Master in ondernemerschap en innovatiemanagement

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding in ondernemerschap en innovatiemanagement is ontworpen om studenten een gerichte, relevante en bruikbare hoeveelheid kennis te geven in dit diverse en moderne vakgebied. Het programma is bij uitstek geschikt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het starten en beheren van innovatieve projecten of nieuwe economische activiteiten.

Ondernemerschap en innovatiemanagement bij KTH

De masteropleiding in ondernemerschap en innovatiebeheer betrekt studenten door de meer theoretische aspecten van het veld te combineren met een zelf gedefinieerd innovatieproject. Deze combinatie van praktische vaardigheden en theoretische verbetering verlicht het programma als geheel en streeft naar een zinvolle, goed afgeronde opleiding die de deelnemers kan helpen hun carrièrepotentieel te realiseren. Het afstudeerproject verbindt het programma in zijn geheel en biedt studenten de kans om een project te ontwikkelen in het kader van een academisch examen, hetzij een academisch project of in samenwerking met een bedrijf.

Het programma biedt:

 • Inzicht in de aard van innovatie en ondernemerschap en het potentieel dat hieraan inherent is, inclusief theorieën over hoe ze functioneren, hoe ze kunnen worden beheerd en hoe nieuwe manieren kunnen worden gevonden om projecten in de economie te realiseren.
 • De nodige vaardigheden om projecten van innovatieve aard te starten en te beheren, waaronder vaardigheden op het gebied van bedrijfsmodelinnovatie en het uitvoeren van nieuwe projecten en start-ups. Dit omvat ook kritieke vaardigheden voor de effectieve leider in een hedendaagse economie, zoals creativiteit, communicatie en presentatie.
 • Een aantal kritische vaardigheden die nodig zijn om innovatieve projecten goed te analyseren en te beoordelen, evenals de theoretische basis waarop de deelnemers hun verdere ontwikkeling als innovatieleiders kunnen bouwen.

Dit is een eenjarig programma (60 ECTS-credits) gegeven in het Engels. Afgestudeerden ontvangen de graad van Master of Science. Het programma wordt voornamelijk gegeven op de KTH Campus in Stockholm door de School of Industrial Engineering and Management (bij KTH ).

Carrière

De masteropleiding in ondernemerschap en innovatiemanagement is een van de belangrijkste motoren van waarde- en nieuwe welvaartscreatie in de hedendaagse economie. Het programma is bedoeld om te worden gebruikt om zowel een nieuwe persoonlijke onderneming op gang te brengen als als een manier om de student te positioneren voor een snelle carrière in innovatieve bedrijven. Omdat de meeste bedrijven zich tegenwoordig realiseren dat ze innovatiever en ondernemend moeten zijn, bereidt het programma studenten voor op deze uitdaging.

Afgestudeerden werken in bedrijven zoals Ericsson, H

studenten

Ontdek wat studenten van het programma denken over hun tijd bij KTH .

Constantin Ionel Dragan, Roemenië: " KTH is naar mijn mening echt gericht op zijn studenten, en het eerste bewijs hiervan is de openheid waarmee elke professor ons tijdens de lessen benadert."

Duurzame ontwikkeling

Afgestudeerden van KTH hebben de kennis en hulpmiddelen om de samenleving in een meer duurzame richting te brengen, aangezien duurzame ontwikkeling een integraal onderdeel is van alle programma's. De drie belangrijkste doelstellingen voor duurzame ontwikkeling die worden aangepakt door de masteropleiding in ondernemerschap en innovatiemanagement zijn:

 • Fatsoenlijk werk en economische groei
 • Industrie, innovatie en infrastructuur
 • Verantwoorde consumptie en productie

Het programma helpt bij het verbeteren van werkgelegenheidskansen, met name voor jongeren die zakelijke ideeën hebben, door studenten te onderwijzen en te coachen in creativiteit, innovatie, ondernemerschap en het identificeren van zakelijke kansen. Om duurzame industrialisatie te bevorderen, biedt dit programma kennis op het gebied van industriële dynamiek met de nadruk op innovatie en ondernemerschap gericht op technische creativiteit. Bovendien krijgen studenten de kans om te leren over de verantwoorde consumptie van natuurlijke hulpbronnen en productie door de toepassing van creatieve ideeën, ondernemersbenaderingen en innovatief management.

cursussen

De eerste termijn van de eenjarige masteropleiding in ondernemerschap en innovatiemanagement bestaat uit cursussen. De tweede termijn begint met cursussen en eindigt met een master's degree-project. Elke termijn bestaat uit ongeveer 30 ECTS-credits. De cursussen op deze pagina zijn van toepassing op studies die in de herfst van 2020 beginnen.

