Master in supply chain management en logistiek

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De Master in Supply Chain Management & Logistics stelt de student in staat om het hoofd te bieden aan een volledig geglobaliseerde, concurrerende en veranderende economie, die bedrijven en organisaties vereist om een hoger niveau van efficiëntie en productiviteit te bereiken. Om te overleven in de markten waarin ze actief zijn, hebben bedrijven en organisaties professionals nodig die een breed scala aan managementtechnieken en -tools kennen en gebruiken, die weten hoe ze informatietechnologiesystemen moeten exploiteren en die ook in staat zijn om nieuwe te ontdekken en te exploiteren. niches voor wereldwijde bedrijfsontwikkeling.

Een van de gebieden waarop bedrijven en organisaties met grotere macht invloed kunnen uitoefenen om deze efficiëntie te vergroten, is het beheer van de activiteiten en in het bijzonder de logistiek en het beheer van de toeleveringsketen. Vanuit een integraal oogpunt beheert de logistiek de informatiestroom en met name de goederen van de leverancier naar de eindklant, zodat de impact op de dienstverlening door het bedrijf maximaal is. Het beheer van de toeleveringsketen wordt daarom een essentieel hulpmiddel om het concurrentievermogen van het bedrijf in de markten waarin het actief is te handhaven en te vergroten, of, wat nog belangrijker is, in de toekomst plannen te hebben om te opereren.

De Master in Supply Chain Management & Logistics richt zich op de opleiding van professionals en managers op het gebied van operations en logistiek die logistieke processen beschouwen als een hoge toegevoegde waarde voor hun bedrijven en deze gebruiken om het concurrentievermogen van hun bedrijf te vergroten. Professionals die weten hoe ze een strategische visie moeten ontwerpen, implementeren en onderhouden op het Operations Area Management en specifiek op logistiek en het integrale beheer van de Supply Chain.

Aan het einde van het masterdiploma kunnen studenten kiezen voor een verblijf van twee weken in de Hogeschool van Amsterdam.

Master in logistiek en toeleveringsketen - Campus Madrid

Bestudeer deze Master in Supply Chain Management & Logistics in Madrid en train met de beste professionals in de logistiek en supply chain-sector in Spanje. Deze masteropleiding, ontwikkeld aan de Rey Juan Carlos University (Madrid Campus), heeft tot doel de deelnemer een complete managementopleiding te bieden die zijn kennis uitbreidt door middel van de fulltime methodologie, in een professionele en competitieve omgeving zoals Madrid.

Master in logistiek en supply chain - Campus Barcelona

De masteropleiding Logistiek en Supply Chain biedt de mogelijkheid om het ook op de campus van Barcelona te doen, aan de Polytechnische Universiteit van Catalonië (UPC), een van de academische partners van de school in Barcelona.

106823_5.jpg

Redenen om de Master in Supply Chain Management & Logistics aan EAE Business School

 1. inzetbaarheid
  De Professional Careers-service richt zich op het begeleiden en begeleiden van de student bij het bereiken van zijn professionele doelstellingen, evenals het bereiken van een grotere afstemming tussen zijn verwachtingen en interesses op de arbeidsmarkt.


 2. Internationaal Talentenprogramma
  Programma gericht op studenten die streven naar internationale professionele ontwikkeling, met het doel hen een maximale zichtbaarheid te geven bij multinationale bedrijven die samenwerken met EAE . Daartoe worden activiteiten georganiseerd zoals werkworkshops, headhuntersinterviews en toegang tot internationale selectieconsultants uit verschillende delen van de wereld.


 3. Advisory Board Operations and Logistics
  Het curriculum van de masteropleiding is ontwikkeld in samenwerking met de Advisory Board van het gebied Operations and Logistics, bestaande uit 25 professionals van onder andere Pepsico, Nike, DHL, Danone, Accenture, Fujitsu, Grupo Planeta, Mango of Grupo Puig.


 4. EAE in de ranglijst
  In de top 90 van 's werelds beste Masters of Supply Chain (Eduniversal Best Masters Ranking Worldwide 2016-2017). Tweede beste meester op het gebied van logistiek in Spanje (ranking "250 Masters, ed. 2017" van El Mundo)


 5. EAE , gecertificeerd door de CSCMP
  EAE Business School is een businessschool gecertificeerd door de Council of Supply Chain Management Professionals om Supply Chain Management-programma's te bieden.


 6. SCPRO-certificering
  Het curriculum en het lesmateriaal van het masterdiploma zijn zo ontworpen dat studenten die dat willen het SCPro Level 1-examen met succes kunnen afleggen.


 7. Bezoeken aan bedrijven
  Studenten profiteren van een uitgebreid programma van bezoeken aan bedrijven op het specifieke gebied van logistiek. In het afgelopen jaar zijn bedrijven zoals 3M, DHL, DIMOES, TEKNIA of de metro van Madrid bezocht.


 8. Zakelijke netwerken
  Via de Business Networking-cyclus zal de student een aantal vergaderingen bijwonen met en professionals van grote bedrijven, evenals andere EAE studenten, waardoor de deelnemers de mogelijkheid hebben om hun netwerk van professionele contacten uit te breiden.


