Master in productontwerp en ontwikkeling

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Met de Master in Product Design and Development verbetert u de conceptfase van projecten op het gebied van industrieel ontwerp om productontwerpen en echte projecten met bedrijven uit te voeren en te ontwikkelen.

elisava_materfadELISAVA Barcelona School of Design and Engineering","author_url":"","source":"©ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering"}" />

Basisgegevens

 • Kwalificatie: Master in Product Design and Development, eigen titel uitgegeven door de Pompeu Fabra University (UPF)
 • Richting: Josep Puig en Xavier Riudor
 • ECTS-punten: 60
 • Duur: oktober 2020 tot juli 2021, februari 2021 tot februari 2022, maandag, dinsdag en woensdag, 17.00-21.15 uur.
 • Prijs: € 10.000 (+ € 450 preregistratie)
 • Taal: Spaans
 • Toegangs- en toelatingsvoorwaarden: Officieel universitair diploma of gelijkwaardig aan Industrieel Ontwerpen of Ontwerpen.

presentatie

Hoe zullen de nieuwe producten zijn die we nodig hebben? In de Master in Product Design and Development leer je de tools en vaardigheden die nodig zijn om het gedrag van een product te modelleren, representeren en simuleren, door het meest geschikte materiaal en productieproces te selecteren.

Het traject van het trainingsaanbod van de Master in Productontwerp en Ontwikkeling varieert van het eerste concept tot de ontwikkeling van het eindproduct , door de verschillende fasen van het ontwerp- en engineeringproces.

De Master in Product Design and Development is gericht op het specialiseren en updaten van professionals en postdoctorale studenten uit verschillende sectoren, met name professionals op het gebied van ontwerp en productontwikkelingstechniek. De meeste professionals die samenwerken bij het onderwijzen van de master komen uit deze gebieden.

Een van de belangrijkste punten van het succes van de master is de relatie met de bedrijven die samenwerken met de cursus, omdat ze de groep studenten continu ondersteunen en adviseren om de briefing van het voorgestelde project te ontwikkelen. Bezoeken aan technologiecentra en bedrijven zorgen voor een zeer direct contact met de huidige professionele realiteit.

Enkele van de bedrijven waarmee we samenwerken (met ons eigen ontwerp- en productieteam) zijn: Play, Hewlett Packard, Cosmic, Roca Sanitario, Santa & Cole, Simon, Figueras, Valira, Lamp Lighting, Educa Borras, Laken, El Naturalista, Teck- Rock, Zobele Group, Esportiva Aksa, Pando, IMC Toys, Taurus, Solac, Crevin, Signes, FujiFilm, Cata en Madel.

Informatie sessie video

doelstellingen

 • Bevorder de beginfase van het ontwerpproces door: Het toepassen van creativiteitstechnieken; Gebruikersgerichte ontwerpbronnen; Experimentele ontwerpmethoden
 • Ken de huidige situatie van productontwerp door de ontwerpers die deelnemen aan de cursus van de meest relevante bureaus en studies in de sector.
 • Ervaar de opgedane kennis door het uitvoeren van echte projecten met bedrijven. Deze bedrijven zijn producenten en hebben hun beslissingscentrum in Spanje. We werken samen met representatieve bedrijven uit verschillende sectoren van het industriële product.
 • Zorg voor gedegen kennis over de nieuwste technologieën in de industrie en de verschillende materialen die door de markt worden aangeboden, om het product op de eenvoudigste, meest efficiënte en economische manier mogelijk te ontwikkelen.
 • Ken de technologische haalbaarheid en productiekosten van een project om tijdens de ontwikkeling de beste beslissingen te kunnen nemen.
 • Bestudeer en beoordeel de concrete beslissingen die worden genomen in een productontwikkelingsproject door echte projecten van bedrijven bloot te leggen en te bespreken.
 • Leer verschillende CAD (Computer Aided Design) / CAE (Computer Aided Engineering) tools te gebruiken waarmee u het gedrag van een product kunt weergeven, visualiseren en simuleren om de levensvatbaarheid en de juiste werking van het eindproduct te garanderen.

competenties

Dwars:

 • Mogelijkheid om kansen te identificeren en ontwerpconcepten te definiëren.
 • Bekwaamheid om concepten te beargumenteren en te vertegenwoordigen en om ontwerpvoorstellen en gemaakte technische beslissingen uit te drukken en te verdedigen.
 • Mogelijkheid om met multidisciplinaire teams te werken om nieuwe producten te beheren.

Specifiek:

 • Vermogen om nieuwe productprojecten uit te voeren, van de conceptuele fase tot technische ontwikkeling.
 • Vermogen om de functionele, esthetische, culturele, technologische, economische en communicatie-implicaties van het nieuw te ontwikkelen product te beoordelen.
 • Vermogen om creatieve referentietechnieken toe te passen, evenals de meest effectieve middelen voor expressie en beheer.
 • De verworven kennis van materiaalkeuze, transformatieprocessen en structurele en kinematische simulatie kunnen toepassen op het herontwerp of optimalisatieproject van een product.
 • Mogelijkheid om prototypes te gebruiken als validatietool voor uitgevoerde zakelijke projecten.
 • Mogelijkheid om CAD / CAM / CAE-tools toe te passen om 3D-geometrie, gerenderde afbeeldingen en video's van montage en bediening van het product te genereren.
Laatst bijgewerkt op May 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering is a university center founded in 1961 and it is the oldest school of design in Spain. ELISAVA is among the 100 best schools of design and architectu ... Lees meer

ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering is a university center founded in 1961 and it is the oldest school of design in Spain. ELISAVA is among the 100 best schools of design and architecture in Europe according to the Domus magazine. Lees Minder