Master in ontwerp en art direction

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Art Direction, als essentieel onderdeel van elke commerciële communicatieactie , ondergaat een constante transformatie. Door de evolutie van de media, technologie en sociale netwerken wordt het steeds complexer om de grenzen van deze discipline te bepalen.

Deze nieuwe omgeving kan prioriteiten verwarren als het erom gaat een goede Art Director te worden. Het gaat er niet zozeer om op de hoogte te zijn van trends of technologie, maar eerder het tegenovergestelde. Van deze Master willen we claimen waarom het zo belangrijk is om te weten hoe je een idee visueel kunt vertellen . Waarom is het essentieel om te begrijpen dat achter elke communicatieactie de intentie is om iemand specifiek te beïnvloeden, te prikkelen of te overtuigen . Waarom een Art Director verduisterd kan raken in het overbodige en het uiteindelijke doel van al zijn werk volledig over het hoofd kan zien.

Art Directors zijn visualisatoren van ideeën. Maar om ervoor te zorgen dat deze ideeën niet alleen creatief, maar ook overtuigend zijn, moeten we begrijpen wie we aanspreken, het medium waarin we de boodschap overbrengen en de emotionele lading die we in onze boodschappen moeten garanderen. Het werk van de Art Director moet op deze visie reageren.

Een online Master zoals degene die je analyseert, is de perfecte omgeving om dit soort leren te ontwikkelen. De mogelijkheid om een visie te vormen die wordt gedeeld door studenten van over de hele Spaanstalige wereld, opent een nieuwe dimensie als het gaat om leren. Een ander kenmerkend kenmerk van ESDESIGN is zonder twijfel de integratie van duidelijk storende onderwerpen en onderwerpen . In het geval van de Master in Art Direction gaan we dieper in op neuromarketing , begrijpen we de emotionaliteit achter een lettertype of ontdekken we bijvoorbeeld de enorme mogelijkheden om te werken in nieuwe omgevingen als augmented reality of virtual reality .

We weten niet hoe ons beroep er over vijf jaar uitziet. Maar we weten dat we hoe dan ook voorbereid zullen zijn.

doelstellingen

De belangrijkste doelstellingen van dit programma zijn:

• Begin Art Direction in hoofdletters te schrijven.

• Update het spectrum van disciplines die een Art Director vandaag moet kennen en coördineren.

• Faciliteren van de professionele overgang van grafisch ontwerper naar Art Director.

• Geef een nieuwe benadering van visuele codes en talen vanuit het oogpunt van de verschillende doelen en middelen die moeten worden gebruikt.

• Maak de studenten de nieuwste wetenschappelijke kennis op het gebied van neuromarketing en andere onderzoeks- en analyse-instrumenten beschikbaar.

• Waardeer het emotionele potentieel van typografie in elk Art Direction-project.

• Een nieuwe generatie Art Directors opleiden die in staat is om projecten in complexe omgevingen te beheren, en het beheer van dergelijke projecten te verdiepen vanuit het oogpunt van Management en niet alleen van Art.

Aanbevolen profiel

Deze master is bedoeld voor mensen die voldoen aan het volgende profiel:

 • Afgestudeerden in ontwerp
 • Afgestudeerden in communicatie en reclame
 • Bachelor in de schone kunsten
 • Marketing afgestudeerden
 • Professionele of academische profielen met geaccrediteerde ervaring die hun kennis willen bijscholen en uitbreiden.

In die gevallen dat de student hogere studies accrediteert voorafgaand aan een accreditatieproces van de universitaire graad, zal de Academische Commissie het cv en het portfolio van de kandidaat evalueren, evenals het studieplan, dat een redelijke gelijkwaardigheid moet hebben met de huidige niet-gegradueerde studies. hetzelfde gebied.

titratie

Mensen die slagen voor de programma-evaluatie, zullen de dubbele kwalificatie behalen : ESDESIGN - Escuela Superior de Diseño de Barcelona Own Title ESDESIGN - Escuela Superior de Diseño de Barcelona en Own Title van de Internationale Universiteit van Valencia, die hen zal accrediteren als professionals in de bestudeerde specialiteit.

Carrièremogelijkheden

Studenten die deze master voltooien, kunnen hun professionele carrière ontwikkelen op de volgende gebieden:

 • Afdelingen Marketing en bedrijfscommunicatie.
 • Grafische en corporate branding studio's, mediabureaus.
 • Freelance professionals, ondernemers, nieuwe bedrijven, StartUps ...
 • Strategische planningsafdelingen van bureaus of adverteerders.
 • Creatieve afdelingen van reclamebureaus.
 • Accountafdelingen van reclamebureaus.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Conoce la Escuela Superior de Diseño de Barcelona Formamos a profesionales para convertirles en motor del cambio que les permita la trasformación del entorno y la generación de nuevos espacios, desarr ... Lees meer

Conoce la Escuela Superior de Diseño de Barcelona Formamos a profesionales para convertirles en motor del cambio que les permita la trasformación del entorno y la generación de nuevos espacios, desarrollando la creatividad y la innovación. Lees Minder