Master in redactionele vormgeving

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het redactionele ontwerp is enorm uitgebreid. De rol van de ontwerper is geëvolueerd van maker naar producent en stuurt steeds meer processen direct aan en maakt ze tot een kans.

elisava_sala_estudiantesELISAVA Barcelona School of Design and Engineering","author_url":"","source":"©ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering"}" />

Basisgegevens

  • Kwalificatie: Master in Editorial Design, eigen titel uitgegeven door de Pompeu Fabra University (UPF)
  • Regisseur: Marc Panero, Albert Folch
  • ECTS-punten: 60
  • Duur: oktober 2020 tot juli 2021; Dinsdag, woensdag en donderdag van 17.00 tot 21.15 uur Workshops van maandag tot vrijdag.
  • Prijs: Spaanse editie. Oktober 2020: € 10.000 (+ € 450 preregistratie)
  • Taal: twee edities: Spaans en Engels
  • Toegangs- en toelatingsvoorwaarden: Officieel universitair diploma of gelijkwaardig aan grafisch ontwerp. Kennis van software voor grafisch ontwerp.

presentatie

Hoe kunnen ontwerpers omgaan met inhoud, print en digitaal? In de Master in Editorial Design ken je de mogelijkheden van redactionele ervaringen buiten het format.

Het gebied van redactionele vormgeving is drastisch uitgebreid. De rol van de ontwerper is geëvolueerd van maker naar producent en hij beheert steeds meer processen rechtstreeks en elk proces wordt een kans.

Er zijn mensen die bevestigen dat het gedrukte medium klaar is en dat de toekomst strikt digitaal zal zijn. De realiteit is echter veel complexer en levendiger. In plaats van getuige te zijn van het verdwijnen van traditionele formaten, harmoniseert en versterkt de nieuwe praktijk ze, waardoor de gebruiker een meer dynamische en transversale ervaring krijgt.

Deze context biedt grote uitdagingen en kansen voor ontwerpers die zich toeleggen op redactionele vormgeving . De rol van deze professionals gaat verder dan het traditionele; Ze zijn contentstrategen en verhalenvertellers geworden, altijd vanuit de kennis van technologie. Het gaat erom de verbinding te vinden tussen inhoud, context en formaten.

In de Master in Editorial Design leer je diverse perspectieven van internationale experts op het gebied van redactionele vormgeving. Samen verkennen we dit nieuwe paradigma door middel van projecten, workshops en lezingen. U zult niet alleen enkele antwoorden op de uitdagingen van vandaag ontdekken, maar u zult ook leren die van de toekomst te overwinnen. Het programma claimt onderzoek, creativiteit en verbeeldingskracht bij het maken van redactionele producten.

Deze master is bedoeld voor nieuwsgierige, dynamische en proactieve studenten die de complexe relatie tussen design en inhoud willen verkennen, en ook de symbiose tussen print en digitaal.

Informatie sessie video

methodologie

De praktijk van design vereist professionals met een doortastende geest, met hun eigen criteria en met een breed perspectief op hedendaags design. We willen dat de Master in Editorial Design deze problemen faciliteert door middel van experimenten en actief en praktisch leren, met de steun van geweldige professionals.

Studenten werken aan drie projecten die ze in al hun facetten ontwikkelen: een boek, een tijdschrift en een digitaal platform. Docenten zullen in dit proces samenwerken en studenten aanmoedigen om verder te gaan, in detail te gaan zonder het perspectief te verliezen door een evenwichtige combinatie van denken, plannen en handelen. Naast technische problemen is de Master in Editorial Design ontwikkeld om studenten te stimuleren bij het nastreven van persoonlijke en professionele ontwikkeling.

stichtingen

samenspel

Momenteel wordt de praktijk van ontwerp collectief ontwikkeld en we willen dat deze transformatie ook in deze Master wordt weerspiegeld. Effectief werken, met kwaliteit en op een intelligente manier impliceert contrasteren, samenwerken en delen, daarom werkt elke student tijdens de cursus als een team met een andere student op zoek naar zinvolle en vruchtbare samenwerking.

