Master in systemen, besturing en robotica

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding Systems, Control and Robotics voorziet studenten van de vaardigheden die nodig zijn om complexe technische systemen zoals robots, autonome voertuigen of elk ander systeem met een aanzienlijk autonoom vermogen te analyseren, ontwerpen en besturen. Deze systemen zijn vandaag belangrijk en zullen nog belangrijker worden naarmate nieuwe technologie zijn weg vindt naar onze werkplekken, woningen en gedeelde openbare ruimtes.

Dirty Hands

Systems, Control and Robotics bij KTH

De masteropleiding start met een aantal verplichte vakken die een solide basis vormen op het gebied van systemen, besturing en robotica, maar ook op het gebied van wetenschappelijke methodologie in het algemeen. Het programma gaat verder met cursussen op een van de twee door de student gekozen tracks. Naast vakken die bij de tracks horen, is er een groot aantal keuzevakken binnen de brede gebieden AI, machine learning en control. Om voorbereid te zijn op een diversiteit aan toekomstige carrières, zullen studenten ook een projectcursus en een niet-technische cursus naar keuze volgen en deelnemen aan een seminariereeks waarin de gelegenheid wordt geboden om na te denken over de maatschappelijke context van systemen, controle en robotica, zoals duurzaamheid en ethiek.

Robotica en autonome systemen

Deze track richt zich op autonome mobiele systemen die werken in een dynamische wereld, waaronder robots, drones en zelfrijdende voertuigen. Dergelijke systemen moeten rationeel werken op basis van informatie van complexe sensoren zoals camera's of laserscanners om zowel korte- als langetermijndoelstellingen te bereiken in een veranderende wereld.

Leer-, beslissings- en controlesystemen

Deze track richt zich op analyse en synthese van beslissings- en controlesystemen, beide modelgebaseerd, inclusief klassieke controlesystemen en AI, evenals datagestuurde systemen, met componenten voor machine learning.

Dit is een tweejarig programma (120 ECTS-credits) in het Engels. Afgestudeerden krijgen een Master of Science Degree. Het programma wordt voornamelijk op de KTH Campus in Stockholm gegeven door de School of Electrical Engineering and Computer Science (bij KTH ).

Master diploma project

Alle studenten zullen een afstudeerproject uitvoeren, meestal in de tweede helft van het tweede jaar, na voltooiing van de nodige studiepunten. Het project kan werk in een relevante branche of een afdeling bij KTH omvatten en kan worden gecombineerd met cursuswerk. Voor studenten die een onderzoekscarrière willen nastreven, biedt het afstudeerproject een uitstekende gelegenheid om contacten en de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om binnen een onderzoeksgroep te werken; en voor die studenten die de branche willen betreden, dient het als een belangrijke introductie en praktische basis voor een carrière bij een potentiële werkgever.

Behandelde onderwerpen

Robotica, besturingstheorie, kunstmatige intelligentie, machine learning, dynamische systemen.

Carrière

Een tweejarige masteropleiding in systemen, besturing en robotica berust op een kernset van cursussen in systemen, besturing en robotica en aanverwante onderwerpen, en biedt de mogelijkheid om een unieke dwarsdoorsnede van cursussen uit verschillende disciplines te gebruiken - bijvoorbeeld integratie , Kunstmatige intelligentie, machinaal leren en controletheorie - om een uitgebreide opleiding te creëren. Omdat systeem-, besturings- en robotica-ingenieurs uitgebreide training nodig hebben in het ontwerp en de analyse van complexe technische systemen, biedt deze masteropleiding een sterke basis in zowel theorie als praktijk. Afgestudeerden van het programma komen vaak terecht in de robot- en autonome auto-industrie, zoals ABB en Scania, of als PhD-studenten aan KTH en andere universiteiten.

Na het afstuderen

Specialist in besturing en automatisering, specialist in robotnavigatie en perceptie, specialist in AI en machine learning, robotica-ingenieur, academische carrière.

"We krijgen de flexibiliteit om een projectcursus te kiezen die helpt bij de implementatie van de lessen die we in theorie opdoen, en we hebben ook de kans om onderzoek te doen naar robotica, perceptie en leren, door middel van een onderzoekscursus van een jaar."

Akanshu uit India

Duurzame ontwikkeling

Afgestudeerden van KTH hebben de kennis en tools om de samenleving in een duurzamere richting te brengen, aangezien duurzame ontwikkeling een integraal onderdeel is van alle programma's. De drie belangrijkste doelstellingen voor duurzame ontwikkeling die worden aangepakt door de masteropleiding Systems, Control and Robotics zijn:

 • 3 Goede gezondheid en welzijn
 • 8 Waardig werk en economische groei
 • 9 Industrie, innovatie en infrastructuur

Het is de sterke ontwikkeling op het gebied van systemen, besturing en robotica die auto's momenteel autonomer maken, robotproductielijnen efficiënter en veiliger voor menselijke arbeiders en ouderen onafhankelijker door het leveren van adaptieve robotassistenten. Dus doel # 3 (goede gezondheid en welzijn) wordt aangepakt door veiligere fabrieken en betere zorg voor ouderen. Doel 8 (fatsoenlijk werk en economische groei) wordt aangepakt door veiligere en efficiëntere fabrieken, en doel 9 (industrie, innovatie en infrastructuur) door een combinatie van autonoom transport en geautomatiseerde productielijnen in fabrieken.

