Master in thermische wetenschappen en energie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Via dit programma verwerven studenten de wetenschappelijke en technologische kennis, evenals de belangrijkste ervaring, om innovatieve onderzoeks- en ontwikkelingsprocessen op energiegebied te begrijpen en bij te dragen.

Doelen

Vaardigheden:

Voer technisch ontwerp van industriële projecten uit, voer experimentele en numerieke analyse-onderzoeken uit en analyseer de resultaten.

Toelating

Thermal Science and Energy is een academisch curriculum van de Masteropleiding Mechanica. Het is een tweejarige opleiding (M1 M2) maar alleen het tweede jaar (M2 Thermal Science and Energy) is toegankelijk op Polytech Nantes.

Vereisten voor inschrijving

Kandidaten moeten houder zijn van een diploma dat ten minste 4 jaar geldig is in het hoger onderwijs (equivalent aan Bac 4 in Frankrijk), op een van de volgende gebieden: toegepaste natuurkunde, werktuigbouwkunde, chemische technologie.

Vereisten training

Aanvragers moeten kunnen aantonen (uit transcripties van hun graden) goede kennis, niet noodzakelijk allemaal, maar op de meeste van de volgende gebieden:

 • Wiskunde (tools voor ingenieurs)
 • Thermodynamica
 • Warmteoverdracht
 • Vloeistofmechanica
 • Digitale methoden (codering)

Programma

Eerste semester (S9) - (30 sp.)

Basisprincipes van warmteoverdracht (fysica en engineering van warmteoverdracht, convectieve en stralingswarmteoverdracht)

 • Experimentele en digitale methoden (experimentele methoden, digitale methoden).
 • Vloeistofmechanica (basisprincipes, turbulentie en turbulente stroming, hydrodynamische stabiliteit en dynamische systemen).
 • Warmteoverdracht in vaste stoffen en heterogene media (warmteoverdracht bij interfaces, warmteoverdracht tijdens composietinjectie, warmteoverdracht met faseverandering, polymeren en thermofysische eigenschappen van composiet).
 • Energiesystemen (thermische energieopslag).

Tweede semester (S10) - (30 sp.)

Het tweede semester is gewijd aan een fulltime wetenschappelijke en technische stage (minimum 5 maanden) gerelateerd aan een onderzoek

Validaties van zowel de examensessie als van de masterstage (verdediging en rapport) hebben geleid tot de Franse Master's Degree van de Universiteit van Nantes.

Bedrijfssector of werk

 • R
 • Toekomstige betrokkenheid bij internationale Ph.D. topprogramma's
 • Thermisch ontwerpingenieur in industriële bedrijven (energieproductie, transport, enz.)

Plaats

Onze internationale master wordt in het Engels gegeven in Polytech Nantes (campus Chantrerie).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Université de Nantes has never stopped moving forward. Faced with today’s challenges we constantly reinvent ourselves. In the last 50 years, Université de Nantes has taken training and research to the ... Lees meer

Université de Nantes has never stopped moving forward. Faced with today’s challenges we constantly reinvent ourselves. In the last 50 years, Université de Nantes has taken training and research to the highest level and, in 2015 took a spot in the Times Higher Education World University Ranking. Université de Nantes is ranked among the top 25 French universities. In these 50 years, we have considerably progressed. Lees Minder
Nantes , Hanoi , Brussel , Saint-Nazaire + 3 Meer Minder