Master in ondernemerschap en innovatie

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Onder de bescherming van128285_LogoUfficiale-300x126.png

Rome Business School Master in Ondernemerschap en Innovatie van Rome Business School is ontworpen om deelnemers een leerervaring te bieden die voorheen alleen beschikbaar was voor startende oprichters van een accelerator- of incubatorprogramma. Ingebouwde samenwerking met het bredere ondernemersecosysteem, het is ontworpen om professionals, managers, individuen met als doel ondernemers te worden, door de stappen die betrokken zijn bij het ontwikkelen van een idee tot een commerciële of sociale onderneming.

De redenen waarom

Internationale bootcamp in Barcelona, New York of Rome

Rome Business School biedt u de kans om uw competenties aan te scherpen en uw kennis van ondernemerschap, innovatie en andere belangrijke onderwerpen in het bedrijfsleven te verrijken door deel te nemen aan onze internationale programma's in Rome, Barcelona en New York, waar u ook uw professional kunt uitbreiden netwerk. Aan dit residentiële programma zijn extra kosten verbonden.

Soft Skills-programma

De basis voor een solide en succesvolle carrière zijn ongetwijfeld de veelgevraagde en gevierde Soft Skills, competenties die praktisch bruikbaar zijn in elke werkomgeving en elk bedrijfsgebied. Ons Soft Skills-programma biedt u een grondige en gedetailleerde kennis en vertrouwdheid met deze persoonlijke soft skills, waardoor hun persoonlijke en professionele groei wordt vergemakkelijkt.

Netwerken en partners

Rome Business School heeft solide partnerschappen met verschillende wereldwijd gerenommeerde toonaangevende bedrijven, zoals Enel, Fendi, Bulgari, Eataly, IBM Italië, Land Rover en nog veel meer. Om ervoor te zorgen dat onze studenten een sterk professioneel netwerk kunnen opbouwen, organiseren we voortdurend vergaderingen, bezoeken, evenementen en gastcolleges met vertegenwoordigers van elite zakelijke ecosystemen, stimuleren we de interactie tussen toonaangevende professionals en de studenten en faciliteren we het leerproces.

Carriere

Ons bekwaam en professioneel Career Services Team biedt onze medewerkers een gepersonaliseerd carrièrepad dat specifiek is ontworpen om zijn of haar eigen professionele profiel vorm te geven om een concurrerend figuur te worden op de huidige arbeidsmarkt. Workshops gericht op het meest populaire onderwerp van het zoeken naar werk en carrière netwerken, individuele loopbaanadviesbijeenkomsten, ons exclusieve evenement ' Rome Business School Talent Focus' en meer waardevolle voordelen staan tot uw beschikking om de beste start of een geweldige boost in uw carrière te garanderen!

Studeer in Rome

Rome, de bakermat van de beschaving en het thuisland van een onschatbaar cultureel en artistiek erfgoed, is de ultieme locatie voor een ervaring in het hoger onderwijs; profiteer van de vele mooie plekken en verrijkende initiatieven van het Romeinse landschap en leer in een van de meest bekwame centra van productie in Italië.

Structuur

 • 6 maanden colleges soft-skills programma
 • 6 maanden gewijd aan Carrière Services
 • 4 Bedrijfsbezoeken
 • Soft Skills-programma
 • Optionele internationale bootcamp

Voordelen

 • Deelname aan het RBS Open Innovation Lab Business lanceert Pitch Deck
 • Bedrijfsbezoeken - Voorbeelden hiervan zijn Alan Advantage, Lazio Innova Eco-Systems Startups, Seedble, Enel X.
 • Internationale studiereis: Bootcamp in Barcelona of New York
 • Cultureel programma - wandeltochten in Rome
 • Soft skills programma
 • Onderzoeksmethoden voor zakelijke workshops
 • Italiaanse taalcursus - beginnersniveau (A1
 • Accommodatie ondersteuning
 • Internationale studentenkaart - ISIC
 • Career Services

Inhoud

Geest openen

Het eerste deel van de Master in Ondernemerschap en Innovatie van Rome Business School biedt u een uitgebreide voorbereiding op de sector en cruciale aspecten van andere aanverwante gebieden, in eerste instantie een breed overzicht van de bredere managementwereld.