Faculteit en onderzoek

Het programma in System, Control and Robotics wordt gegeven door de School of Electrical Engineering and Computer Science aan KTH . Het vakgebied van elektrische en elektronische engineering bij KTH staat momenteel op de 19e plaats in de wereld door QS (28e in 2018, 26e in 2017, 17e in 2016, 16e in 2015). Het gebied van automatisering en controle bij KTH staat op de 16e plaats in de wereld door Academic Ranking of World Universities (ARWU), ook wel bekend als de Shanghai Ranking. De meeste cursussen in het programma worden gegeven door de afdeling Decision and Control Systems en de Division of Robotics, Perception and Learning (RPL).

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma, moet je een bachelordiploma hebben behaald, de Engelse taal beheersen en voldoen aan de opleidingsspecifieke eisen.

Bachelor diploma

Een bachelordiploma, gelijk aan een Zweeds bachelordiploma, of gelijkwaardige academische kwalificaties van een internationaal erkende universiteit, is vereist. Studenten die langere technische opleidingen volgen en cursussen hebben afgerond die gelijkwaardig zijn aan een bachelordiploma, worden geval per geval bekeken.

Studenten in hun laatste jaar van een undergraduate-studie kunnen zich aanmelden en, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke acceptatie ontvangen. Deze aanvragers moeten een schriftelijke verklaring bijvoegen volgens de instructies van University Admissions. Studenten in het laatste jaar van een undergraduate-studie aan een Zweedse universiteit hoeven geen schriftelijke verklaring te overleggen om, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke toelating te krijgen. Wel moeten ze voor 1 februari 150 ECTS-studiepunten van de bacheloropleiding hebben behaald.

Kennis van het Engels

Engelse taalvaardigheid gelijk aan (de Zweedse bovenbouw) Engels cursus B / 6 is vereist. Aan het vereiste kan worden voldaan met een resultaat gelijk aan of hoger dan dat vermeld in de volgende internationaal erkende Engelse tests:

 • TOEFL Op papier gebaseerd: score van 4,5 (schaal 1-6) in schriftelijke test, een totaalscore van 575.
 • TOEFL ITP wordt niet geaccepteerd.
 • TOEFL iBT internet: Score van 20 (schaal 0-30) in schriftelijke test, een totale score van 90
 • IELTS Academic / IELTS UKVI: een minimum algemeen cijfer van 6,5, met geen sectie lager dan 5,5
 • Cambridge ESOL: Cambridge English: Advanced (CAE) Certificate in Advanced English of Cambridge English: Proficiency (CPE) (Certificate of Proficiency in English)
 • Michigan English Language Assessment Battery (MELAB): Minimale score van 90
 • De universiteit van Michigan, ECPE (examen voor het certificaat van bekwaamheid in het Engels)
 • Pearson PTE Academic: Score of 62 (writing 61)

Aan de taalvereiste kan ook worden voldaan door eerdere universitaire studies en studies op de middelbare school. Meer informatie over erkende Engelse tests, eerdere studies en vereiste documenten wordt verstrekt door University Admissions.

Specifieke eisen voor de masteropleiding Systems, Control and Robotics

Een bachelordiploma, overeenkomend met 180 ECTS-studiepunten, in computerwetenschappen, elektrotechniek, wiskunde, natuurkunde, voertuigtechniek, werktuigbouwkunde of gelijkwaardig, inclusief elementaire wiskundecursussen in lineaire algebra, calculus in een en meer variabelen, kansrekening en informatica. Daarnaast is een cursus signalen en systemen met materiaal over tijdcontinue en tijddiscrete systemen, bemonstering, lineaire filters en systemen, transformatiemethoden (Laplace en Z) en een cursus regeltechniek vereist. Het bovenstaande kan ook worden omschreven als de student die cursussen heeft voltooid die overeenkomen met de volgende KTH cursussen:

 • SF1624 Algebra en geometrie
 • SF1625 Calculus in één variabele
 • SF1626 Calculus in verschillende variabelen
 • SF1920 Kansrekening en statistieken
 • SF1683 Differentiaalvergelijkingen en transformaties
 • EL1000 Automatische besturing, algemene koers
 • DD1315 Programmeertechnieken en Matlab
Inschrijvingsdocumenten

Uw aanvraag is niet compleet zonder de vereiste ondersteunende documentatie. De volgende algemene en opleidingsspecifieke documenten moeten daarom in de aangegeven volgorde bij de aanvraag worden gevoegd:

Algemene documenten

 • Certificaten en diploma's van eerdere universitaire studies
 • Afschrift van voltooide vakken en cijfers die zijn opgenomen in je diploma
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
 • Een kopie van uw paspoort inclusief persoonlijke gegevens en foto of andere identificatiedocumenten

Specifieke documenten voor de masteropleiding Systems, Control and Robotics

 • Motivatiebrief waarin wordt uitgelegd waarom u in dit programma geïnteresseerd bent.
 • Twee aanbevelingsbrieven (in het Engels).
 • Werkervaring, indien aanwezig, relevant voor het onderwerp / vakgebied van de opleiding.
 • Curriculum vitae
 • Samenvattingsblad voor systemen, besturing en robotica *

* Om uw aanvraag als voltooid te kunnen beschouwen, moet u het online overzichtsformulier invullen. Als u geen samenvattingsblad toevoegt, kan dit uw evaluatiescore negatief beïnvloeden. Zorg ervoor dat u alle vereiste informatie invult voordat u het formulier verzendt.

Als u vragen heeft over het overzichtsblad, neem dan rechtstreeks contact op met het programma.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder