Master in technisch ontwerp

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Toenemende eisen aan functionaliteit, duurzaamheid en innovatie vergroten de complexiteit van productontwikkeling continu. Studenten in de masteropleiding Engineering Design verwerven essentiële technische en organisatorische vaardigheden voor de succesvolle ontwikkeling en engineering van een breed scala aan technische producten. Het programma bestaat uit twee tracks die gespecialiseerde expertise bieden op belangrijke gebieden van technisch ontwerp: machineontwerp en mechatronica.

Our engineers designing the back hood - this is where our rechargeable batteries for emission-free rides are placed ????

Engineering Design bij KTH

De masteropleiding Engineering Design biedt tools, modellen en methodologieën voor het ontwerp van mechanische producten en het ontwerp van industriële systemen. Kandidaten voor het programma kiezen een van de twee gespecificeerde programmatracks: Machine Design of Mechatronics.

Het eerste semester begint met een reeks cursussen die een inleiding bieden tot verschillende aspecten van technisch ontwerp en de basisvaardigheden binnen de gekozen track verbeteren. Voor het tweede en derde semester verdiepen de cursussen de specialisatie, culminerend in de geavanceerde projectcursussen die reële industriële uitdagingen en / of onderzoeksproblemen aanpakken in nauwe samenwerking met industriële bedrijven. Tijdens het programma zijn traditionele hoorcolleges, maar ook oefeningen, seminars, opdrachten en laboratoriumexperimenten leermiddelen in de cursussen.

Je diploma wordt afgesloten met een individueel graadproject, waarbij je nauw samenwerkt met de lokale industrie of een KTH onderzoeksgroep.

Machineontwerptrack

Studenten op de track Machine Design leren hoe ze kosteneffectieve technische kwaliteitsproducten kunnen maken, selecteren, dimensioneren, optimaliseren en verifiëren. Dit wordt gedaan met efficiënte hulp en ondersteuning van industrieel relevante en state-of-the-art tools en methoden. De track richt zich op de ontwikkeling en engineering van innovatieve technische systemen en hoogwaardige componenten en steunt op een holistische ontwerpbenadering en op specialistische kennis.

Mechatronica track

Het gebruik van elektronica en software om mechanische producten te verbeteren, blijft bestaan en de complexiteit ervan groeit snel. De functionaliteit en prestaties van traditionele mechanische systemen zijn vaak afhankelijk van mechatronica - de synergetische integratie van mechanische, elektrische, besturings- en software-engineering.

Een uitdaging voor veel ingenieurs vandaag de dag is de enorme schaal van informatie-uitwisseling en communicatie die vereist is bij productontwikkelingsprojecten. Dit is met name van invloed op Mechatronics-ingenieurs, omdat hun werk niet alleen afhankelijk is van hun multidisciplinaire kennis en vaardigheden, maar ook een steeds breder bewustzijn bij interactie met ontwerpteams in andere disciplines. Studenten op het Mechatronische spoor verwerven de vaardigheden die nodig zijn om deze uitdagingen aan te gaan.

Dit is een tweejarig programma (120 ECTS-credits) dat in het Engels wordt gegeven. Afgestudeerden krijgen de graad van Master of Science. Het programma wordt voornamelijk gegeven op KTH Campus in Stockholm door de School of Industrial Engineering and Management (bij KTH ).

Behandelde onderwerpen

Machineontwerp, systeembouw, machine-elementen, mechatronica, embedded systemen.

Carrière

De masteropleiding Engineering Design geeft je de competentie en het vermogen om complexe technische en technische problemen te identificeren en deze op te lossen met behulp van moderne methoden en tools. Je bent goed voorbereid om te werken in productontwikkeling, technisch ontwerp of onderzoek binnen toonaangevende bedrijven of de academische wereld. Enkele belangrijke industrieën en sectoren voor afgestudeerden zijn voertuigen (weg, spoor, lucht, off-road), industriële automatisering (robotica, processen, elektronica, gereedschappen) en medische techniek (hulpmiddelen voor gehandicapten, levensondersteunende systemen, simulatoren). Afgestudeerden van het programma zijn te vinden bij Scania, ÅF, ABB, Saab, Bombardier, Atlas Copco, Volvo Construction Equipment, Volvo Cars, Electrolux en kleinere medische engineering- en adviesbedrijven. Het programma maakt ook de weg vrij voor een mogelijke carrière in de academische wereld, aangezien veel afgestudeerden promoveren.

Na het afstuderen

Productontwikkelaar, ontwerpingenieur, technisch adviseur, onderzoeker.

"Het beste van mijn programma is dat het voornamelijk gebaseerd is op praktisch leren door middel van opdrachten en projecten waarin ik alle kennis die ik heb opgedaan uit de cursussen kan toepassen."

Ioannis uit Griekenland

Duurzame ontwikkeling

Afgestudeerden van KTH hebben de kennis en tools om de samenleving in een duurzamere richting te brengen, aangezien duurzame ontwikkeling een integraal onderdeel is van alle programma's. De drie belangrijkste doelstellingen voor duurzame ontwikkeling die worden aangepakt door de masteropleiding Engineering Design zijn:

 • 7 Betaalbare en schone energie
 • 9 Industrie, innovatie en infrastructuur
 • 12 Verantwoorde consumptie en productie

Betaalbare en schone energie: er is een verschuiving naar de ontwikkeling van methoden en producten die natuurlijke energiebronnen zoals de zon, wind en oceaangolven kunnen benutten. Studies in dit masterprogramma geven de student inzicht in het onderwerp en het vermogen om deel uit te maken van een ontwikkelingsteam dat werkt aan toekomstige opwekking van schone energie.