 9. Operations and Logistics Plan
  De behandeling van de onderwezen onderwerpen komt samen in de realisatie van een Final Project, begeleid door het hele programma, dat bestaat uit de realisatie van een plan op het gebied van Operations en, specifiek, in het beheer van de supply chain.


 10. Soft Skills-programma
  Het doel van het Soft Skills-programma is dat de deelnemende professional zijn training voltooit met de strategische mobilisatie van zijn persoonlijke vaardigheden. Het bestaat uit tien onafhankelijke maandelijkse workshops georganiseerd volgens het Emotioneel Competenties Model.


 11. Major Minor
  EAE heeft voor het eerst in Spanje het Noord-Amerikaanse methodologische systeem op basis van Major en Minor gelanceerd, dat de traditionele methode van keuzevrijheid vervangt.


 12. Internationaal woonprogramma
  Aan het einde van de schoolperiode kunnen studenten kiezen voor een verblijf van twee weken in de Hogeschool van Amsterdam (Nederland). Voor dit verblijf geldt een meerprijs voor de student.


 13. EAE Emprende
  Het doel is om de EAE ondernemersstudenten de nodige middelen en omgeving te bieden om nieuwe zakelijke ideeën te ontwikkelen. We begeleiden de behoeften van ondernemers en investeerders, evenals die van onze studenten en onderzoekers. Onder de services die we aanbieden, kunnen we de training, de financiering en de begeleiding van de student van EAE .

106826_3.jpg

Vereisten en toelating

double Degree

Mensen die het programma met succes afronden, behalen een masterdiploma in Supply Chain Management & Logistics aan de EAE Business School . Bovendien zullen deelnemers die voldoen aan de vastgestelde academische vereisten een masterdiploma in Supply Chain Management & Logistics behalen aan de Polytechnische Universiteit van Catalonië (als het programma wordt uitgevoerd in Barcelona) en een masterdiploma in Supply Chain Management & Logistics aan de universiteit. Rey Juan Carlos (als het plaatsvindt in Madrid).

Om de kwalificaties van universiteiten te behalen, is het noodzakelijk om te voldoen aan de vereisten die beide instellingen vragen.

toelating proces

Het fundamentele doel van onze opnames proces is om de geschiktheid van de kandidaten te garanderen, door middel van hun professionele en academische curriculum. Alle deelnemers moeten het meeste uit deze leerervaring te krijgen, door middel van een context waarin het mogelijk om een ​​lange-termijn relatie met klasgenoten, docenten en alumni te ontwikkelen.

Om het toelatingsproces te starten, is het nodig om het bijbehorende formulier in te vullen, zodat het profiel van de kandidaat kan worden beoordeeld door onze Academische Commissie. Als het besluit van de toelating van de Academische Commissie tot de Master in Supply Chain Management & Logistics positief is, kan de kandidaat zijn / haar inschrijving voor deze Master formaliseren.

106809_proceso-admision-eae_1.jpg

Carrièremogelijkheden

Career Services Beroepen EAE Business School is verantwoordelijk voor het scheppen van nieuwe banen die u begeleidt en begeleidt studenten met een analyse van hun profiel, om hun carrière doelen te bereiken en hun verwachtingen en belangen aan te passen aan de arbeidsmarkt.

De afdeling Carrière organiseert ook evenementen om de inzetbaarheid te bevorderen, zoals het online werkgelegenheidsforum; de Bank of Opportunities met meer dan 6000 vacatures die elk jaar worden gepubliceerd; of het International Talent Programme, gericht op studenten die internationale ontwikkeling en zichtbaarheid zoeken in multinationale bedrijven, met workshops en interviews met headhunters uit verschillende delen van de wereld. EAE ook deel aan de inzetbaarheidsprogramma's van merken met grote projectie, zoals L'Oreal, Banco Sabadell, Leroy Merlin, Kyocera, Schneider Electric, IBM, waar studenten toegang toe hebben.

Professionele uitjes:

 • Directeur Operaties
 • Director of Logistics
 • Distributieleider
 • Directeur van import / export
 • Purchasing Manager
 • Hoofd van het distributiecentrum
 • Verantwoordelijk voor voorraadbeheer
 • Verantwoordelijk voor onderhandelingen met leveranciers
 • Hoofd van Almacé

Enkele gegevens uit ons werkgelegenheidsrapport

 • 93% van de studenten vindt werk binnen zes maanden na afronding van de opleiding
 • 34% verhoogde hun salaris tot 30% een jaar na het behalen van de masteropleiding
 • 67% van de studenten heeft via een aantal van de beschikbare routes via EAE Business School een baan gekregen
 • 74% accepteert een nieuwe beroepsaanbieding na het afstuderen
Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

EAE is an international Institution of higher education in the field of management. With more than 50 years experience in business education it has provided training for more than 56,000 executives an ... Lees meer

EAE is an international Institution of higher education in the field of management. With more than 50 years experience in business education it has provided training for more than 56,000 executives and managers. Every year students from more than 45 nationalities gain professional qualification at EAE to hold positions of responsibility within the business world. Lees Minder
Barcelona , Madrid , Barcelona , Madrid , New York , Sjanghai + 5 Meer Minder