Master in systeemtechniek en informatica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

C-SIA Open Informatics

 • Vakgebied: Open Informatica
 • Kwalificatieniveau: voortgezette Master
 • Wijze van studeren: voltijds
 • Kwalificatie toegekend: Master's degree

Specifieke toelatingseisen: afgeronde bacheloropleiding en toelatingsexamen, indien nodig.

Kwalificatievereisten en regelgeving: Afgeronde bacheloropleiding met een bachelordiploma.

Specifieke regelingen voor erkenning van eerder verworven competenties: Er zijn geen specifieke regelingen voor erkenning van eerder verworven competenties. De erkenningsprocedure van de universiteit wordt geleid door wet nr. 111/1998 betreffende instellingen voor hoger onderwijs en de universitaire "studie- en examenregels".

Profiel van het programma

Het doel van het masterprogramma Open Informatics (tot september 2021 geaccrediteerd als System Engineering and Informatics) is om de beste opleiding te krijgen in kritisch denken, die complexe softwareapplicaties en technologische systemen kan ontwerpen en implementeren. Het richt zich op ontwerparchitectuur, implementatie van complexe technologische oplossingen, het beheer van procesontwikkeling en geschikte methodologieën. De opleiding verdiept en verbreedt theoretische kennis en principes met betrekking tot het vakgebied. Bovendien zal de afgestudeerde ervaring opdoen met betrekking tot het ontwerp van complexe algoritmen, van basisgrafiekalgoritmen tot kunstmatige intelligentiemethoden. Afgestudeerden zullen een breed scala aan kennis opdoen en praktische vaardigheden verwerven op het gebied van de ontwikkeling van complexe technologische systemen, met name softwaresystemen. Het programma richt zich op systemen en ontwerpstrategie. De student zal ook theoretische kennis ontwikkelen in computerwetenschappen, strategisch en operationeel management van de onderneming en leiderschap van een team van specialisten. De student krijgt kennis op het gebied van data-analyse, gebruikersinterface, beheerautomatisering of het waarborgen van de betrouwbaarheid van gegevens

Belangrijkste leerresultaten

 • De kennis van studenten over informatie en economische wetenschappen ontwikkelen.
 • Studenten persoonlijke vaardigheden en een professioneel perspectief bieden om effectief te zijn op het gebied van informatiesystemen en technologieën.
 • Om de gevorderde kennis van de student van economische, bestuurlijke en sociale kennis te ontwikkelen om economische verschijnselen te analyseren en te begrijpen.
 • Methoden bevorderen waarmee economische en bestuurlijke processen worden onderzocht, gecontroleerd en gecontroleerd.
 • De afgestudeerden zijn in staat om praktisch grootschalige softwaresystemen te implementeren en alle fasen van hun levenscyclus te beheren.
 • De afgestudeerden zijn in staat om theoretische grondslagen en methoden toe te passen voor analyse en modellering van ondernemingen en hun processen.
 • De afgestudeerden begrijpen de principes van het ontwerp en de implementatie van programmeertalen, ze kennen en kunnen formele apparaten toepassen.

Beroepsprofiel

Afgestudeerden van dit programma zijn gekwalificeerd om te werken in ondernemingen die zich richten op de ontwikkeling, aankoop en verkoop van informatiesystemen en informatietechnologieën. Zij kunnen hun ervaring ook inzetten op gespecialiseerde afdelingen van fabricage- en servicegerichte organisaties die verantwoordelijk zijn voor de exploitatie en ontwikkeling van hun ICT en IS / ICT. Na het afronden van het vereiste studieplan zijn de afgestudeerden gekwalificeerd voor onmiddellijke aanwerving in de praktijk en voorbereid op het voortzetten van hun studie in graduate-programma's.

Afstudeervereisten: Minimaal 120 ECTS, staatsexamen, verdediging van de masterproef.

Toegang tot verdere studies: succesvolle afgestudeerden kunnen doorgaan naar de doctoraatsopleiding.

Programma begeleider: doc. Ing. František Dařena, Ph.D.

Om 60 ECTS-studiepunten per academiejaar te behalen, moeten studenten cursussen kiezen uit een andere opleiding die aan de universiteit wordt gegeven.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Mendel University in Brno is the oldest independent specialized university in the Czech Republic. It was established as the University of Agriculture in Brno in 1919, and since 2010 it has been using ... Lees meer

Mendel University in Brno is the oldest independent specialized university in the Czech Republic. It was established as the University of Agriculture in Brno in 1919, and since 2010 it has been using the name Mendel University in Brno (MENDELU). The university has a diverse community and a global network of students, staff and alumni (see https://bit.ly/2UieUCw) Lees Minder