Focussen en specialiseren

Ontwikkel de competenties die nodig zijn om nieuwe behoeften in verschillende delen van de organisatie aan te pakken en te verbeteren. Bestudeer onderwerpen van ondernemerschap, leiderschap en strategie tot promotie, verkoop en public relations.

Wees een toekomstgerichte leider

Meer informatie over sociaal ondernemerschap

Capstone Project

Groepsproject, vanaf het begin begeleid door ondernemers, en voorbereid in samenwerking met het Open Innovation lab, met de mogelijkheid om een geïntegreerd bedrijfsplan en een prototype van het bedrijfsidee / product te ontwikkelen.

Faculteit

De cursussen Master in Ondernemerschap en Innovatie van Rome Business School worden gegeven door zeer geselecteerde internationale universitaire hoogleraren, trainers en bedrijfsmanagers, afkomstig uit verschillende operationele en professionele domeinen, van projectmanagement tot digitaal ondernemerschap, van hightech innovatie tot digitale marketing . De onderwijsbenadering is gericht op het verwerven van knowhow om werkelijk nuttige competenties voor de professionele ontwikkeling van de deelnemers over te dragen.

Master Supervisor

Andrea Solimene - Digitaal ondernemer, projectmanager, adviseur, spreker, docent. Hij werkt samen met bedrijven, startups, als een ondernemingsadviseur, enz. Momenteel is hij CEO van Seedble - bedrijf dat werd gelanceerd in het tijdperk van Digital Transformation met de missie om een belangrijke kracht voor verandering naar een betere toekomst te zijn. Ze werken aan het bevorderen van innovatie in Italië en dankzij het geweldige team en hun internationale gemeenschap van partners ook in Nederland, België, Zwitserland, Zuid-Afrika en India. Het bedrijf Seedble is ook een partnerbedrijf voor het Open Innovation Lab van de Rome Business School .

Career Services

Met onze hulp kunt u uw loopbaanstrategie creëren via een reis van zelfreflectie, verkenning en prestatie. Dit programma is ontworpen om je te helpen bij het vinden van stages of functies die aansluiten bij je ambities en verwachtingen. In het bijzonder biedt de school de volgende diensten aan de ingeschreven studenten:

 • Individuele loopbaanadviesbijeenkomst
 • Officiële carrièreportaal van Rome Business School
 • Professionele workshops
 • Talent Focus van de Rome Business School

Open Innovation Lab128286_open_innovation_lab-300x105.png

Het Open Innovation Lab is een Rome Business School project ontwikkeld in samenwerking met Seedble (bedrijf dat verandering en innovatie mogelijk maakt en de digitale transformatie van bedrijven mogelijk maakt) gericht op het creëren van een plek waar bedrijven innovatie en jonge talenten ontmoeten. Een exclusieve omgeving waarin bedrijven ideeën kunnen omzetten in zakelijke kansen met als doel hun activiteiten te diversifiëren, hun positionering in hun doelmarkten te versnellen of interne processen te verbeteren. Het Lab is een ontmoetingsplaats waar innovatieve projecten kunnen worden gecultiveerd en bedrijfsuitdagingen kunnen worden overwonnen en waarin de studenten kunnen werken voor hun sluitende groepsproject.

EAE Business School - LAB-versnellingsprogramma128287_web_EAE-Business-School_Logo-300x110.jpg

De EAE Business School presenteert het promotieprogramma EAE LAB dat ondernemerschap met de versneller promoot, met als doel nieuwe ondernemers te helpen hun bedrijf te ontwikkelen, en hen toegang te geven tot de mentoren en tools die nodig zijn om hun ondernemingen op te starten en effectief lopen. Het bevordert en helpt de groei van innovatieve zakelijke ondernemingen.

Aanvragen zijn open en alle teams moeten een aanvraag indienen door hun zakelijke projectvoorstellen in te dienen bij het EAE Lab Acceleration Program.

Slechts 10 bedrijfsprojecten uit ongeveer 100 projectvoorstellen zullen worden geselecteerd als onderdeel van het EAE lab Acceleration Program dat zal plaatsvinden op de EAE Business School-campus in Barcelona of in Madrid.

* Transport- en verblijfskosten worden niet vergoed.

