Master in openbaar beleid en administratie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Stel ons een vraag op WhatsApp

Wilt u een reeks professionele vaardigheden opbouwen om bij te dragen aan uw gemeenschap? Ben je geïnteresseerd in werken bij de overheid, voor je lokale autoriteit of om de openbare dienstverlening op internationaal niveau te verbeteren? Wil je studeren in een drietalig programma met een sterke internationale oriëntatie?

Cursus beschrijving

Deze master leidt en traint toekomstige managers en professionals van openbare instellingen, kamers van koophandel, overheidsbedrijven of liefdadigheidsinstellingen, evenals van particuliere ondernemingen die zakelijke relaties hebben met openbare entiteiten. Deze professionals worden geconfronteerd met een dagelijkse realiteit die steeds complexer wordt en die een gevarieerd stel vaardigheden vereist. Deze cursus biedt u de juridische, statistisch-economische en managementtools die u daarvoor nodig hebt.

In een oogopslag

  • Italiaanse graad klasse: LM-63
  • ECTS-credits: 120
  • Duur van de cursus: 2 jaar
  • Cursussen worden gegeven in het Italiaans, Duits en Engels
  • Beschikbare plaatsen: 50 EU 5 niet-EU
    Campus: Bozen-Bolzano
  • Collegegeld: € 1.347,50 per jaar

Structuur van de cursus

De modules die in deze Master worden aangeboden, omvatten disciplines uit de juridische, economische, organisatorische-management- en data-analyse velden.

Na een gemeenschappelijk eerste jaar bestaat de cursus uit twee stromen:

  • Overheidsbeleid - gericht op de analyse van de motivaties en instrumenten van overheidsbeleid en op de economisch-kwantitatieve technieken die worden gebruikt om de effecten ervan te evalueren;
  • Openbaar bestuur - gericht op de implementatie van overheidsbeleid vanuit juridisch-administratief en bestuurlijk oogpunt.

Het multidisciplinaire perspectief is duidelijk in de keuze van onderwerpen waaruit u kunt kiezen, waaronder: Public Sector Economics, Public Sector Management and Organisation, Public and Administration Law, Public Sector Statistics.

Cursussen omvatten workshops, groepswerk, case studies, gastcolleges en studiereizen (bijvoorbeeld naar het Europees Parlement in Straatsburg en naar het Constitutioneel Hof in Rome) om de probleemoplossende vaardigheden van studenten en hun teamwerk aan te scherpen en in contact te brengen met de concrete kwesties die managers in de publieke sector moeten aanpakken in hun dagelijkse werkzaamheden.

Uitwisselingsprogramma's en stages

We bieden momenteel meer dan 50 uitwisselingsprogramma's met partneruniversiteiten over de hele wereld en werken samen met een uitgebreid netwerk van bedrijven voor stages in Italië of in het buitenland. Aanwezigheid in Bozen-Bolzano kan worden gecombineerd met een uitwisseling met een buitenlandse universiteit, in Europa of elders.

Gedurende de twee jaar van het programma , zul je ook een stage van ten minste 150 uur lopen bij de lokale administraties, in de Kamers van Koophandel, bij openbare bedrijven (bijv. Gezondheidszorg, vervoer, school), in non-profitorganisaties of in Europese of internationale organisaties, afhankelijk van de beschikbaarheid van plaatsen en uw voorkeuren.

Toepassing

Deze cursus is met name geschikt voor afgestudeerden in economie, rechten en politieke wetenschappen, maar niet uitsluitend. In de toelatingsrichtlijnen vindt u alle informatie die u nodig hebt over toegang tot de cursus als u bent afgestudeerd in andere disciplines.

Om toegelaten te worden tot de cursus, moet je bewijzen dat je een C1-competentieniveau hebt voor de eerste taal en B2 in de tweede taal. Als je geen officiële taalcertificering hebt, kun je een taalexamen afleggen aan onze universiteit.

Selectiecriteria
Rangen van de eerste graad en taalniveaus.

Er is geen toelatingsexamen of interview.

Carrièremogelijkheden

Onze afgestudeerden zijn werkzaam in managementposities bij overheidsorganisaties - lokaal, nationaal en internationaal - in overheidsbedrijven, liefdadigheidsinstellingen en particuliere bedrijven die diensten en producten leveren aan overheidsorganisaties.

Als je al een baan hebt, kun je je kennis en vaardigheden versterken en verbreden om verder te komen in je carrière. Als je geïnteresseerd bent in postacademisch onderwijs, kun je na het afronden van dit programma een doctoraat aanvragen.

Je bent goed voorbereid en klaar voor de arbeidsmarkt. Op de website van AlmaLaurea kunt u statistische gegevens bekijken over de tevredenheid van afgestudeerden en hun inzetbaarheid.

Stel ons een vraag op WhatsApp

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in ... Lees meer

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in teaching and research, its high level of internationalization as well as an ideal study environment guaranteed by its excellent facilities are some of the reasons why Unibz regularly reaches top positions in national and international rankings. Lees Minder