Master in pedagogische wetenschappen: leren in interactie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Over

Onderwijs kan soms saai en ineffectief zijn. We kunnen dat veranderen door het concept dat we nooit alleen leren te herkennen en ontwikkelen. We leren altijd door in wisselwerking te treden met iemand of iets, zoals:

  • Mensen die meer kennis hebben dan wij (leraren of meer gevorderde medestudenten)
  • Mensen die even deskundig zijn als wij (collega's of in teams)
  • Artefacten (de omgeving om ons heen, boeken, computers, etc.)

Als u geïnteresseerd bent in het leren en uitvoeren van hoogwaardig onderzoek naar deze interacties, kunt u een wezenlijk verschil maken in leren, onderwijzen en instructie.

Hoogwaardig programma

Pedagogische Wetenschappen: Learning in Interaction wordt erkend als een kwalitatief hoogstaand programma en is door verschillende ranking-organisaties in Nederland onderscheiden met hoge ratings. De befaamde Keuzegids Masters 2018 bestempelde Educatieve wetenschappen: Learning in Interaction als een Top Rated-programma, wat betekent dat deze master uitzonderlijk hoog scoorde in beoordelingsklassen.

Research-gerichte

Dit programma wordt aangeboden door het departement Onderwijs en Pedagogiek, dat deel uitmaakt van de Faculteit Sociale Wetenschappen en Gedragswetenschappen van Utrecht University . Het programma is gebaseerd op het onderzoekszwaartepunt van onderwijs en leren, dat is ingebed in lokale, nationale en internationale onderzoeksnetwerken.

Internationaal gericht

De aanwezigheid van studenten uit meerdere landen biedt u mogelijkheden om problemen in het onderwijs en leren te verkennen in een breder internationaal perspectief. Daarnaast zijn onderzoekers en wetenschappers uit het buitenland uitgenodigd voor gastcolleges en onderzoeksseminars. We moedigen alle studenten aan om deel te nemen aan internationale onderzoeksseminars of om een ​​stage in het buitenland te voltooien.

multidisciplinair

Met dit multidisciplinaire tweejarige programma kun je inzichten uit het onderwijs, psychologie, neurowetenschap en taalkunde samenvoegen. Onze docenten vertegenwoordigen verschillende disciplinaire achtergronden, zoals ontwikkelingspsychologie, pedagogische wetenschappen, experimentele psychologie, bewegingswetenschap, linguïstiek, pedagogiek, natuurwetenschappen en sociologie. Deze brede waaier van perspectieven zal u helpen een uitgebreide kijk op kwesties in de pedagogische wetenschappen te ontwikkelen.

Doel van het programma

Als afgestudeerde van deze masteropleiding ben je een goed opgeleide beoefenaar in de educatieve en leerwetenschappen. Je hebt een grondige kennis van de huidige theorieën over ontwikkeling, leren en onderwijzen, evenals de neurobiologische basis van onderwijs en leren. Daarnaast beschikt u over de tools en expertise om hoogwaardig onderzoek in het onderwijs uit te voeren. Het programma bereidt je even goed voor op een carrière als Ph.D. kandidaat of als een toegepast onderzoeker buiten de academische wereld.

Carriere vooruitzichten

Dit programma bereidt je voor op een positie als onderzoeker in een universitaire context, zoals een promovendus, en het bereidt je ook voor op academische posities op hoog niveau in de onderwijspraktijk en het beleidsveld.

ACADEMISCHE CARRIERE

  • Promovendus aan een universiteit

PROFESSIONELE CARRIERE

Het programma bereidt je ook voor op een carrière als toegepast onderzoeker bij onderwijsinstellingen en -diensten, zoals:

  • Onderwijs en educatieve onderzoeksafdelingen aan universiteiten, hogescholen en professionele hogescholen / hogescholen
  • Lerarenopleidingen hogescholen en universiteiten
  • Universitaire onderzoekscentra, onderwijsinstellingen en kenniscentra
  • Advisering op school en kinderen
  • Overheidsonderwijsafdelingen en -inspecties
  • Non-profit, particuliere en / of commerciële onderzoeksinstituten en kenniscentra.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder