Master in nucleaire energie-engineering

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding Nuclear Energy Engineering biedt je uitstekende carrièremogelijkheden en uitstekende kansen voor doctoraatsstudies over de hele wereld. Na je afstuderen kun je een loopbaan nastreven als nucleair ingenieur (ontwerp, ontwikkeling en exploitatie van kerncentrales), consultant of analist (veiligheid van kernreactoren, werking en rekenondersteuning), onderzoeker (ontwikkeling van een nieuwe generatie reactoren) en manager (leiderschap rollen bij elektriciteitscentrales en nucleaire installaties).

Nuclear powerplant in Belgium Please mention me on Instagram: @Fredpaulussen or link to my website fredography.be Thank you!

Nuclear Energy Engineering bij KTH

De masteropleiding Nuclear Energy Engineering bedient de nucleaire engineering-gerelateerde industrie wereldwijd in zijn groeiende behoefte aan bekwame nucleaire ingenieurs en onderzoekers. Ons programma geeft studenten een sterke basis in de fysica en technologie van kernreactoren, de veiligheid van kernenergie, technologieën voor duurzame energietransformatie en stralingsbescherming en dosimetrie.

In termen van het aantal studenten en cursussen is het programma een van de grootste nucleaire engineeringprogramma's ter wereld. Studenten komen uit landen over de hele wereld en nemen rechtstreeks deel aan ons programma, binnen het EIT InnoEnergy-programma EMINE, of via overeenkomsten voor dubbele en dubbele diploma's met vele andere universiteiten in Europa en Azië.

Studenten kunnen kiezen uit een grote verscheidenheid aan unieke cursussen, zoals generatie IV-reactoren, kleine reactoren, Monte Carlo-methoden en simulaties in nucleaire technologie, simulaties van reactoren en energiecentrales, dynamica en stabiliteit van kernreactoren, thermische hydraulica in kernenergietechniek, straling schade in materialen, leiderschap voor een veilige kernenergie-industrie, chemie en fysica van nucleaire brandstoffen, en elementen van de achterkant van de splijtstofcyclus (georganiseerd als zomerschool)

Veel cursussen zijn gebaseerd op moderne onderwijsmethoden, zoals de omgedraaide klasbenadering, en maken gebruik van computerondersteunde interactieve opdrachten en examens, video-opnames van lezingen en speciale e-books. Onze cursussen maken ook gebruik van de APROS-simulator - een geavanceerd simulatietool voor kernreactoren en energiecentrales.

Alle docenten zijn actief betrokken bij onderzoeksprojecten in brede internationale samenwerking. We voeren experimenten uit op het gebied van het beheer van zware ongevallen, koelmiddeltechnologie voor zware metalen, splijtstofmaterialen, thermische hydraulica, enz.

Ons programma werkt samen met een aantal industriële partners in Zweden en daarbuiten. Studenten kunnen ervoor kiezen om masterprojecten uit te voeren in bedrijven als Westinghouse, Vattenfall, OKG, Forsmark en anderen.

Dit is een tweejarig programma (120 ECTS-credits) dat in het Engels wordt gegeven. Afgestudeerden krijgen de graad van Master of Science. Het programma wordt voornamelijk op KTH Campus in Stockholm gegeven door de School of Engineering Sciences (bij KTH ).

Behandelde onderwerpen

Fysica en technologie van kernreactoren, stralingsbescherming, de veiligheid van kerncentrales, generatie IV-reactoren, kleine reactoren, energietransformaties, materialen in nucleaire engineering, splijtstofcyclus, simulaties van kernreactoren en energiecentrales.

Carrière

Kernenergie ondergaat een voortdurende ontwikkeling als een belangrijk onderdeel van koolstofvrije elektriciteitsproductie. Wereldwijd zijn momenteel veel reactoren in aanbouw en wordt een nieuwe generatie kernreactoren ontwikkeld, die naar verwachting het antwoord zal zijn op de groeiende behoefte aan een veilige, zuinige en duurzame elektriciteitsproductie.

Studenten van ons masterprogramma staan in hoog aanzien bij de industrie, autoriteiten en onderzoeksinstellingen in Zweden, Europa en wereldwijd. In Zweden worden studenten ingeschreven door gevestigde bedrijven zoals ABB, Vattenfall Nuclear AB, EON, Westinghouse, Forsmark Kraftgrupp, Ringhals, Radiation Safety Authority (SSM), Swedish Nuclear Fuel and Waste Management (SKB), ÅF, Lloyd's Register, Studsvik, Kiwa Inspecta Nuclear AB en andere.

Ons programma bereidt studenten ook voor op een carrière in onderzoek of vervolgstudies naar een doctoraat. Nieuwe posities voor promovendi worden geopend in het technische gebied van nucleaire bij KTH elk jaar. Onze studenten zijn ook geaccepteerd voor PhD-programma's aan andere universiteiten in Europa en de VS.

Na het afstuderen

Nucleair ingenieur, onderzoeker, analist, adviseur, manager.

"Het onderwijssysteem van KTH is geschikter voor groepswerk. Je zult veel vaardigheden opdoen en veel verschillende culturen tegenkomen, wat je visie zal verrijken. De levenservaring die je hier opdoet is dus van onschatbare waarde."

Kan uit Turkije

Duurzame ontwikkeling

Afgestudeerden van KTH hebben de kennis en tools om de samenleving in een duurzamere richting te brengen, aangezien duurzame ontwikkeling een integraal onderdeel is van alle programma's. De drie belangrijkste doelstellingen voor duurzame ontwikkeling die worden aangepakt door het masterprogramma in Nuclear Energy Engineering zijn:

 • 4 Kwaliteitsonderwijs
 • 7 Betaalbare en schone energie
 • 9 Industrie, innovatie en infrastructuur

Kwaliteitsonderwijs: onderwijs in ons programma is onderhevig aan voortdurende transformatie en de goedkeuring van effectieve leermiddelen. Onze cursussen worden gegeven door actieve onderzoekers die regelmatig publiceren in internationale tijdschriften. Onze docenten zijn hoogopgeleide opvoeders.

Betaalbare en schone energie: ons programma draagt rechtstreeks bij aan de ontwikkeling van technologie en infrastructuur om betaalbare en schone energie te leveren. Kernenergie is CO2-vrij en veroorzaakt geen klimaatverandering die samenhangt met de CO2-productie van veel andere middelen voor energietransformatie.

Industrie, innovatie en infrastructuur: ons programma onderhoudt een sterke band met de industrie en met innovatie binnen de industrie. Sommige van onze cursussen worden gegeven door uitgenodigde experts uit de industriële sector, zoals de SH2610-cursus (Leadership for Safe Nuclear Power Industry) en de SH262V-cursus (Elements of the Back-end of the Nuclear Fuel Cycle). Bovendien hebben studenten de mogelijkheid om te studeren voor masterprojecten in de industrie.

Faculteit en onderzoek

Het merendeel van de cursussen wordt gegeven door de afdeling Nucleaire Engineering. Het onderzoek dat binnen de divisie wordt uitgevoerd, is gericht op het verbeteren van de prestaties en veiligheid van bestaande en toekomstige kerncentrales. Ons onderzoek richt zich op water- en loodgekoelde reactoren met conventionele en geavanceerde brandstoffen.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma, moet je een bachelordiploma hebben behaald, de Engelse taal beheersen en voldoen aan de opleidingsspecifieke eisen.

Bachelor diploma

Een bachelordiploma, gelijk aan een Zweeds bachelordiploma, of gelijkwaardige academische kwalificaties van een internationaal erkende universiteit, is vereist. Studenten die langere technische opleidingen volgen en cursussen hebben afgerond die gelijkwaardig zijn aan een bachelordiploma, worden geval per geval bekeken.

