Master in pedagogische wetenschappen: leren in interactie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Onderwijs kan soms saai en ineffectief zijn. We kunnen dat veranderen door het concept dat we nooit alleen leren te erkennen en te ontwikkelen. We leren altijd door met iemand of iets om te gaan, zoals:

  • Mensen die meer kennis hebben dan wij (leraren of meer gevorderde medestudenten)
  • Mensen die even deskundig zijn als wij (collega's of in teams)
  • Artefacten (de omgeving om ons heen, boeken, computers, etc.)

Als u geïnteresseerd bent in het leren en uitvoeren van hoogwaardig onderzoek naar deze interacties, kunt u een wezenlijk verschil maken in leren, onderwijzen en instructie.

Hoogwaardig programma

Onderwijskunde: Learning in Interaction wordt erkend als een kwalitatief hoogstaand programma en is door verschillende ranking-organisaties in Nederland verschillende keren hoog beoordeeld. De gerenommeerde Keuzegids Masters 2018 bestempelde Educational Sciences: Learning in Interaction als een Top Rated Program, wat betekent dat deze master uitzonderlijk hoog scoorde in alle beoordelingscategorieën.

Research-gerichte

Deze opleiding wordt aangeboden door de afdeling Onderwijs en Pedagogiek, onderdeel van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van Utrecht University . Het programma is gebaseerd op het onderzoeksprioriteit Onderwijs en Leren, dat is ingebed in lokale, nationale en internationale onderzoeksnetwerken.

Internationaal gericht

De aanwezigheid van studenten uit meerdere landen biedt u mogelijkheden om problemen in het onderwijs en leren te verkennen in een breder internationaal perspectief. Daarnaast zijn onderzoekers en wetenschappers uit het buitenland uitgenodigd voor gastcolleges en onderzoeksseminars. We moedigen alle studenten aan om deel te nemen aan internationale onderzoeksseminars of om een ​​stage in het buitenland te voltooien.

multidisciplinair

Met dit multidisciplinaire tweejarige programma kun je inzichten uit het onderwijs, psychologie, neurowetenschappen en taalkunde samenvoegen. Onze docenten vertegenwoordigen verschillende disciplinaire achtergronden, zoals ontwikkelingspsychologie, pedagogische wetenschappen, experimentele psychologie, bewegingswetenschappen, taalkunde, pedagogiek, natuurwetenschappen en sociologie. Dit brede scala aan perspectieven zal u helpen een alomvattende kijk te ontwikkelen op kwesties in de pedagogische wetenschappen.

Doel van het programma

Als afgestudeerde van deze masteropleiding ben je een goed gekwalificeerde beoefenaar in onderwijs- en leerwetenschappen. Je hebt een grondige kennis van de huidige ontwikkelings-, leer- en onderwijstheorieën, evenals de neurobiologische basis van onderwijs en leren. Daarnaast beschik je over de tools en expertise om hoogwaardig onderzoek in het onderwijs te doen. De opleiding bereidt je even goed voor op een carrière als promovendus of als toegepast onderzoeker buiten de academische wereld.

Carriere vooruitzichten

Dit programma bereidt je voor op een positie als onderzoeker in een universitaire context, zoals een promovendus, en het bereidt je ook voor op academische posities op hoog niveau in de onderwijspraktijk en het beleidsveld.

Academische carriere

  • Promovendus aan een universiteit

Professionele carriere

Het programma bereidt je ook voor op een carrière als toegepast onderzoeker bij onderwijsinstellingen en -diensten, zoals:

  • Onderwijs en educatieve onderzoeksafdelingen aan universiteiten, hogescholen en professionele hogescholen / hogescholen
  • Lerarenopleidingen hogescholen en universiteiten
  • Universitaire onderzoekscentra, onderwijsinstellingen en kenniscentra
  • Advisering op school en kinderen
  • Overheidsonderwijsafdelingen en -inspecties
  • Non-profit, particuliere en / of commerciële onderzoeksinstituten en kenniscentra.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder