Master in spoorwegtechniek

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het spoorvervoer beleeft een wereldwijde renaissance. Het biedt aanzienlijke economische voordelen, energie-efficiëntie en milieu- en veiligheidsvoordelen. Het spoor wordt algemeen beschouwd als een essentieel onderdeel van het geïntegreerde transportsysteem voor duurzame samenlevingen van de toekomst. Er is een grote vraag naar ingenieurs met een geïntegreerde kennis van spoorwegsubsystemen (infrastructuur, voertuigen en verkeersleiding) die begrijpen hoe ze de prestaties van het hele systeem kunnen maximaliseren.

142363_pexels-photo.jpg

Spoorwegtechniek bij KTH

De masteropleiding Railway Engineering is een van de weinige programma's ter wereld die alle aspecten van railtechniek bestrijken, en geen enkele biedt het internationale perspectief dat deze biedt. Het wordt aangeboden door KTH in samenwerking met de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign (UIUC).

Het programma richt zich op het systeemaspect, dat uitermate belangrijk is bij spoorwegsystemen. Voertuig, infrastructuur en besturingssysteem moeten zo worden ontworpen dat ze optimaal samenwerken. Daarom bevat het programma cursussen uit zowel mechanische, civiele als elektrotechniek. Het programma start met verplichte vakken tijdens het herfstsemester. Twee daarvan zijn online cursussen van UIUC. Tijdens het voorjaarssemester is er een mix van verplichte en voorwaardelijk keuzevakken. Tijdens het derde semester volgen alle studenten van de UIUC cursussen op locatie.

Het programma is voornamelijk gebaseerd op lessen, met lezingen, opdrachten en examens, maar omvat ook projecten en individuele studies. Alle docenten zijn ook actieve onderzoekers en zullen nieuwe onderzoekstrends opnemen in hun cursusinhoud. Veel van de spoorwegstudenten bereiden hun masterscriptie voor in de industrie, bij een spoorwegexploitant of een adviesbureau.

Dit is een tweejarig programma (120 ECTS-credits) dat in het Engels wordt gegeven. Afgestudeerden krijgen de graad van Master of Science. Het programma wordt voornamelijk op KTH Campus in Stockholm gegeven door de School of Engineering Sciences (bij KTH ).

Samenwerking met de Universiteit van Illinois op Urbana Champaign (UIUC)

Ongeveer de helft van de cursussen wordt gegeven door respectievelijk de Universiteit van Illinois in Urbana Champaign (UIUC) en KTH , en het programma omvat internationale mobiliteit. Minstens 15 ECTS-studiepunten moeten ter plaatse bij de partneruniversiteit worden opgenomen. Veel cursussen voor dit programma worden exclusief online gegeven door KTH en UIUC. Houd er rekening mee dat; Vanwege de Amerikaanse visumregelgeving is er geen garantie dat betalende studenten in de VS kunnen studeren. In het geval dat het visum wordt geweigerd, krijgen deze studenten een alternatief studieplan aangeboden.

Behandelde onderwerpen

Voertuig- en spoorontwerp, voertuig-spoorinteractie, tractiesystemen, spoorwegsignaleringssystemen, hogesnelheidsspoorwegsystemen en spoorwegverkeersplanning.

Carrière

De technische uitdagingen die gepaard gaan met het op een efficiënte en duurzame manier voldoen aan de groeiende vraag naar spoorvervoer, vereisen een aanzienlijk aantal ingenieurs met een opleiding op het gebied van spoorwegen over de hele wereld. Een groot percentage van het ingenieurspersoneel in de spoorwegsector nadert zijn pensionering; bijgevolg is er een sterke en groeiende vraag naar afgestudeerden met een opleiding in spoorwegtechniek. Met een focus van het programma op systeemaspecten, wordt verwacht dat veel afgestudeerden van het programma managementposities zullen bekleden in de organisaties waarin ze werken.

Het programma biedt een uitstekende basis voor het nastreven van een carrière in de wereldwijde auto-industrie, zowel bij consultancybedrijven als op universiteiten. De samenwerking tussen de Zweedse voertuigindustrie en de afdeling Voertuig- en Luchtvaarttechniek is zeer nauw, en er zijn verschillende grote lopende onderzoeksprogramma's waarbij KTH , belangrijke fabrikanten en de transportadministratie betrokken zijn. Aan beide universiteiten bestaat ook de mogelijkheid om door te stromen als promovendus. De studenten met een diploma van de masteropleiding Railbouwkunde zullen sterke kandidaten zijn voor het beperkte aantal beschikbare posities.

Na het afstuderen

Voertuig- of spoorontwerper, seingever, inkoop- of onderhoudsmonteur bij een exploitant, onderzoeker of spoorwegadviseur.

"De introductie voor studenten was erg leuk en gaf me een goed overzicht van de universiteit en de stad. Ik vind het heel leuk om op de campus en in het Vehicle Engineering Lab te zijn. Er is bijna altijd wel iemand met wie je kunt studeren of praten."

Bente uit Nederland

Duurzame ontwikkeling

Afgestudeerden van KTH hebben de kennis en tools om de samenleving in een duurzamere richting te brengen, aangezien duurzame ontwikkeling een integraal onderdeel is van alle programma's. De internationale omgeving van de masteropleiding Railway Engineering biedt verschillende maatschappelijke perspectieven die zeer nuttig zullen zijn om de uitdagingen van mondiale duurzaamheid te begrijpen. De drie belangrijkste doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van het programma zijn:

 • 9 Industrie, innovatie en infrastructuur
 • 11 Duurzame steden en gemeenschappen
 • 13 Klimaatactie

Vanwege de inherente klimaatpositieve eigenschappen van spoorwegsystemen, bevatten alle cursussen duurzaamheidgerelateerde kennis. U krijgt een systeemperspectief dat de basis vormt voor het heroverwegen van transport, terwijl u tegelijkertijd innovatieve oplossingen kunt ontwerpen en creëren voor problemen die in de toekomst zullen optreden. Met deze vakkennis en de technische breedte en internationale ervaring die u zult opdoen, leert u hoe u kunt bijdragen aan wereldwijde duurzame ontwikkeling.

Het brede scala aan cursussen in het programma zal je betrekken bij verschillende technische en maatschappelijke aspecten die direct verband houden met duurzaamheid, zoals het ontwerpen van technische oplossingen met eisen aan energie- en materiaalverbruik, of mensgerichte aspecten zoals comfort, interoperabiliteit en vriendelijke transportsysteemomgevingen. . In het masterproject vergroot je je kennis over technologische ontwikkeling en projectmanagement in relatie tot duurzaamheid.

Spoorwegen zullen een belangrijke rol spelen in de duurzaamheid van onze samenlevingen zoals wij die kennen. Als expert op het gebied van spoorwegsystemen met een sterk internationaal perspectief, kun je lid worden van elke werkgroep over de hele wereld, samenwerken met andere experts op aangrenzende gebieden en leiding geven aan de ontwikkeling van technische innovaties die bijdragen aan een duurzaam infrastructuursysteem, energiezuinig transport. en klimaatvriendelijke technische innovaties.

Faculteit en onderzoek

Het multidisciplinaire karakter van de masteropleiding Railway Engineering komt tot uiting in de onderzoeksgroepen waaruit KTH Railway Group bestaat. Het programma wordt gehost op de School of Engineering Sciences. Toch wordt op dit moment KTH onderzoek gedaan op vier van de scholen van de KTH : Ingenieurswetenschappen, Architectuur en Gebouwde Omgeving, Technische Bedrijfskunde en Elektrotechniek en Informatica.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma, moet je een bachelordiploma hebben behaald, de Engelse taal beheersen en voldoen aan de opleidingsspecifieke eisen.

