Master in textieltechniek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in textieltechniek

Afgestudeerden leren zelfstandig innovatieprojecten te beheren die textieltechnologieën toepassen, waaronder kwaliteitsevaluatie, spinnen, weven, breien, niet-geweven textiel, kleding- of tissuetechniek in de gezondheidszorg en andere toepassingen, en doen zowel theoretische kennis als praktische ervaring op in de productie. Het doel is om hen uitgebreide kennis te verschaffen van het hele gebied van textiel- en kledingtechnologieën, voornamelijk gebaseerd op begrip van basisprincipes en -processen, en op de ontwikkeling van overeenkomstige intellectuele vaardigheden. Ze beheersen zowel het technologische deel als het deel met betrekking tot textielstructuur en eigenschappen. Na hun afstuderen hebben ze het vermogen ontwikkeld om zelfstandig te werken en technisch creatief te zijn. Ze kunnen onmiddellijk worden gebruikt in de kleding- en textielproductie, in management-, onderzoeks- of educatieve gebieden. Ze kunnen zich aanpassen aan het werken in andere branches, vooral technisch. Ze zijn in staat tot verdere onafhankelijke kwalificatiegroei. Ze kunnen problemen op een complexe manier benaderen, dat wil zeggen vanuit een ander oogpunt dan alleen de technische wetenschappen (economie, ecologie en milieu).

117769_textilenengineering.jpg

Omdat de TUL-programma's worden erkend door de Europese Federatie van nationale ingenieursverenigingen FEANI, komen alumni in aanmerking voor de EUR ING-titel.

Belangrijkste feiten

 • FACULTEIT: faculteit voor textieltechnologie
 • TAAL VAN INSTRUCTIE: Engels
 • aanmerking te komen:
  • Afstuderen aan een relevante bacheloropleiding (bij voorkeur gerelateerd aan textiel)
  • Erkenning (evaluatie) van het vooropleiding (Bachelor)
  • Vloeiende Engelse vaardigheden.
 • DUUR: 2 jaar
 • FEE / ACADEMIC YEAR: USD 3000
 • AANVRAAG PRIJS: CZK 2000 / USD 100 (aanmelding), CZK 3000 (aanvraag diplomadiploma)
 • BEURS: Erasmusbeurs voor mobiliteiten beschikbaar.
 • APPLICATIE DEADLINE: 31 maart 2020 (voor het academiejaar 2020/21)

Testimonial van studenten

117768_ScreenShot2019-07-03at11.42.13AM.png

"De mooiste momenten lijken altijd te versnellen en voorbij de greep te glippen net als je ze zo lang mogelijk wilt vasthouden." - Dit was mijn tijd in TUL, afstuderen, niet alleen met een diploma maar ook met veel prachtige herinneringen. Prachtige lesklasse met high-end onderzoekslaboratoria, de plaats die u kunt innoveren. Ik bewonderde zeer goede hoogleraren en zeer ondersteunend personeel, die veel hebben bijgedragen aan mijn carrière. Wereldklasse niet alleen blootgesteld aan onderzoeksgebieden en onderwerpen, maar ook aan mensen die innovatieve ideeën uitwisselen van iedereen die uit verschillende landen over de hele wereld kwam. De beste slaapzalen waar ik tot nu toe heb gewoond met geweldige voorzieningen en een sociale hub voor de buitenlanders. Het TUL-tijdperk zal altijd het beste hoofdstuk van mijn leven zijn! Karthik Kolappan, B.Sc., Ing.

Master Student, Department of Material Engineering, Faculteit Textieltechniek

Vorige academische opleiding: Bachelor in textieltechnologie, afdeling textielchemie, DKTE Society's Textile & Engineering Institute, Ichalkaranji, district - Kolhapur, staat - Maharashtra, India (pass-out jaar - 2014) Werkervaring: 5 jaar Huidige functie: ontwerpingenieur, innovatie Team (R&D), Adient Strakonice sro (Automotive Textile company)

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Top-level results in research and science, excellence in teaching and interdisciplinary collaboration have stood for the Technical University of Liberec since 1953. Around 7000 students study at seven ... Lees meer

Top-level results in research and science, excellence in teaching and interdisciplinary collaboration have stood for the Technical University of Liberec since 1953. Around 7000 students study at seven faculties and one specialized institute. Lees Minder
Liberec , Wrocław , Zittau + 2 Meer Minder