Master in ontwerp met behulp van nieuwe materialen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Een benadering van design en innovatie, duurzaamheid en creativiteit door middel van nieuwe materialen. Een experimentele en transdisciplinaire cursus die het ontwerp van materialen als een innovatief werkgebied waardeert.

elisava_taller_interaccionELISAVA Barcelona School of Design and Engineering","author_url":"","source":"©ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering"}" />

Basisgegevens

 • Kwalificatie: Master in Design met behulp van nieuwe materialen, eigen titel uitgegeven door de Pompeu Fabra University (UPF)
 • Richting: Laura Clèries
 • Taal: Engels
 • ECTS-punten: 60
 • Excursie: 5-daagse workshop in een Europese stad. Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen.
 • Duur: oktober 2020 tot juli 2021; Dinsdag, donderdag en vrijdag, 17.00-21.15 uur.
 • Plaats: De master wordt gegeven aan ELISAVA en Materfad (Barcelona Design Hub).
 • Prijs: oktober 2020: € 11.000 (+ € 450 preregistratie)
 • Toegangs- en toelatingsvoorwaarden: Officieel universitair diploma of gelijkwaardig aan Design, Engineering, Architectuur of Art.

presentatie

Kunnen materialen bepalen hoe onze toekomst wordt gebouwd? In de Master in Design door middel van nieuwe materialen leer je over nieuwe materialen om nieuwe kansen te creëren.

We zijn omringd door materialen; en de materialen zijn vandaag de focus van innovatie. Daarom genereren ze niet alleen impact in de industrie, maar ook in de samenleving en zelfs in haar culturele waarden. Materialen worden aan het einde van het ontwerpproces niet meer gefinaliseerd, maar maken deel uit van de vroege ontwikkeling. Bovendien besteden consumenten meer aandacht aan de materialen waarmee ze zich omringen, zijn ze veel geletterder en geïnteresseerd in materiaalinnovatie dan ooit tevoren. Materiaalgebaseerde innovatie maakt de ontwikkeling van nieuwe industrieën, de zoektocht naar duurzamere oplossingen en de implementatie van creatievere ontwerpprocessen mogelijk.

In dit verband heeft de Master in Design met behulp van Nieuwe Materialen tot doel een nieuwe generatie van "specialisten in materiaalontwerp" op transdisciplinaire gebieden te genereren en praktische kennis en een actieve beheersing van nieuwe materialen als agenten in innovatie te bieden. Deze master verenigt rigoureuze en toegepaste universitaire kennis in ontwerp door materialen ( ELISAVA ) met de innovatie van industriële materialen (Materfad, centrum voor materiaalinnovatie en bibliotheek) en vindt plaats in Barcelona, het hoofdkantoor van sociale en technologische innovatie.

De cursus weerspiegelt zijn internationale geest en omvat een workshop in het buitenland bij een geselecteerde Europese ontwerpstudio of materialencentrum, up-to-date informatie van de toonaangevende internationale designexperts gepromoot door materialen, en een netwerk van toonaangevende centra en industrieën in innovatie gerelateerd aan materialen. De inhoud van de Mastery en zijn methodologie stellen je in staat om zowel de theorie van materialen als praktische workshops te ervaren; Stel je innovatie voor, van onderzoek tot industrie, van speculatieve projecten tot toegepaste projecten, en neem een wetenschappelijke, creatieve en multidisciplinaire houding aan in het veld.

De professionele oriëntatie van de Master in Design met behulp van nieuwe materialen stelt textielontwerpers, productontwerpers, ingenieurs, architecten of interieurontwerpers in staat om op zakelijke basis of voor een industriële partner een Final Master's Project te produceren dat een nieuw materiaal genereert, een nieuwe productcollectie of een nieuw architecturaal project met focus op materialen, duurzaamheid, innovatie, creativiteit en oplossingen geïnspireerd door de nabije toekomst.

“… In de nabije toekomst zal er een groeiende behoefte zijn aan ontwerpers die met verschillende soorten materialen kunnen werken. Zo begint het ontwerpveld van bamboe-architecten veelbelovend te worden, omdat de westerse wereld de mogelijkheden omarmt om te werken met een dragend materiaal dat in 24 uur 90 cm kan groeien en kan worden gevouwen, gelamineerd, bond and scrape, zoals Azië heeft gedaan. "

"... De slimme mix van stoffen (voor meer comfort) en kunststoffen en metalen (voor structuur en functie) zou aanzienlijke voordelen hebben voor gezondheids- en sportproducten." FastCoDesign

doelstellingen

 • Genereer een nieuwe generatie "materiaalontwerpspecialisten" op transdisciplinaire gebieden.
 • Train professionals met nieuwe creatieve manieren van creëren en communiceren.
 • Bereid professionals voor op de nieuwe kansen die ontstaan door de consolidatie van materialen en gerelateerde technologieën als aanjagers van innovatie.
 • Train professionals in de ontwikkeling van projecten met sociale, ecologische en technologische zorgen.

competenties

 • Analyseer toekomstige sociaal-culturele scenario's en contextualiseer nieuwe materialen in een globale context.
 • Selecteer en pas materialen, technologieën en productieprocessen toe bij het ontwerp en de specifieke aard van ontwikkelingsprocessen.
 • Verwerven van de vaardigheden voor het bedenken van hulpprogramma's van nieuwe materialen.
 • Evalueer aspecten van materialen voor industriële toepassingen op het gebied van duurzaamheid en milieu-impact.
 • Experimenteer met nieuwe materialen en gerelateerde technologieën om nieuwe materiaaltoepassingen, nieuwe materiaalontwikkelingen of nieuwe materiaaltalen te produceren.
 • Genereer families van kleuren en ornamenten, evenals materialen in de talen die op het merk en de marktplaatsing worden toegepast.
 • Genereer een gezond verhaal en strategie om een materiaal met succes te positioneren binnen de markt of sector.
 • Herken het potentieel van nieuwe bedrijfsmodellen die verband houden met de materialen en gerelateerde technologieën die worden gegenereerd.
Laatst bijgewerkt op May 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering is a university center founded in 1961 and it is the oldest school of design in Spain. ELISAVA is among the 100 best schools of design and architectu ... Lees meer

ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering is a university center founded in 1961 and it is the oldest school of design in Spain. ELISAVA is among the 100 best schools of design and architecture in Europe according to the Domus magazine. Lees Minder