Master in strategie en internationaal management (sim)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Informatieblad SIM

Deze factsheet geeft belangrijke informatie over de masteropleiding Strategie en Internationaal Management (SIM).

 • Masteropleiding: Strategie en Internationaal Management (SIM)
 • Graad: Master of Arts HSG (MA HSG )
 • Programma start: Integratieweek SIM Start Professional (kalenderweek 36); Herfstsemester (kalenderweek 38)
 • Duur: 1,5 jaar / 3 semesters, voltijd
 • Credits: 90 ECTS
 • Programmataal: Engels
 • Programma loopt sinds: 2004
 • Accreditatie: EQUIS, AACSB, AMBA
 • Programmavenster: 1 oktober tot en met 30 april

Streeft u ernaar om als toekomstige wereldleider impact te hebben?

Je leert in een samenwerkingsomgeving die zowel effectief teamwerk als individueel leiderschap bevordert. Naast het verstrekken van uitstekende managementvaardigheden, helpt SIM u uw leiderschapsstijl te begrijpen, ontwikkelen en verbeteren door middel van verschillende projecten, seminars en individuele coaching.

Bij de SIM wordt u in staat gesteld om een doelgerichte loopbaantraject te creëren en te ontwikkelen en uw volledige potentieel te ontketenen. Als afgestudeerde SIM ben je optimaal uitgerust voor het vervullen van topposities in management, consulting, financiële dienstverlening of ondernemerschap. Het is gebruikelijk dat studenten een paar aanbiedingen hebben om uit te kiezen voordat ze afstuderen, met een gemiddeld hoog startsalaris.

Carriere vooruitzichten

Ben je klaar om je eigen leertraject te bepalen? Tijdens het SIM-programma wordt u aangemoedigd om uw volledige potentieel te ontketenen en het carrièrepad te bepalen waarvoor u was bestemd. De verschillende aspecten van het SIM-curriculum, evenals de exclusieve loopbaanbevorderende initiatieven, zullen je in staat stellen om je eigen doelgerichte loopbaantraject te creëren.

 • Geavanceerde vaardigheidstraining en counseling
 • Exclusieve bedrijfsworkshops
 • Carrière Power Days
 • Uitgebreid Duits taalprogramma
 • Carrièrebeurzen en bedrijfsevenementen bij HSG
 • SIM zakelijke en educatieve partners

De meeste SIM-afgestudeerden kiezen ervoor om een carrière na te streven in consulting, financiële dienstverlening, de industrie of ondernemerschap. De aantrekkelijkheid van het programma op de markt maakt het voor de SIM-studenten gemakkelijk om potentiële werkgevers te bereiken. Het is heel gebruikelijk dat studenten een aantal werkaanbiedingen hebben om uit te kiezen voordat ze afstuderen aan de Universiteit van St. Gallen.

De Jacobs Business Fellowships

SIM- HSG stelt u ook in staat een verantwoordelijke leider te worden en tegemoet te komen aan de behoeften van het bedrijfsleven en de samenleving als geheel. Het doel is om u te ondersteunen bij het vinden van een manier waarop u met uw capaciteiten de wereld kunt veranderen.

In lijn met deze visie zijn we in 2018 een samenwerking gestart met de Jacobs Foundation, waar beide partijen elkaar ondersteunen bij het stimuleren van zinvolle capaciteitsopbouw en ondernemersactiviteiten bij jonge verantwoordelijke wereldburgers. Een aspect van het partnerschap zijn de "Jacobs Business Fellowships" voor afgestudeerden van SIM, die de sociale initiatieven ondersteunen die onze afgestudeerden nastreven.

De Jacobs Foundation werd in 1989 opgericht door Klaus J. Jacobs en zijn familie en is tegenwoordig een van 's werelds toonaangevende liefdadigheidsstichtingen. Het ondersteunt onderzoek en interventie van de hoogste kwaliteit die leiden tot belangrijke vitale resultaten voor kinderen en jongeren wereldwijd.

leerplan

Elke SIM-cursus combineert contactstudies (hoorcolleges en werkcolleges) met zelfstandige studieonderdelen.

Studenten moeten met succes een studielast van 90 ECTS voltooien, inclusief een masterscriptie en internationale stage om af te studeren met een MA HSG in Strategie en Internationaal Management.

Studenten moeten aan de volgende eisen voldoen:

 • 5 verplichte Core Courses (20 ECTS)
 • 1 van 2 SIM Advanced Management-cursussen (4 sp.)
 • 2 van 10 SIM-integratieven (8 sp.)
 • Het SIM International Project (SIM-IP) (6 sp.)
 • De SIMagination Challenge (4 sp.)
 • Een selectie van onafhankelijke keuzevakken (12 sp.)
 • Een selectie van cursussen contextuele studies (18 sp.)
 • een masterproef (18 sp.)

