Master in technische wiskunde

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Het programma biedt u een brede en relevante kennis van wiskunde en de toepassingen ervan. Deze kennis is erg gewild omdat de technologie van morgen afhankelijk is van wiskundige methoden en berekeningen. Het programma geeft je kennis en vaardigheden die nuttig voor je zullen zijn bij het ontwikkelen van nieuwe technologie, het opbouwen van een duurzame samenleving of het runnen van je eigen succesvolle bedrijven.

Het programma

De masteropleiding in de technische wiskunde is ontworpen om studenten uit te rusten met de wiskundige hulpmiddelen voor het ontwikkelen van de technologie van morgen. Je hebt een brede en relevante kennis van wiskundige toepassingen en methoden die zowel in privé-ondernemingen als in de academische wereld, onder andere, nuttig zijn. Je beheerst wiskundige methoden met toepassingen in statistiek, informatietechnologie, informatica, energie- en milieutechniek, robotica en automatische regeltechniek, evenals optimalisatie.

Het programma is zorgvuldig ontworpen en toch flexibel en zal u voorzien van goede theoretische kennis en goed ontwikkelde werkmethoden in engineering. Je zult vakken volgen in matrixtheorie, quantum computing, wavelets, optimalisatie en algebra, allemaal gekozen om van toepassing te zijn in moderne engineering. Onderwerpen behandeld in cursussen in het programma omvatten big data-analyse, veilige en betrouwbare communicatie, Pagerank en wiskundige modellering.

De flexibiliteit van het programma biedt u de mogelijkheid om dieper in te gaan op verschillende gebieden die u bijzonder interesseren. Binnen de projectcursussen hebt u bijvoorbeeld de mogelijkheid om rechtstreeks in contact te komen met ontwikkeling en onderzoek of om samen te werken met een bedrijf en met uw masterscriptie.

Werkgelegenheid en toekomstperspectieven

Met je diploma van de masteropleiding Engineering Mathematics, heb je veel kansen voor een goede carrière. In combinatie met de technologische vaardigheden die uit eerdere onderzoeken zijn verkregen, beschikt u over de expertise die nodig is om nieuwe technologische oplossingen te ontwikkelen en te ontwikkelen. De ontwikkeling van toekomstige technologieën is afhankelijk van en gebaseerd op het gebruik van wiskundige methoden en berekeningen.

Na voltooiing van het programma kunt u bijvoorbeeld werken met ontwikkeling of onderzoek in uw eigen bedrijf of een Zweeds of multinationaal bedrijf dat wiskundige of statistische methoden, berekeningen en algoritmen gebruikt in haar technologische oplossingen. Er zal ook een goede gelegenheid zijn na het voltooien van het programma om als doctoraatsstudent voort te studeren aan de Mälardalen University of aan een andere universiteit in Zweden of in het buitenland.

Specialisten in techniek en wiskunde zijn erg gewild op de moderne arbeidsmarkt, binnen veel gebieden en bedrijven, bijvoorbeeld communicatietechnologie, informatietechnologie, internet en computers, robotica, banken en verzekeringsmaatschappijen, ingenieurs- en adviesbureaus, bouwbedrijven, medische bedrijven en energiebedrijven, maar ook binnen de publieke sector als het gaat om onder meer geneeskunde, gezondheidszorg en onderwijs.

Collegegeld

Voor studenten buiten de EU / EER:

  • Kosten eerste semester: 67500 SEK
  • Totale programmakosten: 270000 SEK

Specifieke toelatingseisen

Een bachelordiploma van een instelling van hoger onderwijs van drie jaar of meer, gelijk aan 180 studiepunten, waarvan ten minste 90 studiepunten binnen de wiskunde, exacte wetenschappen of techniek, waarvan ten minste 45 studiepunten progressief zijn gespecialiseerd in wiskunde / toegepaste wiskunde. Een TOEFL-testresultaat, met een minimumscore van 530 met een TWE-score van ten minste 4,0 (PBT) of 72 met een TWE-score van ten minste 17 (iBT) of een IELTS-testresultaat met een overall-bandscore van ten minste 5,5 en er is geen bandscore van minder dan 5,0 of gelijkwaardig vereist.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

At Mälardalen University people meet who want to develop themselves and the future. Our 16700 students read courses and study programs in Business, Health, Engineering, and Education. We conduct resea ... Lees meer

At Mälardalen University people meet who want to develop themselves and the future. Our 16700 students read courses and study programs in Business, Health, Engineering, and Education. We conduct research within all areas of education and have internationally outstanding research in future energy and embedded systems. Our close cooperation with the private and public sectors enables us at MDH to help people feel better and the earth to last longer. Mälardalen University is located on both sides of Lake Mälaren with campuses in Eskilstuna and Västerås. Lees Minder
Västerås , Eskilstuna + 1 Meer Minder