Master in plant- en machinebouw van de voedingsindustrie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

  • Type: Masteropleiding
  • Duur: 2 jaar
  • Klasse: LM-33 - Klasse van masteropleidingen in de machinebouw
  • Credits: 120
  • Toegang: gratis

De Master of Science in de machinebouw en de voedingsmiddelenindustrie is bedoeld als specifieke doelstellingen:

  • het creëren van een figuur met een solide voorbereiding in de sectoren die kenmerkend zijn voor het ontwerp van machines voor de voedingsindustrie, het ontwerp en beheer van fabrieken voor de voedingsindustrie en het beheer van voedselproductieprocessen;
  • de complementaire nadruk die wordt gelegd op de verdieping van verpakkingen en de duurzaamheid ervan, simulatiemodellen ter ondersteuning van het ontwerp en beheer van fabrieken in de voedingsindustrie en aanverwante activiteiten in verband met de voedingssector.

Het onderwijstraject van de Master's Degree bestaat uit een eerste jaar gericht op de onderwerpen van de wetenschappelijke disciplinaire sectoren van de voedingsindustrie, zoals: voedselhygiëne, landbouwmicrobiologie, voedselwetenschap en technologie. Dit om de basiskennis van de voedingsindustrie te verdiepen die niet typerend is voor de driejarige graduaat in de ingenieurswetenschappen, om op gepaste wijze om te gaan met de disciplines van de meer gespecialiseerde en applicatieve inhoud van het volgende jaar.

Het eerste jaar wordt afgesloten met cursussen met voedingsindustrie, algemene voorzieningen en diensten in de voedingsindustrie, evenals een cursus over warmte- en massale uitwisseling.

Het tweede jaar biedt een enkel leerplan, met onderwerpen gerelateerd aan de kenmerkende en aanverwante sectoren, met cursussen gericht op het ontwerp, de automatisering en het beheer van de productie, met het doel specifieke problemen te onderzoeken en de afgestudeerde een adequate voorbereiding te bieden voor de uitvoering van zijn toekomstig werk of om zijn opleiding in de PhD en Master Courses te verdiepen.

De cursus wordt aangevuld met de gekozen activiteiten en de andere activiteiten met de mogelijkheid om in de laboratoria te werken voor praktische ervaringen en een stage te lopen bij bedrijven in de sector. Er zal ook een test van de beheersing van de Engelse taal worden uitgevoerd om voldoende kennis aan studenten te garanderen voordat ze de arbeidsmarkt betreden.

Er is voldoende ruimte over voor het voorbereiden van de masterproef, waarbij de student een aanzienlijke inspanning moet leveren om een paper met technische en wetenschappelijke inhoud van hoog niveau voor te bereiden.

Omdat in Parma

De oprichting van deze masteropleiding in de machinebouw is ontworpen om de eigenaardigheden van een sector, zoals de voedingsmiddelenindustrie, die zeer interdisciplinaire aspecten combineert, moeilijk te assimileren door specifieke richtingen binnen de machinebouw, zo goed mogelijk te assimileren.

De technologische ontwikkelingen van de voedingsindustrie verplichten de technische en installatietechnische bedrijven van de sector tot specifieke opfriscursussen, of stellen de opleiding van Masters voor om de hiaten in technologie, microbiologie en voedselchemie op te vullen. De cursus is bedoeld om u een globaal begrip te bieden van aspecten van de voedingsindustrie die nog nooit zijn aangepakt, waardoor u rechtstreeks het productieve weefsel van de voedingsmiddelenindustrie kunt betreden. Binnen het eerste jaar van de graad heb je de mogelijkheid om een baan voor 100% te vinden (snelheid van definitieve tewerkstelling Istat - Labour Forces - AlmaLaurea).

Dit cijfer is zelfs beter dan het nationale gemiddelde voor werktuigbouw (nationaal gemiddelde 73,7%)

Wat staat je te wachten na het afstuderen

Als afgestudeerde, werktuigbouwkundig ingenieur van installaties en machines in de voedingsmiddelenindustrie, zult u werk vinden in de mechanische en elektromechanische industrie, bedrijven en instellingen voor energieproductie en -conversie, fabrieken voor installatiebouw, automatisering en robotica, bedrijven productie in het algemeen voor de productie, installatie en testen, onderhoud en beheer van machines, productielijnen en afdelingen en complexe systemen.

De belangrijkste functies die u kunt uitvoeren, zijn die van voedselproductiebeheer, ontwerp van machines en fabrieken van de voedingsindustrie, planning en programmering van voedselproductie, beheer van complexe systemen, projectbeheer met verwijzing naar het beheer van orders voor voedselplanten, assistentie aan verkoop van complexe voedselplanten en ontwerp en verificatie van voedselverpakkingen

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public.

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public. Lees Minder
Altavilla Vicentina , Parma + 1 Meer Minder