Het EAE LAB-versnellingsprogramma omvat een trainingsperiode van 5 maanden voor de geselecteerde teams, waarin de school hen een fysieke werkruimte biedt, adviesdiensten op verschillende gebieden (juridisch, administratief, boekhouding en werkgelegenheid), specifieke sessies voor de ontwikkeling van vaardigheden en tweewekelijkse training modules gedurende het programma, evenals coaching- en mentorsessies, onder andere activiteiten. De EAE LAB Incubator reserveert een speciale plek om te netwerken tussen de ondernemers van de verschillende projecten en om presentaties van toonaangevende bedrijven en instellingen te organiseren.

Plaatsingspercentage

Aan het einde van de master heeft 96% van de studenten stage gelopen bij internationaal gerenommeerde bedrijven. Enkele van onze professionele partners:

128273_placement.png

Bootcamp over de hele wereld

Verbeter je ondernemersvaardigheden en test ze met de ultieme uitdaging: de exclusieve Bootcamp van Rome Business School in Barcelona, georganiseerd in samenwerking met EAE Business School, en in New York, in samenwerking met Pace University, twee prachtige steden in de voorhoede van innovatie en een van de meest productieve start-up ecosystemen. Een geavanceerd programma dat is ontworpen om u realistische zakelijke scenario's op te lossen en u een praktische manier van leren en ontwikkeling van vaardigheden te bieden. Allemaal met de professionele ondersteuning van een tutor van topbedrijven!

Toelatingsprocedure

Rome Business School werkt hard om de hoogste kwaliteitsstandaard te handhaven in de programma's die wij aanbieden. Dat is de reden waarom, om de geschiktheid van de kandidaten te waarborgen, alle kandidaten een selectieproces moeten ondergaan en met succes moeten doorlopen dat als volgt is gestructureerd:

128274_admission_romebusinessschool.png

Het toelatingsproces is bedoeld om te controleren of de kandidaat in aanmerking komt om de master te volgen. De academische geschiedenis van de kandidaat, eerdere ervaringen in de onderwerpen die in de Master worden behandeld en motivatie zijn zaken van de evaluatie. Na verzending wordt de aanvraag beoordeeld door het academisch comité van de Rome Business School . Om de geschiktheid van de toepassing te waarborgen, is het belangrijk om alle vereiste documentatie te leveren.

Mate

128275_logo-viu-Universidad-Internacional-de-Valencia-sobre-fondo-blanco-300x127.png

Studenten die het programma succesvol afronden, ontvangen een dubbele certificering: het diploma van Rome Business School en een officiële certificering door Universidad Internacional de Valencia (VIU), dat 60 internationaal erkende studiepunten (60 ECTS) biedt.

Beurzen en collegegeld

Volgens het individuele profiel, de ervaring en de bewezen motivatie, kan de kandidaat een beurs ontvangen die een deel van het totale collegegeld dekt (tot 20%). De geschiktheid van een mogelijke beurs zal door de academische commissie van Rome Business School worden bepaald tijdens de beoordeling van de aanvraag van de kandidaat.

Het collegegeld voor deze master is 6.800 euro. Het kan worden betaald:

 • In termijnen
 • In een enkele oplossing (deze optie geeft de student 10% korting op het totale bedrag van het collegegeld)

Jumpstart de rest van je leven!

Als u op zoek bent naar geavanceerde training van topkwaliteit in een bepaald bedrijfsgebied, talloze mogelijkheden voor het ontwikkelen en testen van vaardigheden, manieren om uw professionele netwerk uit te breiden en contact te maken met topprofessionals die werkzaam zijn in verschillende bedrijfsgebieden, hebben wij precies het programma voor u . Vanaf daar is het helemaal aan jou! Je vastberadenheid en bereidheid om nieuwe manieren van denken te leren en te ervaren, is alles wat je nodig hebt om het beste uit een van onze programma's te halen en je weg te banen op de weg naar succes in je carrière.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Rome Business School is a Rome, Italy, based Institute of excellence devoted to managerial training and research, which operates internationally, with alumni hailing from more than 140 countries w ... Lees meer

The Rome Business School is a Rome, Italy, based Institute of excellence devoted to managerial training and research, which operates internationally, with alumni hailing from more than 140 countries worldwide. Lees Minder
Rome , Italië online + 1 Meer Minder