Tien geweldige maanden. Tien internationale ontwerpers in het auditorium, elke maand een. Tien unieke kansen om te leren door te doen, van elleboog tot elleboog met de beste. De Raffles Milano Masters: iemand heeft ze eindelijk verzonnen.

Waarom?

Waarom slagen sommige ontwerpprojecten die alle juiste vakken lijken te hebben gehaald er niet in de test van de markt te doorstaan? Bestaat er zoiets als een recept voor succes? Het antwoord is nee: er zijn geen onfeilbare recepten. Wat wel bestaat, is talent, energie en een serieuze benadering van ontwerpen, een begrip van de complexiteit van de wereld en het vermogen om modellen aan te passen. Dan zijn er vasthoudendheid, analyse en leren: dit zijn de dingen die er zijn.

Professionele kansen

Deze Master is ontworpen om studenten een methodologische toolkit en vaardigheden te bieden waarmee ze producten effectief kunnen ontwerpen in een zeer breed scala van industriële sectoren.

Wie zou moeten bijwonen

De cursus is gericht op afgestudeerden in ontwerp en architectuur, maar ook op jonge ontwerpers, architecten en beoefenaars die nieuwsgierig zijn en hun esthetische horizon willen verbreden. Ze zijn voorbestemd om in de toekomst de makers en makers van creatief ontwerpen te zijn, degenen die de agenda schrijven voor ontwerp in bedrijven, in architectuur en ontwerpbureaus, in onderzoeksgroepen, in grote internationale organisaties en ook in professionele contexten en gebieden die we niet kunnen stel je vandaag zelfs voor.

leerplan

Studenten die deze cursus volgen, krijgen een kans om te experimenteren met verschillende benaderingen van ontwerpen, als een functie van verschillende soorten klanten en belanghebbenden. Op onderzoek gebaseerd ontwerp is uitermate proactief en begunstigt ongebruikelijke formele of constructieve oplossingen. Wanneer design zich richt op uitvoering, wordt de ontwerper een zakenman die oplossingen kan bieden die integreren in geconsolideerde productiepraktijken, maar ook om op te vallen voor zijn persoonlijkheid. Baanbrekend ontwerp laat, tot slot, meer ruimte over voor pure creativiteit, zolang de basis van goed onderzoek en goede uitvoering ook aanwezig is.

Onderwerpen

 • Ontwikkeling van nieuwe materialen en oppervlakken.
 • Ontwikkeling van nieuwe esthetiek en grafische vormgeving.
 • Nieuwe producten en nieuwe distributiemodellen.
 • Nieuwe productgrenzen: nomadische producten.
 • Nieuwe productiegrenzen: de metamorfose van 3D-printen.

Endorsements

Voor de kwaliteit en effectiviteit van zijn didactisch model is deze Masters-cursus goedgekeurd door:

Ontwerp docenten

Rechtstreeks leren van beoefenaars is de beste manier om de meest geavanceerde visies en methoden bij de bron op te nemen. In tegenstelling tot conventionele Masters, brengen de Raffles Milano Masters praktische kennis rechtstreeks in het auditorium, met tien marktleidende ontwerpbureaus die de lessenaar bezetten in de loop van de tien maanden.
project
Yossef Schvetz
Ontwerper
flextronics.com

Docenten in methode

Er zijn enkele soorten praktische en theoretische kennis en vaardigheden die niet van de ene op de andere dag kunnen worden geleerd, maar die op maat moeten worden gemaakt. Je weet nooit wanneer je ze nodig hebt, maar één ding is zeker: dat zal je wel.

Methode
Giovanni Pelloso
Historicus en criticus
giovannipelloso.Linkedin

bedrijven

In bijna dertig jaar werk heeft de Raffles Group een substantieel netwerk van partners opgebouwd die deelnemen aan onze driejarige en masterscursussen. De reputatie van deze firma's en de kwaliteit van de relaties die zij met hen hebben ontwikkeld, vormen een garantie voor een beslist vruchtbare ontmoeting tussen onderwijs en bedrijfsleven.


Adidas, Aigner, B/>

Maandag gesprek

Elke maandagavond om 18.00 uur nodigt Raffles Milano haar studenten uit om kennis te maken met een van de belangrijkste persoonlijkheden die het stadium van design, stijl en designcultuur bewandelen. Het horen van de verhalen en ideeën die de markt beïnvloeden en onze mindset aanjagen - rechtstreeks uit de mond van het paard - is een geweldige kans die inhoud toevoegt aan onze academische programma's. Hier is de agenda van vergaderingen voor het komende jaar.

Admissions

Het maximale aantal studenten dat kan inschrijven voor elk van onze mastercursussen is 20.

Kandidaten worden geselecteerd in twee fasen. De eerste selectie is een screening op basis van de documentatie ontvangen van de student. Als de aanvraag voldoet aan de vereisten, wordt een individueel interview afgesproken met de cursusleider.strong>master@raffles-milano.itudt rekening met alle elementen die bijdragen aan het profiel van een persoon: portfolio, eerdere studies, werkervaring, buitenschoolse activiteiten en presentatiesbrieven.strong>master@raffles-milano.itstrong>master@raffles-milano.iteke en / of professionele portfolio,strong>master@raffles-milano.itn eerdere studies,strong>master@raffles-milano.itorkshops bijgewoond,strong>master@raffles-milano.it het Engels,strong>master@raffles-milano.itr Italiaanse of andere EU-lidstaten studenten,strong>master@raffles-milano.iting van de aanvraagkosten van 100 euro blijkt.strong>master@raffles-milano.itlle kandidaten de documentatie voor toelating sturen naar strong>master@raffles-milano.itles-milano.it">strong>master@raffles-milano.it

Vul voor meer informatie het formulier 'Info-aanvraag' in.

vergoedingen

 • Studenten uit de Europese Unie en EFTA:
  15.000 euro (totaal, inclusief belastingen).
  Inschrijfgeld: 3.000 euro
  Collegegeld: 12.000 euro
 • Extra-Europese studenten:
  19.000 euro (totaal, inclusief belastingen).
  Inschrijfgeld: 3.000 euro
  Collegegeld: 16.000 euro
 • Aanvraagkosten:
  Kandidaten die willen toelating tot onze masteropleidingen aanvragen moeten een inschrijfgeld van 100 euro betalen.
Opleiding te volgen in:
 • Engels
 • Italiaans

Zie 5 andere vakken van RM Milan - International Fashion and Design School »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
feb 2020
Duration
10 maanden
Voltijd
Prijs
15,000 EUR
Studenten uit de Europese Unie en EFTA (totaal, inclusief belastingen); 19000 euro Studenten van buiten de Europese Unie (totaal, inclusief belastingen).
Deadline
feb 1, 2020
Op locaties
Op datum
Begindatum
feb 2020
Einddatum
nov 30, 2020
Aanmeldingslimiet
feb 1, 2020

feb 2020

Location
Aanmeldingslimiet
feb 1, 2020
Einddatum
nov 30, 2020