Master in organisatieontwikkeling

Algemeen

Beschrijving van opleiding

114856_org-dev-banner-1.jpg

MA in Organisatieontwikkeling

Over het programma

De MA in Organization Development biedt professionele voorbereiding voor het ontwikkelen van organisaties en gemeenschappen die gezonder en effectiever zijn.

In vier semesters krijgen deelnemers de praktische vaardigheden, conceptuele kennis en in de praktijk geteste ervaring om organisatie- en gemeenschapsverbeteringsinspanningen met succes te leiden.

Cohortgroepen van 15 studenten nemen deel aan seminardiscussies, activiteiten voor het opbouwen van vaardigheden en uitgebreide veldprojecten, onder begeleiding en supervisie van de ervaren faculteit van de OD-practitioner.

Dit programma heeft een sterke betrokkenheid bij het principe van diversiteit. We zoeken een breed spectrum van studenten, inclusief leden van ondervertegenwoordigde groepen.

Het Organisatieontwikkelingsprogramma biedt beroepsonderwijs voor mensen uit het midden van de carrière die zich voorbereiden op het worden van managers en specialisten in organisatorische verandering, overleg en leiderschap. De lessen zijn voornamelijk op doordeweekse avonden en zaterdagen, hoewel stageprojecten wat werk vereisen tijdens kantooruren. Waar mogelijk kunnen deze projecten zich richten op de sponsorende organisatie van de deelnemers.

De focus en het format van het programma zijn gebaseerd op het besef dat onze steeds turbulentere bedrijfs-, technologie- en sociaaleconomische omgevingen serieuze uitdagingen voor de meeste organisaties opleveren. Ze moeten kosteneffectiever, gezond, innovatief, vindingrijk en adaptief worden. Om adequaat op deze uitdagingen te kunnen reageren, moeten organisaties worden uitgerust met managers en specialisten die over een nieuwe reeks vaardigheden beschikken. Ze hebben de vaardigheid nodig om:

  • Zorg voor effectief leiderschap voor gewenste verandering
  • Begrijp systemische en strategische dynamiek die van invloed zijn op de organisatie
  • Wees geïnformeerd over de nieuwste methoden van beheer en verandering
  • Raak onderliggende causale factoren aan in plaats van genoegen te nemen met oppervlakkige oplossingen
  • Begeleiden van het herontwerp van organisatiestructuren, werkprocessen en governance
  • Overweeg de behoeften en perspectieven van relevante belanghebbenden
  • Vergemakkelijk het probleemoplossend vermogen van groepen, besluitvorming en teamwork
  • Bemiddelen tegenstrijdige belangen om een brede consensus voor actie te ontwikkelen
  • Wees reflecterend en bewust van hun eigen interne ervaring en interactiepatronen, omdat deze hun effectiviteit bij klantengroepen kunnen ondersteunen
  • Wees bewust van de sociale en ethische dimensies van hun werk
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Sonoma State is a regionally serving public university committed to educational access and excellence. Guided by our core values and driven by a commitment to the liberal arts and sciences, Sonoma Sta ... Lees meer

Sonoma State is a regionally serving public university committed to educational access and excellence. Guided by our core values and driven by a commitment to the liberal arts and sciences, Sonoma State delivers high-quality education through innovative programs that leverage the economic, cultural, and natural resources of the North Bay. Lees Minder