Studenten in hun laatste jaar van een undergraduate-studie kunnen zich aanmelden en, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke acceptatie ontvangen. Deze aanvragers moeten een schriftelijke verklaring bijvoegen volgens de instructies van University Admissions. Studenten in het laatste jaar van een undergraduate-studie aan een Zweedse universiteit hoeven geen schriftelijke verklaring te overleggen om, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke toelating te krijgen. Wel moeten ze voor 1 februari 150 ECTS-studiepunten van de bacheloropleiding hebben behaald.

Kennis van het Engels

Engelse taalvaardigheid gelijk aan (de Zweedse bovenbouw) Engels cursus B / 6 is vereist. Aan het vereiste kan worden voldaan met een resultaat gelijk aan of hoger dan dat vermeld in de volgende internationaal erkende Engelse tests:

 • TOEFL Op papier gebaseerd: score van 4,5 (schaal 1-6) in schriftelijke test, een totaalscore van 575.
 • TOEFL ITP wordt niet geaccepteerd.
 • TOEFL iBT internet: Score van 20 (schaal 0-30) in schriftelijke test, een totale score van 90
 • IELTS Academic / IELTS UKVI: een minimum algemeen cijfer van 6,5, met geen sectie lager dan 5,5
 • Cambridge ESOL: Cambridge English: Advanced (CAE) Certificate in Advanced English of Cambridge English: Proficiency (CPE) (Certificate of Proficiency in English)
 • Michigan English Language Assessment Battery (MELAB): Minimale score van 90
 • De universiteit van Michigan, ECPE (examen voor het certificaat van bekwaamheid in het Engels)
 • Pearson PTE Academic: Score of 62 (writing 61)

Aan de taalvereiste kan ook worden voldaan door eerdere universitaire studies en studies op de middelbare school. Meer informatie over erkende Engelse tests, eerdere studies en vereiste documenten wordt verstrekt door University Admissions.

Specifieke eisen voor de masteropleiding Nuclear Energy Engineering

Een bachelordiploma dat overeenkomt met 180 ECTS, of gelijkwaardig, met cursussen in:

 • Wiskunde en programmeren: moet (i) differentiaal- en integraalrekening in verschillende variabelen bevatten, (ii) lineaire algebra, (iii) numerieke analyse, (iv) gewone en partiële differentiaalvergelijkingen en integraaltransformaties, (v) en basisprincipes van programmeren in een hogere programmeertaal, gelijk aan in totaal ten minste 25 ECTS-credits.
 • Fysica gelijk aan ten minste 20 ECTS.
Inschrijvingsdocumenten

Uw aanvraag is niet compleet zonder de vereiste ondersteunende documentatie. De volgende algemene en opleidingsspecifieke documenten moeten daarom in de aangegeven volgorde bij de aanvraag worden gevoegd:

Algemene documenten

 • Certificaten en diploma's van eerdere universitaire studies
 • Afschrift van voltooide vakken en cijfers die zijn opgenomen in je diploma
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
 • Een kopie van uw paspoort inclusief persoonlijke gegevens en foto of andere identificatiedocumenten

Specifieke documenten voor de masteropleiding Nuclear Energy Engineering

 • Samenvatting *

* Om ervoor te zorgen dat uw aanvraag als compleet wordt beschouwd, moet u het online samenvattingsblad invullen. Als u geen samenvattingsblad opneemt, heeft dit een negatieve invloed op uw evaluatiescore. Zorg ervoor dat u alle vereiste informatie invult voordat u het formulier verzendt. Houd er rekening mee dat het samenvattingsblad het enige specifieke document is dat vereist is bij het aanvragen van de masteropleiding Nuclear Energy Engineering.

Als u vragen heeft over het overzichtsblad, neem dan rechtstreeks contact op met het programma.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder