Master in sieradenontwerp

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Deze cursus wordt gegeven in de Italiaanse taal

De Master in Jewelry Design leert studenten hoe ze hun eigen professionele identiteit kunnen opbouwen: de modules over methodologie, communicatie en branding, evenals alle andere cursussen, helpen om een persoonlijke visie op sieraden te ontwikkelen.

De cursus is gericht op het versterken van de autonomie van studenten op de relevante gebieden, hen om te vormen tot professionals die in staat zijn om een ontwerpproject te leiden, dankzij de verworven knowhow en technische hulpmiddelen, het beheren van al zijn complexiteit en het gebruik van zowel creatieve als professionele aanpak. Ze worden ook in staat om collecties hoge sieraden, fijne sieraden of kostbare horloges te ontwerpen.

Op basis van Italiaanse ontwerpkenmerken zoals nieuwsgierigheid, initiatief en wil tot verbetering, gaat het studieplan diepgaand in op de verschillende aspecten van creativiteit binnen de wereld van sieraden.

Partnerbedrijven van de masteropleiding zijn Bulgari, Casato Gioielli, Galleria Antonella Villanova.

Master in Jewelry Design Roma

Doel - De masteropleiding is bedoeld voor afgestudeerden in sieradenontwerp of ontwerpers die in het veld werken en die hun knowhow moeten ontwikkelen met behulp van moderne benaderingen in onderzoek en ontwerp. Goede kennis van zowel 3D-ontwerpsoftware als de belangrijkste technieken die worden gebruikt voor grafische weergave is vereist.

Methodologie en structuur - Aanpak is ervaringsgericht: de Master in Jewelry Design biedt de fundamentele vaardigheden om specifieke workshops en labs bij te wonen en effectieve projecten te beheren, zowel casestudy's als de briefs van echte bedrijven.

De masteropleiding is bedoeld om een bijzonder brede opleiding op het gebied van juwelen aan te bieden. Het pad begint met een methodologische cursus voor de ontwikkeling van creativiteit in sieradenontwerp. De specifieke tekentechnieken worden verdiept en de sieraadtechnieken worden getest in een echte goudsmid.

Het theoretische deel van de cursus, dat nodig is om ervoor te zorgen dat alle studenten dezelfde basiskennis hebben, wordt gevolgd door thematische ontwerpcursussen, waar theorie en praktijk voortdurend worden gecombineerd.

De cursus Hoge sieraden en de cursussen Gemology staan garant voor een diepgaande studie van de belangrijkste thema's van Fine Jewelry. De Master Cursus verbreedt de individuele training met de Watch Design Workshop, Jewelry and Series Production en 3D Advanced cursus, waarbij het onderwerp product reproduceerbaarheid wordt onderzocht, zowel in sieraden als in de gerelateerde velden van de luxe-industrie.

De educatieve training wordt afgesloten met de cursussen Communicatie en Branding, Visuele Communicatie en Verpakkingen: deze cursussen laten de deelnemers toe om het hele ontwerpproces te doorlopen, van de identiteit van het merk tot de presentatie op de markt en verkoop.

De anciënniteit en ervaring van de docenten, die stuk voor stuk professionals zijn, zorgen voor een onderwijspad waardoor studenten zich diep kunnen verdiepen in de verschillende disciplines en werkwijzen die bij het maken van sieraden worden gebruikt.

De mastercursus eindigt met een individueel eindproject. Het project is een kans om alle verworven creativiteit en technieken tot uitdrukking te brengen, een concreet hulpmiddel voor een professionele presentatie en ook een effectief startpunt voor individuele ondernemersinitiatieven.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

The leading city of the world in terms of the sheer scale of its cultural heritage, in its 30 centuries of history it’s been the first and the largest metropolis of the world.

The leading city of the world in terms of the sheer scale of its cultural heritage, in its 30 centuries of history it’s been the first and the largest metropolis of the world. Lees Minder