Begin september (kalenderweek 36) vindt de verplichte inburgeringweek van het SIM Masterprogramma "SIM Start Professional" plaats. De managementgerelateerde onderwerpen die in de individuele seminars worden behandeld, bereiden je voor op je reguliere studies in strategie en internationaal management. Toegelaten aanvragers kunnen rechtstreeks bij de SIM-beheerseenheid meer informatie krijgen.

SIM-toelatingscriteria

 • Erkende graad met ten minste 180 ECTS-studiepunten.
 • Taalvereisten in de instructietaal Engels.

Raadpleeg onze website voor meer details en de meest actuele informatie over de toelatingscriteria.

Toepassing

 • De opleiding start in het najaarssemester. De aanvraag wordt online gemaakt. De aanvraagkosten bedragen CHF 250, -.
 • Aanmeldingsperiode: 1 oktober - 30 april

Internationale Double Degree- en uitwisselingsprogramma's

Of je nu een exclusieve SIM-MBA double degree doet of een uitwisselingsperiode aan een partneruniversiteit doet, de internationale uitwisselingsprogramma's zijn beschikbaar voor een breed spectrum van je educatieve en interculturele doelen.

Exclusieve SIM-MBA Double Degree-programma's

We bieden onze studenten de mogelijkheid om in twee jaar tijd twee diploma's te behalen - een MBA en de SIM-master. Studenten brengen hun eerste jaar door aan de Universiteit van St. Gallen en hun tweede jaar aan de gastuniversiteit.

INCAE Business School - MBA

Met de dubbele opleiding SIM en INCAE MBA kun je je studie verrijken met een Latijns-Amerikaans perspectief. Je ontvangt in twee jaar tijd een Master of Business Administration (MBA) in combinatie met de master SIM. Studeren aan de INCAE MBA bereidt je voor op de uitdagende zakenwereld op het grensvlak van ontwikkelde en opkomende landen. Deze double degree is het ideale pad als je je managementcarrière wilt beginnen, je wilt onderscheiden van het unieke Latijns-Amerikaanse perspectief en je wilt focussen op duurzaamheid. INCAE Business School is de toonaangevende business school in Latijns-Amerika (Financial Times 2017).

Nanyang Business School - MBA

Deze prestigieuze dubbele graad biedt u de unieke kans om zowel Aziatische als Europese perspectieven op het bedrijfsleven te verwerven. Tegelijkertijd behaal je een MBA aan de Nanyang Business School (NBS) in Singapore en de SIM-master aan de Universiteit van St.Gallen. Gelegen in de meest leefbare stad van Azië, is de Nanyang MBA een intense wereldwijde MBA met een focus op Azië. Terwijl u in Singapore bent, krijgt u de mogelijkheid om u te specialiseren in Strategie en Innovatie of Bankieren en Financiën. De Nanyang MBA stond wereldwijd op de 22e plaats van de Financial Times (2018).

Toepassing en vereisten

Na een infosessie aan het begin van het Fall Semester, word je uitgenodigd om een nominatie aan te vragen voor een van de MBA Double Degree programma's. De definitieve goedkeuring hangt af van de acceptatie door zowel de Universiteit van St. Gallen als de partneruniversiteit. Elke student kan slechts één Double Degree-kans accepteren.

Verdere uitwisselings- en Double Degree-mogelijkheden

De Universiteit van St. Gallen heeft samenwerkingsverbanden met vooraanstaande business schools over de hele wereld om haar studenten een dubbele graad of uitwisselingsmogelijkheden te bieden. Studenten melden zich in het eerste semester op deze opleidingen aan bij HSG Exchange Office. Meer informatie over die mogelijkheden is te vinden op de HSG Exchange Office-pagina. Elke student kan slechts één uitwisselingsmogelijkheid accepteren.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

With success: the University of St.Gallen has constantly been ranked among the top business schools in Europe. The Master's Program in Strategy and International Management is ranked 1st worldwide in ... Lees meer

With success: the University of St.Gallen has constantly been ranked among the top business schools in Europe. The Master's Program in Strategy and International Management is ranked 1st worldwide in the Financial Times Masters in Management Ranking. The Master in Banking and Finance is ranked 6th in the FT Masters in Finance Ranking. International accreditations by EQUIS, AACSB and AMBA underline our commitment to a holistic curriculum that meets the highest academic standards. We aim to develop students both in professional and personal terms by providing them with an education along humanist lines. Lees Minder

Accreditaties