Industrie, innovatie en infrastructuur: Innovatie is essentieel om een nieuwe complementaire infrastructuur te bouwen voor toekomstig duurzaam transport om zowel aan de behoeften van de industrie als aan de dagelijkse behoeften van gewone mensen te voldoen. Deze opleiding geeft de student inzicht in het vak en het vermogen om na het afstuderen hiermee om te gaan.

Verantwoorde consumptie en productie: Een belangrijk probleem waarmee we in de toekomst te maken zullen krijgen, is dat de hulpbronnen beperkt zijn en alternatieve duurzame productie en consumptie essentieel is. Na het voltooien van deze opleiding heeft de student inzicht in het onderwerp en het vermogen om producten te ontwerpen en vervaardigen met een hoge mate van recycleerbaarheid en hergebruik, en dus met een hogere duurzaamheid.

Deze doelen komen zowel aan de orde als ingebedde activiteiten en projecttaken, als aparte cursussen in het programma.

Faculteit en onderzoek

Het KTH Department of Machine Design coördineert het programma en draagt bij met een meerderheid van de cursussen. Het onderzoek op de afdeling is grotendeels gericht op het ondersteunen van de transitie naar een duurzamere samenleving. Bij dit masterprogramma zijn voornamelijk twee units van de afdeling betrokken, de unit Systems and Component Design en de unit Mechatronics and Embedded Control System.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma, moet je een bachelordiploma hebben behaald, de Engelse taal beheersen en voldoen aan de opleidingsspecifieke eisen.

Bachelor diploma

Een bachelordiploma, gelijk aan een Zweeds bachelordiploma, of gelijkwaardige academische kwalificaties van een internationaal erkende universiteit, is vereist. Studenten die langere technische opleidingen volgen en cursussen hebben afgerond die gelijkwaardig zijn aan een bachelordiploma, worden geval per geval bekeken.

Studenten in hun laatste jaar van een undergraduate-studie kunnen zich aanmelden en, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke acceptatie ontvangen. Deze aanvragers moeten een schriftelijke verklaring bijvoegen volgens de instructies van University Admissions. Studenten in het laatste jaar van een undergraduate-studie aan een Zweedse universiteit hoeven geen schriftelijke verklaring te overleggen om, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke toelating te krijgen. Wel moeten ze voor 1 februari 150 ECTS-studiepunten van de bacheloropleiding hebben behaald.

Kennis van het Engels

Engelse taalvaardigheid gelijk aan (de Zweedse bovenbouw) Engels cursus B / 6 is vereist. Aan het vereiste kan worden voldaan met een resultaat gelijk aan of hoger dan dat vermeld in de volgende internationaal erkende Engelse tests:

 • TOEFL Op papier gebaseerd: score van 4,5 (schaal 1-6) in schriftelijke test, een totaalscore van 575.
 • TOEFL ITP wordt niet geaccepteerd.
 • TOEFL iBT internet: Score van 20 (schaal 0-30) in schriftelijke test, een totale score van 90
 • IELTS Academic / IELTS UKVI: een minimum algemeen cijfer van 6,5, met geen sectie lager dan 5,5
 • Cambridge ESOL: Cambridge English: Advanced (CAE) Certificate in Advanced English of Cambridge English: Proficiency (CPE) (Certificate of Proficiency in English)
 • Michigan English Language Assessment Battery (MELAB): Minimale score van 90
 • De universiteit van Michigan, ECPE (examen voor het certificaat van bekwaamheid in het Engels)
 • Pearson PTE Academic: Score of 62 (writing 61)

Aan de taalvereiste kan ook worden voldaan door eerdere universitaire studies en studies op de middelbare school. Meer informatie over erkende Engelse tests, eerdere studies en vereiste documenten wordt verstrekt door University Admissions.

Specifieke eisen voor de masteropleiding Engineering Design

Een bachelordiploma, overeenkomend met 180 ECTS-credits, in werktuigbouwkunde of gelijkwaardig, met voldoende theoretische diepgang en goede academische resultaten.

Om de aanvraag in behandeling te nemen, moeten de aanvragers hun keuze voor een programmatraject specificeren.

Voor de Mechatronica-track is gedocumenteerde kennis in de volgende track-specifieke cursussen, of gelijkwaardig, vereist:

 • Programmering en informatica
 • Automatische controle
 • Elektrotechniek: analoge en digitale technologie, elektromotoren en fundamentele microprocessortechnologie
Inschrijvingsdocumenten

Uw aanvraag is niet compleet zonder de vereiste ondersteunende documentatie. De volgende algemene en opleidingsspecifieke documenten moeten daarom in de aangegeven volgorde bij de aanvraag worden gevoegd:

Algemene documenten

 • Certificaten en diploma's van eerdere universitaire studies
 • Afschrift van voltooide vakken en cijfers die zijn opgenomen in je diploma
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
 • Een kopie van uw paspoort inclusief persoonlijke gegevens en foto of andere identificatiedocumenten

Specifieke documenten voor de masteropleiding Engineering Design

 • Samenvatting aanvrager (elektronisch in te vullen en te uploaden met de rest van de bewijsstukken)
 • Curriculum Vitae (max. 2 pagina's)
 • Aanbevelingsbrieven (minimaal 2 letters)
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder