Master in slimme elektrische netwerken en systemen (EIT InnoEnergy)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De gezamenlijke masteropleiding Smart Electrical Networks and Systems wordt aangeboden door zeven Europese universiteiten via EIT InnoEnergy. Slimme elektriciteitsnetten zijn een cruciaal onderdeel bij het creëren van een duurzamere stroomvoorziening. Het programma stelt u in staat om de technische en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om slimme netwerken te begrijpen, ontwerpen, implementeren en beheren, terwijl u uw begrip van de rol van nieuwe manieren van denken, nieuwe technologieën en nieuwe bedrijven in dit veranderende landschap vergroot.

Sonos One Smart Speaker

Slimme elektrische netwerken en systemen bij KTH

In je eerste jaar studeer je aan KTH . In het tweede jaar kies je ervoor om op een van de volgende manieren te studeren:

 • Grenoble INP: Institute of Technology in Frankrijk
 • KU Leuven in België
 • UPC: Universitat Politècnica de Catalunya BarcelonaTech in Spanje
 • TU / e: Technische Universiteit Eindhoven in Nederland

Jaar 1

Tijdens het eerste jaar bij KTH richt je je op de basisprincipes van elektrische energiesystemen, waaronder analyse van energiesystemen, vermogenselektronica, elektrische machines en hoogspanningstechniek. KTH biedt ook een verplichte cursus in innovatie en ondernemerschap in elektriciteitstechniek.

Je zult ook verschillende modules van een week volgen bij een aantal van onze partneruniversiteiten:

 • De impact van ICT-oplossingen op het smart grid bij Grenoble INP: Institute of Technology, Frankrijk
 • Energiekwaliteit en energie-efficiëntie, aan AGH: University of Science and Technology, Polen
 • Integratie van hernieuwbare energie in het net, op UPC: Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech, Spanje

Jaar 2

Voor je tweede jaar kies je een gebied om je te specialiseren aan een van de vier universiteiten:

 • Energiebeheer in gebouwen en elektriciteitsnetten in Grenoble INP: Institute of Technology, Frankrijk
 • Stroomverdeling en opslag, aan de KU Leuven, België
 • Power Electronics als activerende technologie voor hernieuwbare integratie, bij UPC: Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech, Spanje
 • Duurzame elektrische energiesystemen, TU / e: Technische Universiteit Eindhoven, Nederland

Master's degree project

Je voltooit je tweede en laatste jaar met een masterproject, dat je uitvoert bij een van onze industriële of onderzoekspartners. Het graadproject is 30 ECTS-credits waard en komt overeen met vijf maanden voltijdstudie. Je diploma-project moet relevant zijn voor het gebied van slimme netten en duidelijk gericht zijn op innovatieve oplossingen die relevant zijn voor elektrische energie.

Carrière

Het programma is het perfecte lanceerplatform voor een opwindende toekomst in elektrotechniek, slimme netwerken en elektrische netwerken - wat je maar wilt.

Het programma bereidt je voor op een wereldwijde carrière in elektrische energietechniek, vooral in het snelgroeiende veld van slimme netwerken. Het is het perfecte startpunt voor studenten die willen:

 • Verbeter de betrouwbaarheid van de stroomvoorziening
 • Minimaliseer de kosten van elektrische energie
 • Moedig het gebruik van nieuwe bronnen aan
 • Vergroot de penetratie van hernieuwbare energiebronnen in de energiemix

“Mijn bachelor was elektrotechniek, dus ik dacht dat deze opleiding de beste keuze voor mij was. Ik heb voor Zweden en KTH vanwege het innovatieproject dat deel uitmaakt van het cursusrooster. Ik wilde zoiets heel graag doen omdat het een nauwe samenwerking met de industrie inhoudt. "

Akshaya Prabakar, masteropleiding Smart Electrical Networks and Systems

EIT-label

Het EIT-label is een kwaliteitslabel dat door het Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT) wordt toegekend aan een KIG-onderwijsprogramma dat positief is beoordeeld door het EIT op de implementatie van het EIT-systeem voor kwaliteitsborging en leerverbetering (EIT QALE) en het toepassing van specifieke kwaliteitscriteria met de nadruk op de overkoepelende leerresultaten van het EIT (EIT OLO's), robuust onderwijs in ondernemerschap, sterk geïntegreerde, innovatieve 'al doende leren' curricula, internationale mobiliteit en outreach.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder