Master in ontwerp voor kunstmatige intelligentie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Dirty Hands Franck V. / Unsplash

Invoering

De Master in Design for Artificial Intelligence leidt professionals op om het ontwerp te leiden van producten en diensten die oplossingen met betrekking tot kunstmatige intelligentie kunnen integreren. Gebaseerd op het doel om het gebruik ervan door mensen en bedrijven te vergemakkelijken, is de cursus gericht op het optimaliseren van de beeldvorming, het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten en het waarborgen van een ethische benadering in alle fasen van het proces.

Het toepassen van kunstmatige intelligentie is een omgeving gaan definiëren waarin de continue interactie van intelligente informatiebeheer- en analysesystemen kan helpen om de behoeften en wensen van klanten in realtime te voorspellen. Dit biedt enorme mogelijkheden voor het creëren van een generatie producten en diensten die in staat zijn om meer personalisatie aan te bieden, evenals nieuwe en betere gebruikerservaringen.

Het programma is bedoeld om te voorzien in de groeiende behoefte aan nieuwe digitale vaardigheden om zich aan te passen aan nieuwe omgevingen. Het biedt een algemeen overzicht dat helpt om het creatieve potentieel van ontwikkelaars af te stemmen op de behoeften en voorkeuren van klanten op basis van kennis van technologische context.

Doelen

 • Een kader bieden voor analyse en ontwikkeling dat gebruik maakt van ontwerp om AI op zakelijke gebieden op een eenvoudige en effectieve manier te exploiteren.
 • Het algehele proces van het maken en ontwikkelen van producten op technologisch gebied met betrekking tot AI vanuit het perspectief van ontwerp beheren.
 • Onderzoek doen naar de conceptualisering van nieuwe producten en diensten aangepast aan klanten door middel van de geavanceerde analyse van big data en de resultaten van deep learning-algoritmen.
 • De gebruikerservaring integreren in het proces van het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten met betrekking tot de toepassingsgebieden van AI.
 • Applicaties implementeren die kunnen profiteren van sensorisatie- en gegevensbeheerprocessen in openbare en particuliere slimme omgevingen.
 • Innovatieve oplossingen op het gebied van IoT ontwerpen op basis van machine-to-machine connectiviteit binnen het raamwerk van 5G.
 • Virtuele of augmented reality-concepten toepassen op het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe ervaringen die van toepassing zijn op producten en diensten.
 • Sociale, technische en duurzame variabelen integreren in werkmethodologieën om systemische ontwerpoplossingen te ontwikkelen.

Methodologie

De cursus is georganiseerd in gerelateerde en samenvloeiende blokken waarin de nodige inhoud wordt ontwikkeld om de gestelde doelen te bereiken. Dit alles met de rode draad van verschillende projecten die gedurende de hele cursus zijn uitgewerkt om te onderzoeken en te versterken wat in de blokken is bestudeerd.

Tijdens de cursus worden ook sessies gehouden in bezoeken, workshops, rondetafels of conferenties.

Student profiel

 • Afgestudeerden in disciplines die verband houden met ontwerp, bij voorkeur productontwerp, industrieel ontwerp, grafisch ontwerp of engineering, die de nodige tools willen verwerven om zich aan te sluiten bij ontwerp- en ontwikkelingsteams voor nieuwe producten en diensten die oplossingen met betrekking tot AI integreren.
 • Professionals uit de technische en technologische sector.
 • Professionals met betrekking tot data-analyse en verwerking.

Vacatures

De mastercursus bereidt studenten voor om waarde toe te voegen aan bedrijven die verbonden zijn met de technologiesector of om oplossingen voor de toepassing van AI-tools te integreren in de ontwikkeling van hun producten en diensten.

Coördinatie

Het curriculum van de cursus is ontworpen door de onderwijsafdeling van IED Barcelona samen met Everis Spanje.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future.

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future. Lees Minder