Master in ontwerp voor stedelijk milieu

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De Master in Design for Urban Environment traint professionals om deel te nemen aan het proces van stedelijke transformatie door ideeën te ontwerpen die bijdragen aan het versterken van het sociale, culturele en economische weefsel van de steden van de 21e eeuw.

Deze cursus richt zich voornamelijk op de volgende werklijnen: ontwerp voor duurzame ontwikkeling, sociale inclusie om burgers te machtigen in het licht van sociale uitdagingen, bestuur, samenwerking, e-democratie, open data en transparantie, evenals ontwerp om stedelijke mobiliteit aan te pakken problemen en dragen bij aan de veiligheid van mensen.

Stedelijke omgevingen staan momenteel voor grote uitdagingen, waarvoor professionals nodig zijn die het verleden kennen, het heden begrijpen en op de toekomst kunnen anticiperen om oplossingen te bedenken in samenwerking met hun inwoners en de mensen die verantwoordelijk zijn voor het beheer ervan.

Doelen

 • Nieuwe professionele profielen trainen met de vaardigheden om te handelen in stedelijke contexten vanuit een collaboratief ontwerpperspectief op basis van de behoeften van verschillende actoren / belanghebbenden.
 • Studenten een globale, interdisciplinaire en integrerende visie geven op de ervaringen die plaatsvinden in de stedelijke omgeving om relevante, consensuele en duurzame oplossingen voor ontwerpoplossingen voor te stellen.
 • Om studenten te voorzien van specifieke hulpmiddelen en kennis om projecten met betrekking tot de stedelijke omgeving te voltooien.
 • Studenten trainen om de taal en de rol van een ontwerper / facilitatorprofiel te verwerven om oplossingen voor stedelijke omgevingen mede te creëren.

Methodologie

Observatie, analyse en experimenten zijn een essentieel onderdeel van leren. De cursus biedt een intensieve theoretische / praktische onderdompeling in de stedelijke context van de stad Barcelona. Daarom worden zowel de theoretische lessen als de projecten ondersteund door uitstapjes geleid door de leraren van de masteropleiding.

De cursus stelt vijf met elkaar samenhangende actielijnen voor die zijn gestructureerd over verschillende soorten onderwerpen.

Deze actielijnen zijn denken, doen, projecteren, luisteren en communiceren .

Student profiel

 • Professionals en pas afgestudeerden die geïnteresseerd zijn in het voortzetten van hun studie om vaardigheden te verwerven in strategisch stedenbouwkundig ontwerp en betrokken raken bij stedenbouwkundige projecten vanuit een multidisciplinair en interdisciplinair perspectief.
 • Product, visuele communicatie en interieurontwerpers, architecten en management / marketingprofessionals, zullen onder meer in staat zijn om hun kennis bij te werken en nieuwe vaardigheden te verwerven op het gebied van stadsontwerp die geen deel uitmaken van hun expertise.
 • Professionals, geïnteresseerd in het verkennen van de kruising van design, sociale innovatie en openbaar beleid.

Vacatures

Afgestudeerden zullen gekwalificeerd zijn om deel te nemen aan verschillende soorten projecten in de stedelijke context met hulpmiddelen die hen kunnen helpen om te interpreteren vanuit een algemene perceptie van ontwerp.

Ze zullen in staat zijn om de uitdagingen van de huidige stedelijke problemen en de behoeften van de burgers aan te gaan, door hun kennis uit te breiden om met multidisciplinaire teams te werken en een ontwerpbenadering in stedelijke projecten te coördineren.

Ze zullen in openbare / privé-entiteiten kunnen werken in enkele van de volgende gebieden / functies:

 • Leid stedelijke regeneratieprocessen
 • Stedelijk ontwerpadvies
 • Stedelijk ontwerpprocesbeheer
 • Studies uitvoeren met betrekking tot de stedelijke omgeving
 • Bereid richtlijnen en verklaringen voor
 • Site- en gebiedsontwerp en / of mobiliteitsontwerp
 • Faciliteer samenwerkingsprocessen voor ontwerp in de stedelijke omgeving
 • Visualiseer en communiceer gegevens in stedelijke ontwerpprocessen

Coördinator

Weddenschap Cantallops

Architect bij Saetaestudi sinds 1994.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future.

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future. Lees Minder