Master in ondernemerschap

Algemeen

10 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Doelen

Het programma is ontworpen om te profiteren van het individu, organisaties en de hele samenleving in Afrika. Ondernemersactiviteiten worden over de hele wereld sterk gepromoot. In elke samenleving kan de behoefte aan nieuwe business niet genoeg benadrukt worden. Bestaande organisaties hebben ook behoefte aan creatieve ideeën en innovaties waarmee ze nieuwe bedrijfsbenaderingen kunnen exploiteren en ontwikkelen, evenals uitbreiding, diversificatie en versterking van de concurrentiepositie. Dit zijn allemaal carrièremogelijkheden voor studenten in dit programma.

Programmastructuur

Het programma is zodanig gestructureerd dat leeractiviteiten ter plaatse worden gecombineerd met activiteiten buiten de locatie. De intensieve leeractiviteiten ter plaatse worden voorafgegaan door voorbereidend lezen en aanverwante oefeningen voor onderwerping aan de school. Er is ook follow-up na de sessie met activiteiten zoals een probleemoplossende opdracht, schrijven op papier op basis van veldonderzoek en onafhankelijk lezen.

Naast een zeer intensief en motiverend curriculum hebben studenten de tijd om zelfstandig een ondernemingsproject (30 studiepunten) te volgen. De projecten zullen worden voorgelegd aan een panel van bankiers en / of microfinancieringsinstellingen met de mogelijkheid om leningen / financiering te verkrijgen voor haalbare en degelijke projecten. Een hooggekwalificeerd onderwijzend personeel en ervaren zakelijke mentoren helpen studenten bij het ontwikkelen van hun zakelijke projecten.

Het programma bestaat uit de volgende negen brede modules en een ondernemend project:

 1. Ondernemingsproces en kansherkenning
 2. Ondernemersmarketing
 3. Haalbaarheidsanalyse
 4. Ondernemersfinanciering en verwerving van middelen
 5. Managing New Venture Growth
 6. Management en organisatorische verandering
 7. Onderzoeksmethoden
 8. Statistische analyse.
 9. Ondernemersproject

Het programma wordt op parttime basis aangeboden. Studenten zijn verplicht voor sessies op locatie op de programmeerlocatie gedurende drie tot vier weken na elke drie maanden, wat een totaal van negentien klasweken maakt. Daarna zullen ze gedurende vijf tot zes maanden onderzoek doen naar hun ondernemerschapsprojecten op plaatsen van hun keuze.

Leerresultaten

Afgestudeerden van dit programma moeten in staat zijn om nieuwe bedrijven te creëren en nieuwe zakelijke kansen en denkwijzen binnen bestaande organisaties te verkennen. Meer specifiek moeten studenten in staat zijn om zakelijke kansen te ontwikkelen tot levensvatbare en succesvolle nieuwe bedrijven; onderzoeken en informatie omzetten in een haalbaar bedrijfsvoorstel; beheren en ondersteunen van de groei van een nieuw opgerichte zakelijke onderneming. Verder moeten studenten van reeds gevestigde bedrijven in staat zijn om nieuwe zakelijke kansen voor hun organisatie te grijpen; identificeren en evalueren van verschillende innovatieve strategieën voor waardecreatie in hun organisaties; omgaan met complexe zakelijke omgeving op een manier om de concurrentiepositie van de organisatie te versterken.

Toelatingseisen

Toelatingseisen voor Master programma in ondernemerschap zijn als volgt:

 • Bachelor's degree van een erkende universiteit of gelijkwaardig
 • Internationaal erkende volledige beroepskwalificatie
 • Vaardigheid in zowel gesproken als geschreven Engels

Aanvraagprocedures

Kandidaten moeten een aanvraagformulier indienen met het volgende:

 • Gecertificeerde kopie van diploma of beroepsattest
 • Kopie van officieel transcript
 • Huidig ​​curriculum vitae
 • Ten minste één aanbevelingsbrief van een persoon die in staat is om de bekwaamheid van de kandidaat te beoordelen
 • Een niet-terugvorderbare verwerkingsprovisie van US $ 30
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Eastern and Southern African Management Institute (ESAMI) is an intergovernmental regional management development centre. ESAMI's head office is located in Arusha, Tanzania.

The Eastern and Southern African Management Institute (ESAMI) is an intergovernmental regional management development centre. ESAMI's head office is located in Arusha, Tanzania. Lees Minder
Arusha , Nairobi , Dar es Salaam , Lusaka , Kampala , Windhoek , Mbabane , Harare , Maputo , Lilongwe + 9 Meer Minder