Master in productontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Tien buitengewone maanden. Leer van de beste professionals in de branche.

Voor wie?

De master is ontworpen voor afgestudeerden in design en architectuur, maar ook voor jonge ontwerpers en nieuwsgierige professionals die open staan voor nieuwe esthetische horizonten. Zij zullen de toekomstige hoofdrolspelers van creatief ontwerp zijn. Ze zullen de ontwerpagenda van morgen schrijven, bedrijven, architectuur en ontwerpstudio's, onderzoeksgroepen, grote internationale organisaties, en zelfs in contexten en professionele gebieden die we ons nog steeds niet kunnen voorstellen.

Programma

Studenten hebben de mogelijkheid om verschillende benaderingen van ontwerp te ervaren volgens verschillende soorten gesprekspartners. Onze cursussen zijn gestructureerd om jonge ontwerpers te ontwikkelen tot succesvolle zakenlieden en vrouwen die in staat zijn oplossingen te bieden die kunnen worden geïntegreerd in geconsolideerde productie, maar die ook naar voren kunnen komen in termen van persoonlijkheid.

Raffles Milano Master's programma brengt kennis in actie in de klas door middel van hands-on ervaringen met de beste internationale ontwerpstudio's in de loop van tien maanden. Rechtstreeks leren van beoefenaars is de beste manier om de meest geavanceerde visies en methoden bij de bron op te pikken.

Cursusleider Marc Sadler, industrieel ontwerper

Marc Sadler, geboren in Oostenrijk, heeft gewoond en gewerkt als ontwerper in Frankrijk, de Verenigde Staten, Azië en Italië. Een van de eerste afgestudeerden in Esthétique industrielle aan de ENSAD in Parijs. De belangrijke prijzen en erkenningen die hij door de jaren heen heeft gewonnen, omvatten vier ADI Compasso d'Oro-prijzen (1994, 2001, 2008 en 2014). De rugbeschermer die hij voor Dainese heeft ontworpen, bevindt zich in de permanente collectie van het MoMA in New York, terwijl zijn Mite-lamp voor Foscarini te zien is in de designcollectie in het Centre Pompidou in Parijs. Hij is zo gepassioneerd door schilderen en tekenen dat hij ze als zijn meest authentieke interesses beschouwt.

Studios

Leer rechtstreeks van de hoofdrolspelers betekent het verkrijgen van de bron van de visies en de meest geavanceerde methoden. In tegenstelling tot de traditionele Master, brengt de Master Raffles Milano kennis in het klaslokaal via grafische studio's aan de top van de markt die in de loop van tien maanden afwisselen in het klaslokaal.

bekrachtiging

Voor de kwaliteit en effectiviteit van het didactisch model heeft de meester het beschermheerschap verkregen:

68292_ENDORSMENT_PRODUCTDESIGN.jpg

ADI
Vereniging voor industrieel ontwerp
adi-design.org

Maandag gesprek

Elke maandagavond, om 18.00 uur, nodigt Raffles Milano studenten uit om een geweldig personage te ontmoeten in de scène van ontwerp, stijl en cultuur van het project. Direct luisteren naar de verhalen en ideeën die de markt beïnvloeden en onze geest vooruitstrevend maken, is een geweldige kans om academische programma's te integreren. Hier zijn de vergaderingen van volgend jaar.

Toelating

Wanneer we de vereiste documentatie en een motivatiebrief van de kandidaat ontvangen, stelt het management de datum vast voor een kennismakingsgesprek met de cursusleider of met de directeur van het college, indien nodig. Als hun profiel geschikt wordt geacht, ontvangen kandidaten een officiële kennisgeving over de aanvaarding van hun sollicitatie, die in elk geval niet bindend is voor de Kandidaat.

Inschrijvingsdocumenten

- curriculum vitae
- artistieke en / of professionele portfolio
- motivatiebrief
- kopie van bachelordiploma / afstudeercertificaat
- paspoort of identiteitskaart voor Italiaanse of EU-EVA-burgers

vergoedingen

EU / EFTA-studenten

Inschrijfgeld € 3.000

Collegegeld € 15.000

Niet EU / EFTA studenten

Inschrijfgeld € 3.000

Collegegeld € 23.000

Laatst bijgewerkt op jan 2020

Over de school

A new fashion and design school in Milan? Yes, and its name is RM Istituto Moda e Design Milano. A school with an unconventional spirit and method. A school designed for students who intend to look th ... Lees meer

A new fashion and design school in Milan? Yes, and its name is RM Istituto Moda e Design Milano. A school with an unconventional spirit and method. A school designed for students who intend to look the future straight in the eye. And above all, a school that has gathered together a formidable team of lecturers, in many cases leading names on the international style and design scene. Lees Minder