Master in ondernemerschap en innovatiemanagement

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding Entrepreneurship and Innovation Management is bedoeld om studenten een gerichte, relevante en bruikbare kennis te geven op dit diverse en moderne vakgebied. Het programma is bij uitstek geschikt voor mensen met interesse in het starten en beheren van innovatieve projecten of nieuwe economische inspanningen.

142288_quote-chalk-think-words.jpg

Ondernemerschap en innovatiemanagement bij KTH

De masteropleiding Entrepreneurship and Innovation Management betrekt studenten door de meer theoretische aspecten van het vakgebied te combineren met een zelfgedefinieerd innovatieproject. Deze combinatie van praktische vaardigheden en theoretische verbetering verlicht het programma als geheel en streeft naar een zinvolle, goed afgeronde opleiding die de deelnemers kan helpen hun carrièrepotentieel te realiseren. Het afstudeerproject verbindt het programma in zijn geheel en geeft studenten de kans om een project te ontwikkelen in het kader van een academisch examen, hetzij een academisch project, hetzij in samenwerking met een bedrijf.

Het programma biedt:

 • Inzicht in de aard van innovatie en ondernemerschap en het potentieel dat hieraan inherent is, inclusief theorieën over hoe ze functioneren, hoe ze kunnen worden beheerd en hoe nieuwe manieren kunnen worden gevonden om projecten in de economie te realiseren.
 • De nodige vaardigheden om projecten met een innovatief karakter te starten en te beheren, inclusief vaardigheden in innovatie van bedrijfsmodellen en het uitvoeren van nieuwe projecten en start-ups. Dit omvat ook kritische vaardigheden voor de effectieve leider in een hedendaagse economie, zoals creativiteit, communicatie en presentatie.
 • Een reeks kritische vaardigheden die nodig zijn om innovatieve projecten goed te analyseren en te beoordelen, evenals de theoretische basis waarop de deelnemers hun verdere ontwikkeling als innovatieleiders kunnen bouwen.

Dit is een eenjarig programma (60 ECTS-credits) dat in het Engels wordt gegeven. Afgestudeerden krijgen de graad van Master of Science. Het programma wordt voornamelijk gegeven op KTH Campus in Stockholm door de School of Industrial Engineering and Management (bij KTH ).

Carrière

De masteropleiding Entrepreneurship and Innovation Management vertegenwoordigt een van de belangrijkste motoren van waarde en het creëren van nieuwe rijkdom in de hedendaagse economie. Het programma is bedoeld om zowel te worden gebruikt om een nieuwe persoonlijke onderneming op gang te brengen als als een manier om de student te positioneren voor een snelle carrière in innovatieve bedrijven. Aangezien de meeste bedrijven tegenwoordig beseffen dat ze innovatiever en ondernemend moeten zijn, bereidt het programma studenten voor op deze uitdaging.

Afgestudeerden werken bij bedrijven als Ericsson, H&M, LinkedIn, Microsoft, PayPal, PWC, Salesforce, SEB, Telia, maar ook bij start-ups zoals Detectify, Furhat Robotics, FunRock, Connected Senses en MAD Foundation.

Na het afstuderen

Innovatiemanager, Customer Success Manager, Management Consultant, Oprichter, Digital Marketeer, Business Intelligence Developer, Development Engineer, Digital Strategy Consultant, Sales en Marketing Manager, Product Development Manager, Project Manager.

"Wat ik leuk vind aan mijn programma is dat je in contact komt met zoveel verschillende nationaliteiten en leert samenwerken met hen. Wat ik ook erg leuk vind is dat je vaak out of the box moet denken, er is niet altijd een goed antwoord. . "

Naomi uit Nederland

Duurzame ontwikkeling

Afgestudeerden van KTH hebben de kennis en tools om de samenleving in een duurzamere richting te brengen, aangezien duurzame ontwikkeling een integraal onderdeel is van alle programma's. De drie belangrijkste duurzame ontwikkelingsdoelen die worden aangepakt door de masteropleiding in ondernemerschap en innovatiemanagement zijn:

 • 8 Waardig werk en economische groei
 • 9 Industrie, innovatie en ondernemerschap
 • 12 Verantwoorde consumptie en productie

Het programma helpt de werkgelegenheidskansen te verbeteren, met name voor jonge mensen met zakelijke ideeën door studenten te onderwijzen en te coachen in creativiteit, innovatie, ondernemerschap en het identificeren van zakelijke kansen. Om duurzame industrialisatie te bevorderen, biedt dit programma kennis op het gebied van industriële dynamiek met de nadruk op innovatie en ondernemerschap gericht op technische creativiteit. Bovendien krijgen studenten de kans om te leren over het verantwoordelijke gebruik van natuurlijke hulpbronnen en productie door de toepassing van creatieve ideeën, ondernemende benaderingen en innovatief management.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma, moet je een bachelordiploma hebben behaald, de Engelse taal beheersen en voldoen aan de opleidingsspecifieke eisen.

Bachelor diploma

Een bachelordiploma, gelijk aan een Zweeds bachelordiploma, of gelijkwaardige academische kwalificaties van een internationaal erkende universiteit, is vereist. Studenten die langere technische opleidingen volgen en cursussen hebben afgerond die gelijkwaardig zijn aan een bachelordiploma, worden geval per geval bekeken.

Studenten in hun laatste jaar van een undergraduate-studie kunnen zich aanmelden en, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke acceptatie ontvangen. Deze aanvragers moeten een schriftelijke verklaring bijvoegen volgens de instructies van University Admissions. Studenten in het laatste jaar van een undergraduate-studie aan een Zweedse universiteit hoeven geen schriftelijke verklaring te overleggen om, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke toelating te krijgen. Wel moeten ze voor 1 februari 150 ECTS-studiepunten van de bacheloropleiding hebben behaald.

Kennis van het Engels

Engelse taalvaardigheid gelijk aan (de Zweedse bovenbouw) Engels cursus B / 6 is vereist. Aan het vereiste kan worden voldaan met een resultaat gelijk aan of hoger dan dat vermeld in de volgende internationaal erkende Engelse tests:

 • TOEFL Op papier gebaseerd: score van 4,5 (schaal 1-6) in schriftelijke test, een totaalscore van 575.
 • TOEFL ITP wordt niet geaccepteerd.
 • TOEFL iBT internet: Score van 20 (schaal 0-30) in schriftelijke test, een totale score van 90
 • IELTS Academic / IELTS UKVI: een minimum algemeen cijfer van 6,5, met geen sectie lager dan 5,5
 • Cambridge ESOL: Cambridge English: Advanced (CAE) Certificate in Advanced English of Cambridge English: Proficiency (CPE) (Certificate of Proficiency in English)
 • Michigan English Language Assessment Battery (MELAB): Minimale score van 90
 • De universiteit van Michigan, ECPE (examen voor het certificaat van bekwaamheid in het Engels)
 • Pearson PTE Academic: Score of 62 (writing 61)

Aan de taalvereiste kan ook worden voldaan door eerdere universitaire studies en studies op de middelbare school. Meer informatie over erkende Engelse tests, eerdere studies en vereiste documenten wordt verstrekt door University Admissions.

Specifieke eisen voor de masteropleiding Entrepreneurship and Innovation Management

Een Bachelor of Science in de ingenieurswetenschappen, een technische graad van bachelor of een andere soortgelijke technische of wetenschappelijke eerste cyclusopleiding, overeenkomend met ten minste 180 ECTS-credits.

Inschrijvingsdocumenten

Uw aanvraag is niet compleet zonder de vereiste ondersteunende documentatie. De volgende algemene en opleidingsspecifieke documenten moeten daarom in de aangegeven volgorde bij de aanvraag worden gevoegd:

Algemene documenten

 • Certificaten en diploma's van eerdere universitaire studies
 • Afschrift van voltooide vakken en cijfers die zijn opgenomen in je diploma
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
 • Een kopie van uw paspoort inclusief persoonlijke gegevens en foto of andere identificatiedocumenten

Specifieke documenten voor de masteropleiding Entrepreneurship and Innovation Management

 • Curriculum vitae
 • Motivatiebrief
 • 2 aanbevelingsbrieven
 • Eventuele relevante werkervaring
 • Samenvattingsblad TEILM *

* Om ervoor te zorgen dat uw aanvraag als compleet wordt beschouwd, moet u het overzichtsblad invullen. Als u geen samenvattingsblad opneemt, kan dit een negatieve invloed hebben op uw evaluatiescore.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder