Master in ondernemerschap en innovatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

Ondernemerschap is een steeds populairdere activiteit geworden die op verschillende terreinen van de economie en de samenleving tot uiting kan komen. Meer algemeen worden ondernemersgedrag geassocieerd met nieuwe start-ups waarbij risico's, eigendom en management worden gecombineerd om nieuwe markt- of technologische kansen te benutten. Maar dergelijke activiteiten zijn ook te zien in zakelijke, sociale, publieke, maatschappelijke, gemeenschaps- en kleine bedrijfscontexten om organisatorische inspanningen te weerspiegelen om concurrentievoordeel, uniciteit en nieuwheid te behouden. Dit komt deels omdat de eenentwintigste eeuw wordt gekenmerkt door een snel bewegende, concurrerende en mondiale economie. Om een ​​concurrentievoordeel te behouden, moeten individuen, bedrijven en landen kunnen anticiperen op en stimuleren (en niet alleen beheren) van verandering.

Ondernemerschap gaat over het misbruiken van dubbelzinnigheden en onvoorziene gebeurtenissen. Nog belangrijker is dat ondernemerschap gaat over het ervaren van een spanning tussen 'wat is' in het heden en 'wat zou moeten zijn' in de toekomst - en vervolgens die spanning om te zetten in een ondernemersprobleem dat de spanning kan oplossen. Een dergelijk proces vereist concepten en kennis uit verschillende disciplines en de integratie van deze concepten met de knowhow en praktische ervaring van de dagelijkse zakelijke praktijk.

Het programma is gericht op het bereiken van die integratie, het optimaal in balans brengen van theorie en knowhow.

97923_MaisonDesEtudiants_SophieMargue.jpg

Over onze studie

De master in ondernemerschap

Masterprogramma's geaccrediteerd door FIBAA, een internationaal erkend bureau voor kwaliteitsborging en kwaliteitsontwikkeling in het hoger onderwijs, in november 2015 voor een periode van vijf jaar.

Wijze van levering

Dit is participatief en interactief. In alle cursussen is er een balans tussen theorie en praktijk (we gebruiken cases van bedrijven, gesprekken door ondernemers en ondernemers, incubators bezoeken, de Kamer van Koophandel of bedrijven). In sommige cursussen betrekken we beoefenaars uit het lokale bedrijfsleven.

In het tweede jaar is er een meer reflectieve en theoretische discussie over organisatiepraktijken (en de betekenis / implicaties van, bijvoorbeeld, ondernemerschap voor de samenleving en de rol van innovatie in de bredere economie). Dit betekent dat studenten worden opgerekt om kritisch na te denken over deze processen in plaats van ze gewoon als vanzelfsprekend te beschouwen als geaccepteerde manieren van denken of organiseren.

97925_Students2.jpg

Studie in het buitenland optie

In semester drie hebben studenten de mogelijkheid om in het buitenland te studeren, waar ze relevante cursussen kunnen volgen bij partnerinstellingen in verschillende internationale omgevingen (NB: de specifieke partners worden nog steeds ontwikkeld).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Law, Economics and Finance, University of Luxembourg includes three disciplines offering exceptional academic programs and conducting rigorous research activities. The Faculty is an evo ... Lees meer

The Faculty of Law, Economics and Finance, University of Luxembourg includes three disciplines offering exceptional academic programs and conducting rigorous research activities. The Faculty is an evolution from the departments of law and economics of the former University Center (Centre Universitaire), the predecessor to the University of Luxembourg. Lees Minder
Luxemburg stad , Luxemburg stad + 1 Meer Minder