Master in theoretische en computationele methoden

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Theoretische en computationele methoden

De basis van de natuurwetenschappen is het modelleren van fenomenen en het oplossen van deze modellen. Het masterprogramma in theoretische en computationele methoden geeft je een sterke basis in de theoretische methoden, modellering en wiskundige en numerieke analyse binnen de natuurkunde, wiskunde, scheikunde en / of informatica. Het speciale kenmerk van dit programma is dat u de bovengenoemde disciplines kunt combineren tot een uitgebreid programma. Het is goed geschikt voor de behoeften van fundamenteel onderzoek en voor vele toepassingsgebieden.

Aan het studeren

Het masterprogramma in theoretische en computationele methoden geeft je een sterke basis in de theoretische methoden, modellering en wiskundige en numerieke analyse binnen de natuurkunde, wiskunde, scheikunde en / of informatica.

Het bijzondere is dat je bovenstaande disciplines combineert tot een uitgebreid programma door een geschikte combinatie aan te passen aan je plannen en bestaande kennis in samenwerking met de professoren. Dit vereist echter ook een sterke inzet van u om uw eigen vaardigheden te ontwikkelen en uw diploma te plannen.

De sterke wetenschappelijke nadruk van het programma maakt het een natuurlijke toegangspoort tot verdere studies in natuurkunde, wiskunde, scheikunde en informatica .

Waarom theoretische en computationele methoden?

De masteropleiding in theoretische en computationele methoden heeft een uitzonderlijk grote reikwijdte. Het programma bestaat uit verschillende modules in natuurkunde, wiskunde, scheikunde en informatica.

Na het voltooien van het Masterprogramma in Theoretische en Computationele Methoden, zul je:

 • Beschikken over een solide basis van vaardigheden in het door u gekozen wetenschappelijke veld
 • Beschikken over goede vaardigheden in analytisch en computationeel denken en deductie
 • Theoretische en computationele methoden kunnen toepassen bij het analyseren en begrijpen van problemen op verschillende gebieden
 • In staat zijn om informatie over wetenschappelijke fenomenen te generaliseren en de innerlijke relaties te identificeren
 • Wiskundige modellen van natuurlijke fenomenen kunnen maken
 • De modellen zowel analytisch als numeriek kunnen oplossen

Als afgestudeerd aan deze masteropleiding, kun je werken als een expert in vele soorten wetenschappelijke banen in de private en de publieke sector. De arbeidsparticipatie op dit gebied is goed.

De sterke wetenschappelijke nadruk van het programma maakt het een natuurlijke toegangspoort tot verdere studies in natuurkunde, wiskunde, scheikunde en informatica. Dit gebeurt meestal binnen een van de onderzoeksgroepen die op de Kumpula-campus werken.

Structuur en inhoud

Het masterprogramma in theoretische en computationele methoden geeft je een sterke basis in de theoretische methoden, modellering en wiskundige en numerieke analyse binnen de natuurkunde, wiskunde, scheikunde en / of informatica.

De reikwijdte van het programma is 120 ECTS-credits. Het is mogelijk om de opleiding in twee academiejaren af te ronden. De graad omvat:

 • 90 studiepunten van vakken in het masterprogramma, inclusief de masterproef (Pro-afstudeerder) van 30 studiepunten (geavanceerde studies)
 • 30 studiepunten van andere vakken uit je masterprogramma of andere programma's (andere studies)

Het programma bestaat uit verschillende modules in natuurkunde, wiskunde, scheikunde en informatica . Je studies omvatten ook een persoonlijk studieplan, oriëntatie op het beroepsleven en loopbaanplanning. Bovendien kunnen de andere studies een stage omvatten, aanvullende cursussen in uw hoofdvak of bijvak, of een volledig nieuw bijvak.

Studeren in dit programma vereist een sterke inzet van je om je eigen vaardigheden te ontwikkelen en je diploma te plannen. Je maakt een passende combinatie op basis van je plannen en bestaande kennis in samenwerking met de professoren. Je persoonlijke studieplan zorgt ervoor dat je cursussen een verstandige functionele combinatie vormen.

Cursussen en onderwijs

Het speciale kenmerk van dit programma is zijn grote reikwijdte: het bestaat uit verschillende cursuspakketten in natuurkunde, wiskunde, scheikunde, informatica en / of gegevenswetenschappen, bijvoorbeeld:

 • Theoretische fysica
 • Wiskunde
 • Kosmologie en deeltjesfysica
 • Computationele fysica
 • Fysische chemie
 • Laserspectroscopie
 • Wiskundige natuurkunde en stochastiek
 • Toegepaste analyse
 • Software engineering
 • Theoretische informatica
 • Gegevenswetenschap

De cursussen omvatten groeps- en college-instructies, oefeningen, literatuur en workshops. De meeste cursussen bevatten ook examens of projectopdrachten. Daarnaast kun je sommige cursussen zelfstandig afleggen door examens af te leggen.