Oefening is de sleutel

Theorie is belangrijk; maar de ware ontwikkeling van de grafisch ontwerper culmineert in de praktijk van design. De master heeft een directe impact op deze realiteit en is ontwikkeld vanuit een bij uitstek praktisch perspectief: ervaring biedt ons de meeste ontwerpreacties.

Dicht bij de realiteit

De Master in Editorial Design is ontwikkeld als een soepel overgangsproces tussen de academische en professionele wereld. Daarom willen we dat studenten het beste van zichzelf ontwikkelen, hun motivatie behouden en een werkomgeving creëren die dicht bij die van een professionele omgeving staat.

Docenten en studenten: een samenwerking

Het onderwijzend personeel van de master bestaat uit prestigieuze ontwerpprofessionals die een actieve rol spelen in de ontwikkeling van studenten. Hun ervaring en kennis stellen studenten in staat om constant advies te hebben bij het zoeken naar oplossingen, bij hun eigen besluitvorming en bij de ontwikkeling van hun criteria.

programma

De Master in Editorial Design benadert de praktijk van redactionele vormgeving vanuit meerdere perspectieven en via verschillende formaten. De redactionele ontwerper moet zich kunnen aanpassen aan een veranderende branche, om steeds meer verschillende rollen te kunnen spelen.

De cursus is opgebouwd rond verschillende projecten en onderwijsvormen :

Teambuilding

Alvorens met de inhoud van het programma aan de slag te gaan, krijgen de studenten de tijd om elkaar door praktische oefeningen te leren kennen. Dit is de eerste fase om voor elk project de verschillende teamgenoten te kiezen.

Het gaat erom studenten technieken en hulpmiddelen voor samenwerking en gezamenlijke creatie te bieden die ze het hele jaar door kunnen gebruiken.

Masterprojecten

Met de probleemoplossende dynamiek, gebruikelijk in het professionele veld, zullen studenten gedurende de cursus drie projecten ontwikkelen om zich te verdiepen in de drie fundamentele gebieden van redactionele vormgeving: boek, tijdschriften en de digitale publicatieomgeving. In elk project werken studenten samen met een andere partner om het belang van teamwork en de complementariteit van talenten te benadrukken.

Art Direction en Redesign

Het zijn praktische oefeningen die zich verdiepen in verschillende specifieke gebieden van redactionele vormgeving.

In dit geval zullen studenten hun creatieve potentieel verkennen in samenwerking met professionals die ook deelnemen op het gebied van redactionele vormgeving: fotografen, illustratoren, enz. Studenten moeten ook nieuwe versies van bestaande projecten ontwikkelen met vooraf vastgestelde parameters.

Typografie, grafische productie en montage

Ze bieden studenten een reeks essentiële kennis voor de redactionele ontwerper en stellen hen tegelijkertijd in staat om hun drie projecten vanuit verschillende invalshoeken te verbeteren, of het nu gaat om de juiste editie van de geschreven inhoud, de definitie van een aspect van de productie of de detail van de typografische uitvoering.

workshops

De workshops stellen ons in staat om andere competenties en disciplines van redactionele vormgeving aan te vullen en te verdiepen. We ontwikkelen ze als ontmoetingen met erkende specialisten en professionals.
Ze zijn meestal gepland van maandag tot en met vrijdag.

Klinieken

Het zijn compacte cursussen die praktische oefeningen bieden om de vaardigheden van de redactionele ontwerper te verbeteren. Ze behandelen een veelheid aan onderwerpen, van nieuwe software tot de uitdagingen van de toekomst van de discipline.

Schrijf- en presentatietechnieken in het openbaar

Naast het werken aan ideeën, concepten, vormen, kleuren en lettertypen, gaat redactionele vormgeving ook in op de kwaliteit van teksten en het vermogen projecten aan klanten voor te stellen.
Het zijn theoretisch-praktische oefeningen over secundaire onderwerpen, maar belangrijk voor redactionele vormgeving.

Showcases en casestudy's

Regelmatig organiseren we ontmoetingen met lokale ontwerpers die ons in staat stellen ervaringen en ontwerpverschijnselen te delen en nieuwe standpunten, reflecties en referenties te verkrijgen die onze kijk op de praktijk van het vak verrijken.

Internationale conferenties

We nodigen prestigieuze internationale ontwerpers uit om een conferentie te geven waarmee studenten uit de eerste hand kunnen leren over ervaringen, projecten en casestudy's op verschillende gebieden van redactionele vormgeving.

Een unieke ervaring

Verbreed uw visie

We stellen deze Master in Editorial Design voor als het begin van iets nieuws en niet als een onvermijdelijke stap in je carrière. We willen dat deze cursus je voorbereidt om je eigen professionele pad te vinden en daarom zullen we je aanmoedigen om je onafhankelijkheid en talent te vergroten om de verschillende disciplines van redactionele vormgeving te verkennen.

Ontdek je potentieel

Leer verschillende ideeën en perspectieven te verbinden om mogelijkheden in je toekomst te openen. Wij bieden u de juiste tools en ervaring om te ontwerpen, om de strategie of inhoud te creëren, om het proces te leiden of te leiden.

Bouw een uitstekend portfolio

De projecten die u tijdens de cursus zult uitvoeren, zullen u voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een uitstekend portfolio te creëren, een belangrijk probleem voor een goede overgang naar de professionele wereld.

Een unieke ervaring

De combinatie van projecten, workshops, showcases, conferenties en tutorials maken deze Master een geweldige kans om je kennis en ervaring uit te breiden.

Een stad die design ademt

Barcelona ademt design, cultuur, gastronomie en allerlei soorten evenementen; waardoor het een perfecte stad is om te leren en te genieten. Barcelona zal u inspireren en uw verblijf tot een onvergetelijke ervaring maken.

Een multiculturele en verrijkende omgeving

Onze studenten komen van over de hele wereld en creëren een levendige culturele sfeer waar de uitwisseling van ideeën, opvattingen en culturen op een natuurlijke manier plaatsvindt.

Praktische informatie

edities

Elk academiejaar worden er twee edities van de Master gehouden, één in het Spaans en de andere in het Engels.

  • MDE (Master in Editorial Design) is de Spaanse editie.
  • MED (Master in Editorial Design) is de Engelse editie.

Aantal studenten

In elke editie van de Master in Editorial Design worden maximaal 20 studenten geaccepteerd. Zodra de registratie is geopend, worden kandidaten geselecteerd zodra de preregistraties van kracht worden.

Voor wie is het bedoeld?

Bij voorkeur hogere afgestudeerden in grafisch ontwerp en professionele profielen met geaccrediteerde ervaring. Uitzonderlijk worden afgestudeerden in communicatie, beeldende kunst en reclame volgens hun portfolio en traject geaccepteerd. De kandidaat moet efficiënt en autonoom zijn in het omgaan met grafische ontwerpsoftware.

talen

Een Spaanse editie (MDE) en een Engelse editie (MED).

In beide edities gebruiken de meeste workshops Engels als voertaal met ondersteuning van het Spaans volgens de behoeften van het publiek. Bijna alle conferenties en sommige showcases of casestudy's worden in het Engels gehouden.

Opmerking

Vanwege onze interesse in het beste continuüm van het programma en de constante transformatie van de ontwerppraktijk, behouden we ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de inhoud en het onderwijzend personeel van de master.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering is a university center founded in 1961 and it is the oldest school of design in Spain. ELISAVA is among the 100 best schools of design and architectu ... Lees meer

ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering is a university center founded in 1961 and it is the oldest school of design in Spain. ELISAVA is among the 100 best schools of design and architecture in Europe according to the Domus magazine. Lees Minder