Master in open informatica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Momenteel is er niet alleen binnen de Europese regio maar zelfs wereldwijd een sterke vraag naar specialisten in informatietechnologie, die - gezien de huidige trends - zal aanhouden. Het is overduidelijk dat het huidige aanbod van computerwetenschappelijke opleidingen in Tsjechië slechts gedeeltelijk aan deze vraag kan voldoen. Informatica wordt voornamelijk onderwezen als een nieuw gevormde tak in de reeds bestaande opleidingen, wat aanzienlijke beperkingen stelt aan de efficiëntie, kwaliteit en algemene toepasbaarheid van het onderwijs.

Het doel van Open Informatics is om aanvragers een nieuw, individueel configureerbaar programma te bieden dat computerwetenschappelijk onderwijs biedt, onbeperkt door links naar reeds bestaande programma's en gebaseerd op de nieuwste kennis, niet alleen op het gebied van wetenschap, maar ook onderwijs .

Het programma volgt de traditie van de Faculteit Elektrotechniek, CTU, om verhoudingsgewijs meer nadruk te leggen op wiskunde dan vereist door normen. Dit is in lijn met de ambitie van het programma om studenten te bereiken wiens doel het is om het beste onderwijs te krijgen met een diepgaande theoretische achtergrond, en hun creatieve benadering van het oplossen van problemen te stimuleren. Het programma legt ook de nadruk op de interdisciplinariteit van verworven kennis en het vermogen om samen problemen op te lossen.

127435_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpeg
Foto door Headway op Unsplash

Programmadoelen

 • Standaardisatie van kennis. Open Informatics biedt onderwijs in computerwetenschap dat compatibel is met wereldwijd erkende en bewezen curricula IEEE / ACM en voldoet aan de inhoudstandaardtesten GRE / CS.
 • Hoge flexibiliteit bij de overdracht tussen bachelor- en masteropleidingen. Het kernprogramma is ontworpen om bachelors van alle disciplines de mogelijkheid te bieden om gemakkelijk door te gaan door overal ter wereld deel te nemen aan een masteropleiding informatica. De masteropleiding kan worden vergezeld door studenten met een bachelor in informatica of aanverwante gebieden.
 • Hoge flexibiliteit. Cursussen hebben betrekking op een universele, langetermijnkennis die nog decennia grotendeels van toepassing zal blijven. De essentiële en vereiste kennis in het veld wordt gedekt door een beperkt aantal verplichte cursussen. Het programma geeft de student vervolgens de mogelijkheid om ongeveer 25% van het curriculum aan te passen.
 • Ondersteuning van interdisciplinariteit en secundaire specialisaties. Hoge flexibiliteit in het programma heeft veel voordelen. Hiermee kunnen studenten profiteren van synergieën binnen de faculteit Elektrotechniek door een aangepaste combinatie van beschikbare cursussen te selecteren. Op deze manier kunnen natuurlijk interdisciplinaire kleine specialisaties ontstaan.
 • Opleiding van zowel praktisch als theoretisch gerichte vrijgezellen. Een kleine groep verplichte vakken richt zich ook op het probleem van het geven van onderwijs aan zowel praktisch georiënteerde studenten van de bacheloropleiding als aan studenten die een diepgaande theoretische voorbereiding op de masteropleiding nodig hebben. De structuur van hun opleiding verschilt in de keuze van keuzevakken, hetzij de praktische in het eerste geval, hetzij de theoretische in het tweede geval.
 • Links naar de industrie en onderzoek. Studiegebieden zijn opzettelijk zo ontworpen dat studenten van het masterprogramma betrokken raken bij onderzoekswerk van elite centra en laboratoria die uitstekende resultaten behalen in de internationale gemeenschap, of om samen te werken aan projecten met de deelname van industriële partners.

Onderwijs

Cursussen Open Informatica worden gegeven door experts op het gebied van theoretische en toegepaste informatica. Het onderwijs wordt geleid door docenten en onderzoekers met uitgebreide kennis en reputatie in het veld en met motivatie om met geselecteerde studenten deel te nemen aan het leerproces. Terwijl de bacheloropleiding zich primair richt op het verschaffen van basiskennis informatica, krijgen studenten van de masteropleiding de kans om samen te werken met elite onderzoekscentra, werkzaam bij de Faculteit Elektrotechniek CTU. Studenten van de bacheloropleiding Informatica en Informatica worden aangemoedigd om al tijdens hun bachelorstudie deel te nemen aan onderzoek.

Naast de traditionele manieren, omvat de koppeling van onderzoek met onderwijs en samenwerking met de industrie ook de deelname van professionals met uitgebreide praktische kennis die bijdragen aan bedrijfsprojecten. Op deze manier krijgen studenten de kans om moderne methoden en benaderingen in het veld te leren kennen en vertrouwd te raken met de nieuwste professionele hardware en software. Dankzij dit kunnen ze hun carrièreportfolio uitbreiden en hun kansen op het vinden van de gewenste baan na hun afstuderen vergroten.

De mogelijkheid om Engels te spreken en te studeren is de belangrijkste voorwaarde voor studenten en experts in informatica. Praktische kennis van een vreemde taal stelt studenten in staat om te profiteren van studiebezoeken in het buitenland, waar ze verschillende benaderingen van probleemoplossing en een andere werkstijl kunnen tegenkomen en de mogelijkheid hebben om professionele contacten te leggen.

Vakgebieden

 • Software Engineering
 • Kunstmatige intelligentie
 • Computertechniek
 • Data Science
 • Computer beelden
 • Computervisie en beeldverwerking
 • Cybersecurity
 • Bio-informatica
 • Menselijke computerinteractie
 • Joint Double Degree Master OI-SI KFU-AMI

Toelatingsexamen

 • Ja (Skype-interview)

Toegangsvereisten

 • Aanvraagformulier
 • Afschrift van studies (record)
 • Notariële kopie van certificaat en transcript van records
 • Aanvraagkosten: EUR 32

Niveau van Engels

 • Certificaten zoals TOEFL iBT 70 / IELTS 6 / TOEIC 800 of andere soortgelijke certificaten die een uitstekende beheersing van het Engels bevestigen
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research ... Lees meer

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research cluster. CTU offers undergraduate, graduate and doctoral programs at 8 faculties: Faculty of Civil Engineering, Mechanical Engineering, Electrical Engineering, Nuclear Sciences, and Physical Engineering, Architecture, Transportation Sciences, Biomedical Engineering, Information Technology and programs at MIAS School of Business. Moreover, CTU offers free sports courses, you may visit and study in the National Library of Technology and feel the international community in the Campus Dejvice in the heart of Europe. Lees Minder