Bachelor diploma

Een bachelordiploma, gelijk aan een Zweeds bachelordiploma, of gelijkwaardige academische kwalificaties van een internationaal erkende universiteit, is vereist. Studenten die langere technische opleidingen volgen en cursussen hebben afgerond die gelijkwaardig zijn aan een bachelordiploma, worden geval per geval bekeken.

Studenten in hun laatste jaar van een undergraduate-studie kunnen zich aanmelden en, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke acceptatie ontvangen. Deze aanvragers moeten een schriftelijke verklaring bijvoegen volgens de instructies van University Admissions. Studenten in het laatste jaar van een undergraduate-studie aan een Zweedse universiteit hoeven geen schriftelijke verklaring te overleggen om, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke toelating te krijgen. Wel moeten ze voor 1 februari 150 ECTS-studiepunten van de bacheloropleiding hebben behaald.

Kennis van het Engels

Engelse taalvaardigheid gelijk aan (de Zweedse middelbare school) Engelse cursus B / 6 is vereist. Aan de eis kan worden voldaan door een resultaat dat gelijk is aan of hoger is dan die vermeld in de volgende internationaal erkende Engelse tests:

 • TOEFL Op papier gebaseerd: score van 4,5 (schaal 1-6) in schriftelijke test, een totaalscore van 575.
 • TOEFL ITP wordt niet geaccepteerd.
 • TOEFL iBT internet: Score van 20 (schaal 0-30) in schriftelijke test, een totale score van 90
 • IELTS Academic / IELTS UKVI: een minimum algemeen cijfer van 6,5, met geen sectie lager dan 5,5
 • Cambridge ESOL: Cambridge English: Advanced (CAE) Certificate in Advanced English of Cambridge English: Proficiency (CPE) (Certificate of Proficiency in English)
 • Michigan English Language Assessment Battery (MELAB): Minimale score van 90
 • De universiteit van Michigan, ECPE (examen voor het certificaat van bekwaamheid in het Engels)
 • Pearson PTE Academic: Score of 62 (writing 61)

Aan de taalvereiste kan ook worden voldaan door eerdere universitaire studies en studies op de middelbare school. Meer informatie over erkende Engelse tests, eerdere studies en vereiste documenten wordt verstrekt door University Admissions.

Specifieke eisen voor de masteropleiding Railway Engineering

Een bachelordiploma of gelijkwaardig, overeenkomend met 180 ECTS-studiepunten, met vakken in

 • Wiskunde: moet omvatten (i) differentiaal- en integraalrekening in verschillende variabelen, (ii) lineaire algebra, (iii) numerieke analyse en (iv) gewone en gedeeltelijke differentiaalvergelijkingen en integrale transformaties die in totaal gelijk zijn aan ten minste 25 ECTS-credits.
 • Toegepaste mechanica: moet starre carrosserie mechanica en solide mechanica omvatten die gelijk is aan ten minste 15 ECTS-credits in totaal.
Inschrijvingsdocumenten

Uw aanvraag is niet compleet zonder de vereiste ondersteunende documentatie. De volgende algemene en opleidingsspecifieke documenten moeten daarom in de aangegeven volgorde bij de aanvraag worden gevoegd:

Algemene documenten

 • Certificaten en diploma's van eerdere universitaire studies
 • Afschrift van voltooide vakken en cijfers die zijn opgenomen in je diploma
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
 • Een kopie van uw paspoort inclusief persoonlijke gegevens en foto of andere identificatiedocumenten

Specifieke documenten voor de masteropleiding Railway Engineering

 • Samenvatting *

* Om ervoor te zorgen dat uw aanvraag als compleet wordt beschouwd, moet u het online samenvattingsblad invullen. Als u geen samenvattingsblad opneemt, heeft dit een negatieve invloed op uw evaluatiescore. Zorg ervoor dat u alle vereiste informatie invult voordat u het formulier verzendt. Houd er rekening mee dat het samenvattende blad het enige specifieke document is dat vereist is bij het aanvragen van de masteropleiding Railtechniek.

Als u vragen heeft over het overzichtsblad, neem dan rechtstreeks contact op met het programma.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder