Master in sociologie - interculturele bemiddeling

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

MA in sociologie Intercultureel bemiddelingsprogramma geeft je een unieke kans om te vragen en antwoorden te zoeken op de grote vragen over maatschappelijke veranderingen die elke dag om je heen plaatsvinden (denk aan migraties, sociale bewegingen, culturele transformaties en nog veel meer). Wat zijn de redenen voor deze veranderingen? Wat zijn hun implicaties voor het individu en voor de hele samenleving?

We leggen veel nadruk op het onderwerp Interculturele bemiddeling, wat betekent dat we je helpen te begrijpen hoe cultuur (in zijn grote verscheidenheid) sociale verandering informeert en hoe het kan worden gefaciliteerd met behulp van de kennis over hoe mensen sociale groepen creëren, hoe ze communiceren, wat voor soort interne en externe factoren beïnvloeden de manier waarop de maatschappij werkt. MA in sociologie Intercultureel bemiddelingsprogramma is een kans om te studeren in een cultureel open en intellectueel stimulerende omgeving met begeleiding van wetenschappers en experts op een breed scala van onderzoeksgebieden en sociale praktijken van interculturele communicatie. De masteropleiding in sociologie, specialisatie "Interculturele bemiddeling" wordt aangeboden door het Instituut voor Sociologie aan de University of Wroclaw . Het Instituut voor Sociologie werd opgericht in 1988. Het is het oudste onderzoeks- en onderwijscentrum in Wrocław dat BA- en MA-programma's aanbiedt in de sociologie op basis van hooggekwalificeerd personeel. Het Instituut voor Sociologie heeft 52 academische leraren in dienst, waaronder 40 universitaire docenten en 12 hoofddocenten en hoogleraren. Het Instituut werkt samen met een reeks nationale en internationale academische partners.

Het programma omvat 905 lesuren (121 ECTS). De specifieke focus van het programma "Interculturele bemiddeling" ligt op de lokale, regionale (Centraal- en Oost-Europese) en mondiale dimensies van cultuur en multiculturalisme.

De afgestudeerden van het programma Interculturele bemiddeling zullen kennis, vaardigheden en competenties verwerven die ze kunnen gebruiken in hun professionele werk op het gebied van interculturele communicatie (op lokaal en bedrijfsniveau), conflictresoluties en acties gericht op sociale integratie en praktische (kwantitatief en kwalitatief) sociaal onderzoek naar de problemen van multiculturalisme, migratie en sociale veranderingen die wereldwijd en in Centraal- en Oost-Europa plaatsvinden. Het programma bereidt hen voor op het werken als experts in de staat en de lokale overheid, niet-gouvernementele organisaties en bedrijven in de particuliere sector en biedt hen overdraagbare vaardigheden aan op het gebied van multiculturaliteit, diversiteitsbeheer en culturele conflictoplossing.

Toelatingseisen

  • Gecertificeerde exemplaren van uw bachelordiploma
  • Gecertificeerde kopieën van uw academische records
  • Gecertificeerde kopieën van uw Engelse taalvaardigheid (B2-niveau)
  • Een digitale pasfoto
  • Een kopie van het paspoort
  • Een medisch attest
  • Bevestiging van betaling registratiekosten op de universitaire rekening

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Wroc?aw has a rich history of more than three centuries. Founded by Leopold I Habsburg the university evolved from a modest school run by Jesuits into one of the biggest academic ins ... Lees meer

The University of Wroc?aw has a rich history of more than three centuries. Founded by Leopold I Habsburg the university evolved from a modest school run by Jesuits into one of the biggest academic institutions in Poland. Lees Minder