Master in taaltechnologie

University of Gothenburg: Faculty of Arts

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Master in taaltechnologie

University of Gothenburg: Faculty of Arts

Master in taaltechnologie

Master in Language Technology (MLT) is een programma voor studenten die computers willen maken en de menselijke taal willen gebruiken. Het geeft studenten praktische praktijktraining op basis van goed onderbouwde theorie, waardoor ze een gespecialiseerde carrière op het gebied van taaltechnologie kunnen nastreven.

Het programma wordt gezamenlijk uitgevoerd door faculteiten Geesteswetenschappen en Informatietechnologie aan de Universiteit van Göteborg en Computerwetenschappen aan de Chalmers University of Technology. Studenten krijgen ook toegang tot het Centrum voor Taaltechnologie, een interdisciplinair centrum waar ideeën en projecten werkelijkheid worden.

Taaltechnologisch onderzoek en onderwijs in Göteborg worden gekenmerkt door een focus op de bijdrage van theoretische en op regels gebaseerde benaderingen, op passende wijze gecombineerd met statistische technieken. Studenten krijgen daarom instructie in linguïstische theorie zoals toegepast op taaltechnologie, evenals moderne benaderingen van taaltechnologie.

Het programma trekt studenten uit een breed scala van achtergronden, waaronder taalkunde, informatica, cognitieve wetenschap en filosofie. Het programma is sterk gericht op praktische programmeertechnieken, maar we vereisen niet dat studenten die het programma binnenkomen noodzakelijkerwijs een achtergrond in programmeren hebben. Ze moeten echter bereid zijn om programmeertechnieken te leren in een intensieve introductie die aan het begin van het programma wordt gegeven.

Cursusinhoud

  • Programmeren en formele taalkunde
  • Natuurlijke taalverwerking
  • Spraak- en dialoogtechnologie
  • Computationele syntaxis en semantiek
  • Machine Learning

Carrière na het afstuderen

Een specialist in taaltechnologie kan werken als ontwikkelaar, onderzoeker of projectmanager op verschillende gebieden, zoals tekstanalyse, ophalen van informatie, automatische vertaling, spraaktechnologie, ontwerp van gebruikersinterfaces en ontwikkeling van spellen.

Vereisten

Studenten met een undergraduate degree, ten minste drie jaar full-time studie, in taaltechnologie, computerlinguïstiek, informatica of taalkunde (met ten minste 30 hec, overeenkomend met een half jaar full-time studie, in formele taalkunde of programmering) .

3 redenen om dit programma te bestuderen

  1. Bereidt zich voor op een carrière waarin de huidige en toekomstige uitdagingen op het gebied van kunstmatige intelligentie worden aangepakt
  2. Een echt interdisciplinaire omgeving waarin taalkunde en informatica samenkomen
  3. Wordt gegeven door internationaal gerenommeerde onderzoekers

Toepassingsperioden voor programma's die in de herfst beginnen

Internationale studenten zonder EU / EER-nationaliteit
De belangrijkste aanvraagperiode voor internationale studenten is van midden oktober tot 15 januari voor alle programma's die in het najaar starten. Solliciteer op href = "universityadmissions.se

EU / EER-studenten voor vrije verhuizer / niet-partner en Zweedse studenten
Als u geen verblijfsvergunning nodig heeft, is de aanvraag voor de herfst geopend van 15 maart tot medio april. Solliciteer op href = "universityadmissions.se of op href =" antagning.se .

Collegegeld

Studenten die onderdaan zijn van landen buiten de EU / EER zijn over het algemeen verplicht collegegeld te betalen. Collegegeld is niet van toepassing op EU / EER-burgers. Neem voor informatie over het collegegeld contact op met de afdeling Wijsbegeerte, Linguïstiek en Theorie van de wetenschappen.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op October 20, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
2 jaar
Voltijd
Price
Prijs
- Collegegeld: neem contact op met de afdeling
Information
Deadline
Vraag informatie aan
for international students
Locations
Zweden - Gotenburg, Västra Götalands län
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
for international students
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Zweden - Gotenburg, Västra Götalands län
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
for international students
Einddatum Vraag informatie aan
Videos

We like Humanities – Just like you