Verplichte cursussen

 • Industrieel management, basiscursus (ME1003) 6,0 studiepunten
 • Projectmanagement: leiderschap en controle (ME2016) 6,0 credits
 • Diploma-project in ondernemerschap en innovatiebeheer, tweede cyclus (ME205X) 15,0 studiepunten
 • Management van technologie-innovatie en creativiteit (ME2092) 6,0 credits
 • Technologische en industriële verandering (ME2093) 6,0 studiepunten
 • Industriële marketing en netwerken (ME2098) 6,0 credits
 • Ideation- Creating Your Own Company (ME2614) 7.5 studiepunten
 • Business Model Innovation (ME2615) 7,5 studiepunten

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma, moet je een bachelordiploma hebben behaald, Engels beheersen en voldoen aan de opleidingsspecifieke vereisten.

Bachelor diploma

Een bachelor's degree, gelijk aan een Zweedse bachelor's degree, of gelijkwaardige academische kwalificaties van een internationaal erkende universiteit, is vereist. Studenten die langere technische programma's volgen en cursussen hebben gevolgd die gelijkwaardig zijn aan een bachelordiploma, worden per geval bekeken.

Kennis van het Engels

Engelse taalvaardigheid gelijk aan (de Zweedse bovenbouw) Engels cursus B / 6 is vereist. Aan het vereiste kan worden voldaan met een resultaat gelijk aan of hoger dan dat vermeld in de volgende internationaal erkende Engelse tests:

 • TOEFL Paper-based: Score van 4.5 (schaal 1-6) in schriftelijke test, een totale score van 575.
  TOEFL ITP wordt niet geaccepteerd.
 • TOEFL iBT internet: Score van 20 (schaal 0-30) in schriftelijke test, een totale score van 90
 • IELTS Academic: een minimaal algemeen cijfer van 6,5, zonder sectie lager dan 5,5
 • Cambridge ESOL: Cambridge English: Advanced (CAE) Certificate in Advanced English of Cambridge English: Proficiency (CPE) (Certificate of Proficiency in English)
 • Michigan English Language Assessment Battery (MELAB): Minimale score van 90
 • De universiteit van Michigan, ECPE (examen voor het certificaat van bekwaamheid in het Engels)
 • Pearson PTE Academic: Score of 62 (writing 61)

Specifieke eisen voor de masteropleiding in ondernemerschap en innovatiemanagement

Een Bachelor of Science in de ingenieurswetenschappen, een technische graad van bachelor of een andere soortgelijke technische of wetenschappelijke eerste cyclusopleiding, overeenkomend met ten minste 180 ECTS-credits.

Een basiscursus industrieel management wordt aanbevolen.

Inschrijvingsdocumenten

 1. Certificaten en diploma's van eerdere universitaire studies
 2. Afschrift van voltooide vakken en cijfers die zijn opgenomen in je diploma
 3. Bewijs van Engelse taalvaardigheid
 4. Een kopie van uw paspoort inclusief persoonlijke gegevens en foto of andere identificatiedocumenten

Specifieke documenten voor de masteropleiding in ondernemerschap en innovatiemanagement

 • Curriculum vitae
 • Motivatiebrief
 • 2 aanbevelingsbrieven
 • Eventuele relevante werkervaring
 • Overzichtsblad TEILM.pdf (pdf 75 kB) *

* Om uw aanvraag als voltooid te kunnen beschouwen, moet u het overzichtsformulier invullen. Als u geen samenvattingsblad toevoegt, kan dit uw evaluatiescore negatief beïnvloeden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder