Master in taal en geest: taalwetenschap en cognitieve studies

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

NU TOEPASSEN

Het masterprogramma in "Taal en geest. Linguistics and Cognitive Studies " is verwoord in twee curricula:

 • Taalwetenschap en Cognitie
 • Filosofie en Cognitie

Het programma richt zich, in beide curricula, op de studie van taal in het perspectief van cognitieve studies en van de filosofie van taal en geest. Het is in de eerste plaats bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in:

 • de diepgaande beschrijving van menselijke talen, in hun verschillende variëteiten, waaronder verschillende dialecten;
 • de studie van taal als een cognitieve capaciteit en de relevantie daarvan in het domein van de verwerving van eerste en tweede taal en taalpathologie;
 • de studie van de filosofische, psychologische, biologische en sociale grondslagen van taal en cognitie;
 • de studie van de relevantie van de analyse van menselijke taal voor filosofische studies.
Università di Siena fotoarchief

Studenten van het Master-programma "Taal en geest. Linguistics and Cognitive Studies "verwerven:

 • een grondige kennis van de theoretische modellen en van de analytische methoden van de hedendaagse taalkunde, inclusief experimentele methoden en veldonderzoek;
 • het vermogen om theorieën en methoden van linguïstisch onderzoek toe te passen voor de beschrijving en analyse van verschillende talen, in een vergelijkend perspectief;
 • vertrouwdheid met verschillende dimensies van de interdisciplinaire studie van taal als een cognitieve capaciteit, van eerste en tweede taalverwerving, van de relatie tussen geest, taal en de hersenen;
 • vertrouwdheid met de filosofische vraagstukken die aan de basis liggen van de studie van taal als een cognitief vermogen en van de relatie tussen taal en geest, alsook van de relatie tussen logica, gevolgtrekking en betekenis in natuurlijke taal;
 • het vermogen om theorieën en methoden van formele taalkunde in verschillende toegepaste domeinen te gebruiken, zoals taalonderwijs, de studie van taalpathologie, computationele toepassingen en psycholinguïstische experimenten.

NU TOEPASSEN

De articulatie in twee curricula heeft tot doel een studie-ervaring op te bouwen die tegelijkertijd coherent en gediversifieerd is, waarbij een overwegend aantal cursussen gedeeld door de twee curricula aanwezig zijn in het eerste jaar, terwijl het tweede jaar is gewijd aan een diepgaande studie. studie van een van de twee curricula.

Het Engelse niveau dat vereist is voor een adequate deelname aan het programma is B2, dat uiterlijk aan het einde van het eerste jaar moet zijn verworven.

ACTIEVE DUBBELE DEGELPROGRAMMA'S VOOR HET MASTERPROGRAMMA IN TAAL EN GEEST

Studenten hebben de mogelijkheid om een ​​dubbele masteropleiding aan te vragen waarin het Master-programma in Taal en Geest wordt gecombineerd . Linguïstiek en cognitieve studies van de University of Siena met het Master-programma Logica en wetenschapsfilosofie (LoPhiSc) van de Universiteit van Parijs 1, Panthéon Sorbonne (lessen in het Frans). Bovendien zullen, door middel van een partnerschapsovereenkomst tussen LoPhiSc en het masterprogramma CogMaster-École Normale Supérieure (Ulm) -Paris, de studenten die een aanvraag indienen voor de double master degree ook de kans krijgen om lessen bij te wonen die worden aangeboden in het kader van de CogMaster.

NU TOEPASSEN

Toelatingseisen

Internationale studenten die een Laurea Magistrale (Master's Degree) willen aanvragen, moeten in het bezit zijn van een diploma of een universitair driejarig diploma of een andere studiekwalificatie uit het buitenland, erkend als geschikt, en met specifieke curriculumvereisten en adequate persoonlijke voorbereiding, geverifieerd met de modi uiteengezet in de leerregels voor elke masteropleiding, die ook de specifieke toegangscriteria vermelden.

Houd er rekening mee dat sommige programma's een beperkte toegang hebben en dat de toepassing kan worden onderworpen aan toelatingstests.

Internationale studenten die zich willen inschrijven voor een eerste cyclus (bachelor - laurea triennale) die in het Italiaans of het Engels wordt gegeven of voor de niet-beperkte toegangscyclus voor één cyclus in Giurisprudenza aan de University of Siena , kunnen hun documenten indienen om een ​​brief te ontvangen van acceptatie via het online platform binnen de deadline die de universiteit voor elk academisch jaar heeft vastgesteld.

De aanvragen op het online platform voor de beoordeling van de startkwalificaties van internationale studenten die zich willen inschrijven voor een eerste (undergraduate) of tweede (master) cycle degree-opleiding in het Italiaans of Engels aan de University of Siena zullen verschillende tijdsbestekken hebben volgens de verschillende cursussen. Studenten worden uitgenodigd om periodiek dit platform te bezoeken - http://enrolment.unisi.it/ - om te zien welke applicaties open zijn en de relevante deadlines.

Universiteiten en instellingen voor hoger onderwijs hebben het recht internationale kwalificaties officieel te erkennen.

Bedenk dat deze procedure het diploma van een buitenlands secundair onderwijs niet verandert in een Italiaanse kwalificatie.

Università di Siena fotoarchief / Shutterstock

Academische kalender

Afdelingen aan de University of Siena hebben een semestersysteem ingevoerd.

Het academisch jaar bestaat uit twee delen: van oktober tot januari en van maart tot mei. Aan het einde van elke termijn is een onderzoeksperiode gepland.

Elke afdeling heeft echter een eigen academische kalender, die te vinden is op de website van de afdeling (in de rubriek "Didattica"): http://www.unisi.it/strutture/dipartimenti

2018-2019 indicatieve academische kalender

Najaarstermijn (1e semester)

 • Lezingperiode: 1 oktober 2018 - 18 januari 2019
 • Tentamenperiode: 21 januari - 1 maart 2019

Lentetermijn (2de semester)

 • Lezingperiode: 4 maart - 14 juni 2019
 • Tentamenperiode: 17 juni - 31 juli 2019

NU TOEPASSEN

Collegegeld

Bepaling van de bijdragebedragen

Het bijdragebedrag verschuldigd door elke student die is ingeschreven voor een opleiding, een masteropleiding of een masteropleiding voor een cyclus, aangeboden door de University of Siena wordt bepaald op basis van de volgende elementen:

a) categorie waartoe de opleiding behoort

b) economische status van de naaste familie van de student, zoals deze wordt uitgedrukt door de gelijkwaardige indicator van de economische situatie (ISEE) voor het jaar onmiddellijk voorafgaand aan het jaar van inschrijving

c) inschrijvingsjaar

d) verdiende universitaire credits (ECTS-credits) in de twaalf maanden voorafgaand aan 10 augustus

De studieloopbaan valt onder een van de drie onderstaande categorieën:

a) humanities-sociale studies (VS)

b) technisch-wetenschappelijke (TS)

c) EU gereguleerde gezondheidszorg (EU)

Opmerking: Voor studenten die onderdaan zijn van een niet-EU-lidstaat en geen inwoner van Italië zijn en voor studenten waarvoor de ISEE-berekening niet van toepassing is op hun naaste familie, kan een aanpassingscoëfficiënt worden toegepast die afhankelijk is van het land van herkomst.

De University of Siena stelt een pagina voor het berekenen van het collegegeld beschikbaar: http://www.maprin.unisi.it/tasse18_19/index_eng.php

Università di Siena fotoarchief / Shutterstock

Een sterke internationale missie

In zijn acht eeuwen geschiedenis heeft de University of Siena een breed scala aan studies geproduceerd op veel verschillende gebieden van cultuur.

In de loop der jaren heeft de University of Siena haar strategie voor internationalisering verbeterd, met als doel haar internationale academische relaties te versterken en studenten en onderzoekers uit verschillende delen van de wereld aan te trekken.

Aan het begin van de 21e eeuw is deze historische instelling in staat geweest om uitdagingen aan te gaan met betrekking tot de globalisering van leren, kennis en onderzoek met een groot aantal internationale samenwerkingen.

Elk jaar worden nieuwe internationale samenwerkingsovereenkomsten en projecten opgezet, steeds meer graden en cursussen in het Engels, met goede plaatsing in nationale en internationale ranglijsten; dit zijn enkele sterke punten van de University of Siena .

NU TOEPASSEN

Welkom in Siena

De University of Siena is een van de oudste universiteiten van Europa en werd opgericht in 1240.

De geschiedenis is geëvolueerd naast de culturele traditie van Toscane, van de middeleeuwen tot de moderne tijd.

Siena ligt in het hart van Toscane, te midden van een landschap van zacht glooiende heuvels. Gebouwd op drie steile heuvels en omringd door oude muren, is het een unieke stad waar studenten een winstgevende studieperiode kunnen doorbrengen, vol met mogelijkheden voor hun persoonlijke verrijking.

NU TOEPASSEN

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Siena is one of the oldest universities in Europe, having been founded in 1240. Its history has evolved alongside Tuscany’s cultural tradition from the Middle Ages to modern times.

The University of Siena is one of the oldest universities in Europe, having been founded in 1240. Its history has evolved alongside Tuscany’s cultural tradition from the Middle Ages to modern times. Lees Minder