Instructie wordt gegeven in het Engels, maar de cursussen en opdrachten kunnen ook in het Fins of Zweeds worden gedaan.

Masterproef

De geavanceerde module van je hoofdvak bevat een masterscriptie die je laat zien:

 • vermogen tot wetenschappelijk denken
 • beheersing van wetenschappelijke methoden
 • beheersing van het onderwerp van je scriptie
 • aanleg voor wetenschappelijke communicatie

De omvang van de masterproef is 30 studiepunten. Het wordt vaak geschreven onder toezicht van een van de onderzoeksgroepen in de afdelingen die tot dit programma behoren, zodat je tijdens je masterprogramma bekend raakt met toponderzoek. Deze projecten vormen een natuurlijke toegangspoort tot postdoctorale studies.

Internationale reikwijdte en samenwerking met andere partijen

Het masterprogramma werkt in een zeer internationale sfeer, waarin veel toponderzoekers uit Finland en het buitenland lesgeven. Bovendien bieden de University of Helsinki en de Faculteit Wetenschappen je veel mogelijkheden voor internationale activiteiten:

 • Studentenuitwisseling op een van de uitwisselingslocaties van de faculteit of universiteit
 • Stages in het buitenland
 • Cursussen in het Engels gegeven binnen de faculteit
 • Samenwerking met studenten in het internationale programma
 • Internationale taken binnen de studentenorganisaties of vakbond
 • Taalcursussen aan het Talencentrum van de University of Helsinki

De samenwerkingspartners omvatten verschillende internationale toponderzoekscentra, zoals CERN, ESA, ESRF en ITER.R. Als afgestudeerde student aan de faculteit Bètawetenschappen kun je een onderzoekstraining aanvragen op plaatsen zoals CERN in Genève, Zwitserland of het ESRF-centrum in Grenoble, Frankrijk. Een stage in een van de internationaal actieve onderzoeksgroepen op de campus stelt je in staat om tijdens je studie kennis te maken en contacten te leggen met de internationale onderzoeksgemeenschap. Bovendien bieden de internationale uitwisselingsprogramma's je veel kansen om een deel van je opleiding aan een buitenlandse universiteit te voltooien.

Als masterstudent kun je je minorvak kiezen uit je eigen faculteit en uit de andere faculteiten van de universiteit. Dankzij het contract voor flexibele studietoegang (JOO), kun je ook studeren aan een andere universiteit in Finland, dus het is gemakkelijk om je diploma aan te passen aan je eigen interesses en carrièredoelen. Sommige cursussen worden georganiseerd in samenwerking met de universiteit van Aalto.

Je kunt ook deelnemen aan onderzoeksprojecten in je vakgebied terwijl je studeert. Het schrijven van je masterproef in samenwerking met een bedrijf of onderzoeksorganisatie is ook een goede manier om je vaardigheden in het beroepsleven te verbeteren of ervaring op te doen met werken in een internationaal onderzoeksproject. Het programma werkt nauw samen met het Helsinki Institute of Physics (HIP) en Helsinki Institute for Information Technology (HIIT).

Het programma onderhoudt contacten met alumni binnen het bedrijfsleven. Je kunt je eigen bedrijfsconcepten ontwikkelen tijdens de cursussen voor ondernemerschap van de universiteit en bij Think Company , een gemeenschap van studenten en onderzoekers die geïnteresseerd zijn in het starten van een eigen bedrijf, maar ook voor ondernemers op verschillende gebieden.

Studenten en studentenleven

Het studentenleven en vooral de cultuur van de studentenorganisatie is uitzonderlijk rijk en divers in Finland. Ook aan de University of Helsinki is de studentengemeenschap zeer actief. Meer dan 250 studentenorganisaties zijn actief binnen de Student Union van de University of Helsinki (HYY) , variërend van faculteits- en vakorganisaties tot politieke en maatschappelijke organisaties, en van koren en orkesten tot sport- en spelclubs. Hun activiteiten omvatten jubileumvieringen, academische dinerpartijen, culturele evenementen, bijeenkomsten en excursies.

Als student en lid van de Student Union (HYY) heb je recht op vele voordelen en diensten. Bijvoorbeeld betaalbare studentenwoningen, basisgezondheidszorg, sportfaciliteiten en maaltijden voor studenten . U krijgt ook tal van kortingen, bijvoorbeeld op kosten voor het openbaar vervoer in het hele land.

Carrière

Het masterprogramma in theoretische en computationele methoden biedt je een uitstekende basis voor postdoctorale studies of voor een carrière buiten de Academia in Finland of internationaal. Meestal waren Masters of Science werkzaam binnen onderzoek en R

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Helsinki offers a wide range of Master’s Degree Programmes, taught entirely in English. The scope of our programmes is 120 ECTS credits, completed with two years of full-time study. ... Lees meer

The University of Helsinki offers a wide range of Master’s Degree Programmes, taught entirely in English. The scope of our programmes is 120 ECTS credits, completed with two years of full-time study. All programmes comply with the national legislation governing university education and are, therefore, recognised globally. Lees Minder