Master in supply chain en logistiek management (SCLM)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MSc in Supply Chain en Logistics Management is ontworpen voor de verdere ontwikkeling van degenen die willen werken in logistiek en supply chain engineering en management in productie- en serviceorganisaties.

De cursus biedt u de tools en technieken om service-, operationele en supply chain-processen te evalueren, beheren en verbeteren en marktanalyses uit te voeren. U krijgt kennis over het evalueren en beheren van geschikte activerende technologieën en het gebruik van enterprise resource planning-systemen om de operationele functies van een bedrijf te verbeteren. Je ontwikkelt ook een brede kennis van strategieontwikkeling en -ontwerp.

Cursus structuur

De cursus is modulair - elke student neemt een combinatie van kern- en keuzemodules. In totaal worden 9 modules bestudeerd en beoordeeld. Modules bestaan uit nominaal 40 uur gericht onderwijs in de vorm van lezingen, seminars, groepswerk, presentaties, case studies en e-learning. Dit wordt behandeld in een volledige, intensieve week. Modules worden beoordeeld door Post Module Assignment. De aangeleerde modules zijn goed voor 50% van de masteropleiding. Een groot individueel onderzoeksproject, ingediend in de vorm van een proefschrift, is goed voor de andere 50%. Na afloop wordt een mondeling examen afgenomen.

Kernmodules

  • Voorraadketenbeheer
  • Inkoop- en voorraadbeheer
  • Logistiek
  • opslagruimte
  • Transporttechnieken
  • Financiële analyse
  • Organisaties, mensen

Twee keuzemodules kunnen ook worden gekozen - een volledige lijst met keuzemodules is beschikbaar op de website.

Let op: onze cursus- en module-inhoud en het schema worden voortdurend herzien en bijgewerkt om de nieuwste onderzoeksexpertise in Warwick weer te geven. Het is daarom erg belangrijk dat u de website controleert op de meest recente informatie voordat u zich aanmeldt en wanneer u een aanbieding accepteert.

project

Het project is 50% van het eindcijfer waard en ondersteunt je bij het ontwikkelen van je persoonlijke onderzoeksvaardigheden. Werk aan uw project loopt gelijktijdig met uw modulewerk. Er wordt van je verwacht dat je tijdens de cursus een passend deel van je tijd en intellectuele inspanningen aan het project besteedt, dwz ongeveer 900 uur of 6 maanden studie. Voor Supply Chain en Logistics Management kan het project betrekking hebben op een aantal verschillende industriële sectoren en kan het veel verschillende aspecten van logistiek management behandelen. Typische projecten voor studenten van deze cursus zijn:

  • Beheer van de inventaris van verpakkingsmaterialen
  • Zijn logistieke bedrijven van derden (3PL) innovatief genoeg om hun klanten tevreden te stellen?
  • Vraag voorspellen in een veranderende markt.

accreditatie

Voor supply chain en logistiek management CIPS-accreditatie: de MSc in supply chain en logistiek management is geaccrediteerd door het Chartered Institute of Purchasing and Supply. Kandidaten die de cursus Supply Chain and Logistics Management (SCLM) met succes hebben voltooid en voldoen aan de door CIPS gespecificeerde voorwaarden die module-keuzes omvatten, kunnen een aanvraag indienen voor volledig lidmaatschap van The Chartered Institute of Purchasing and Supply. Zie onze website voor details en voorwaarden. Voor Supply Chain en Logistiek Management IET accreditatie: De MSc in Supply Chain en Logistiek Management is geaccrediteerd door de Institution of Engineering and Technology (IET) als zijnde het voldoen aan de educatieve vereisten voor registratie als Chartered Engineer wanneer gepresenteerd met een CEng geaccrediteerd bachelorprogramma (of gelijkwaardige vooropleiding). Merk op dat in alle gevallen uw MSc-project voldoende technisch van aard moet zijn en specifieke modules binnen de cursus moeten worden uitgevoerd. Zie onze website voor details en voorwaarden.

Nadat je bent afgestudeerd

Afgestudeerden kunnen verwachten dat ze veel verschillende productie- en servicebedrijven in dienst hebben, waaronder leveranciers van externe logistiek, ruimtevaart en elektrische / elektronische producten en op technologie gebaseerde bedrijven.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

WMG is an academic department of the University of Warwick, one of the UK’s top ten universities and a member of the elite Russell Group organisation of universities signifying the very best in resear ... Lees meer

WMG is an academic department of the University of Warwick, one of the UK’s top ten universities and a member of the elite Russell Group organisation of universities signifying the very best in research, teaching and learning experience with unrivalled links with industries. Lees Minder
Coventry , Coventry + 1 Meer Minder