Master in ondernemerschap en innovatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Stel ons een vraag op WhatsApp

Wilt u uw creativiteit gebruiken en innovatieve producten en diensten op de markt brengen? Wilt u leren hoe u nieuwe producten kunt ontwikkelen en innovatie in een bedrijf kunt beheren? Dan is deze master precies wat je nodig hebt!

Cursus beschrijving

We zijn op zoek naar gemotiveerde studenten die hun potentieel als ondernemer willen benutten en die niet kunnen wachten om hun familiebedrijf te leiden of die met een geweldig idee hun eigen succes willen opbouwen door een start-up te creëren.

113680_DEN2015017D0459-min.jpg

In een oogopslag

  • Gradenklasse: LM-77
  • ECTS Credits: 120
  • Duur van de cursus: 2 jaar
  • De cursussen worden gegeven in: Italiaans, Duits en Engels
  • Beschikbare plaatsen: 50 EU 5 niet-EU
  • Campus: Bozen-Bolzano
  • Collegegeld: € 1.347,50 per jaar

Structuur van de cursus

De twee jaar durende cursus op de Bozen-Bolzano campus combineren praktijk en theorie . Een goed voorbeeld hiervan is de Entrepreneurship Workshop waarin je je bedrijfsidee kunt ontwikkelen en plannen, waarbij je op een echt project toepast wat je in de klas hebt geleerd.

In de Lean Start-Up Cursus leert u daarentegen hoe u uw bedrijfsidee vorm kunt geven, de markt kunt onderzoeken en uw product kunt ontwikkelen.

Naast je stage kun je studiereizen ondernemen. Vorig jaar gingen onze studenten bijvoorbeeld naar Toulouse om zijn netwerk van innovatieve bedrijven en start-ups te ontdekken. Ze bezochten Airbus en spraken met venture capitalists om te leren hoe ze hun projecten beter konden presenteren aan potentiële investeerders.

Bovendien neemt unibz elk jaar deel aan het Start-Up Weekend, een intense sessie van 54 uur gericht op toekomstige ondernemers. Dit evenement maakt deel uit van een wereldwijd initiatief waarbij meer dan 100 landen overal ter wereld betrokken zijn.

Uitwisselingsprogramma's en stages

Momenteel bieden we uitwisselingsprogramma's aan met meer dan 50 partneruniversiteiten over de hele wereld en we maken deel uit van een groot netwerk van samenwerking met werkgevers in Italië en in het buitenland, waar je je verplichte stage van minimaal 150 uur kunt volgen.

Carrièremogelijkheden

Onze afgestudeerden kunnen een bedrijf starten en leiden. Je kunt je diensten aanbieden als Project Manager voor de ontwikkeling van nieuwe producten en voor het beheer van innovatie in bestaande bedrijven of om verder te komen in het hoger onderwijs met een Master's degree of een Ph.D.

Goed voorbereid en klaar voor de arbeidsmarkt. Op de website van AlmaLaurea kun je statistische gegevens bekijken over de tevredenheid van afgestudeerden en hun inzetbaarheid.

Toepassing

Motivatie telt, zowel in het bedrijfsleven als om toegang te krijgen tot deze masteropleiding! Bij het beoordelen van uw aanvraag evalueren we de cijfers van uw BA en uw idee voor een nieuw bedrijf (PDF).

Om je te kunnen inschrijven voor de cursus, moet je bewijzen dat je een C1-competentieniveau hebt voor de eerste taal en B2 voor de tweede taal. Als je geen officiële taalcertificering hebt, kun je een taalexamen afleggen aan onze universiteit.

Er is geen toelatingsexamen of interview.

Stel ons een vraag op WhatsApp

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in ... Lees meer

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in teaching and research, its high level of internationalization as well as an ideal study environment guaranteed by its excellent facilities are some of the reasons why Unibz regularly reaches top positions in national and international rankings. Lees Minder