten worden afgelegd in de loop van het respectieve masterprogramma.

In individuele gevallen worden beslissingen met betrekking tot de toelating op basis van een opleiding van een ander werkveld genomen door de respectieve Academische Directeur (s).

Vereiste documenten

 • Een CV met je foto
 • geldig paspoort
 • afstudeercertificaat of
 • certificaat van het toelatingsexamen van de studie of een bewijs van een vakspecifiek aanvullend examen
 • bachelor certificaat of diploma programma certificaat
 • bewijs van Engelse taalvaardigheden
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

With more than 3,400 students, the St. Pölten University of Applied Sciences is a key player in the Austrian higher education sector and one of the most important employers in the region. Our universi ... Lees meer

With more than 3,400 students, the St. Pölten University of Applied Sciences is a key player in the Austrian higher education sector and one of the most important employers in the region. Our university distinguishes itself through its a future-oriented and steadily growing number of study programs, strong interdisciplinary collaboration and its research focus. Lees Minder