Master in nieuwe media-communicatie en interactie-ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De hedendaagse samenleving zet haar eerste stappen in de richting van 'kunstmatige intelligentie'. Deze uitdrukking klinkt misschien bombastisch, maar de essentie van het fenomeen kan in een paar woorden worden samengevat: veel vermoeiende activiteiten die tegenwoordig voornamelijk op menselijke intelligentie drukken, worden gestaag overgedragen naar computers, die eindelijk in staat zijn om de semantische betekenis van onbewerkte informatie te lezen, een uitgebreid netwerk van voordelen en winsten creëren.

Moderne digitale omgevingen en de "kunstmatige" intelligentie die in en van hen wordt ontwikkeld, zijn sterk veranderende banen in elke sector, op elk niveau. In deze omgeving worden veel nieuwe beroepen ontwikkeld en het is niet zo dat de meeste EU-financiering die in 2014 en later wordt geplaatst naar een "digitale agenda" gaat.

IAAD Master in New Media and Interaction Design is ontworpen om de hiaten in het huidige onderwijssysteem te helpen opvullen met betrekking tot deze zeer strategische sector, beantwoordend aan de groeiende vraag van bedrijven, private en publieke organisaties voor professionals met specifieke en gevarieerde vaardigheden in verband met de ontwikkeling en de nieuwe kansen van de digitale wereld.

Hoofddoelstellingen en methode.

Het belangrijkste doel van de Master is om professionals te vormen die in staat zijn om te dialogeren via digitale media, die voldoen aan de "netiquette" en gemeenschapsdeelname-modaliteiten, en bovenal niet alleen in staat zijn om een ​​geïntegreerd platform of een digitale marketingcampagne te realiseren, maar ook om hun prestatie- en ontwikkelingspotentieel.

De ambitie van de master is om te werken als een innovatiehub, een plek waar aspirant-communicatoren kunnen worden opgeleid in een voortdurende uitwisseling tussen theoretische, praktische en experimentele fasen, waardoor begrip en beheer van alle stadia van het ontwerp van nieuwe media mogelijk is.

Om jonge professionals te trainen, IAAD een professionele omgeving in zijn didactisch plan. Een van de onderscheidende eigenschappen van de IAAD methode is de voortdurende samenwerking met sectorspecifieke bedrijven en bedrijven om gebonden projecten te realiseren. Zowel de zakelijke vereisten van de IAAD als de onderwijsvereisten van IAAD samen in deze projecten, waardoor een situatie ontstaat die dubbel positief is: aspirant ontwerpers hebben de mogelijkheid om samen te werken met bedrijven die toonaangevend zijn in hun sectoren en bedrijven kunnen volgen en investeren in toekomstig talent . Dit systeem maakt het ook mogelijk om werkomstandigheden in een professionele omgeving te simuleren: werk wordt uitgevoerd onder specifieke deadlines, projecten worden tijdens de uitvoeringsfase gecorrigeerd door klantfeedback te volgen, door middel van een team en objectief georiënteerd werk.

Het masterprogramma is gestructureerd in 3 macrogebieden. De ene is gericht op specifiek 'creatieve' vaardigheden (creativiteitstechnieken, art direction in nieuwe media-omgevingen, inhoud bewerken in nieuwe mediaomgevingen, webplatformsontwerp, mobiele app-ontwerp, audiovisuele omroepdesign, digitale pr

Er wordt ook een sterke nadruk gelegd op Semantische technologieën (Semantisch Web, Semantische Engineering, Ontologie Applicatie Ontwikkeling) die het resultaat en de voltooiing van alle didactische weg vertegenwoordigen.

Deze disciplines worden niet alleen vanuit theoretisch-conceptueel oogpunt onderwezen en diepgaand bestudeerd, maar ook met betrekking tot hun daadwerkelijke toepassing in media, marketing (R

Studenten zullen niet alleen gevraagd worden om de zakelijke aspecten van het project te erkennen, maar ook om de marketingvaardigheden te verwerven om zichzelf te promoten - essentieel om iemands werken en talenten te presenteren en uit te leggen. Presentaties en wedstrijden worden hoog gewaardeerd tijdens de Master. Studenten worden aangemoedigd om presentaties voor te bereiden voor hun werk en worden ondersteund bij deelname aan internationale en nationale wedstrijden.

Hoofdmodule - drie macrogebieden

Ontwerp

In nieuwe media is het heel moeilijk om de feitelijke ontwerpfase (grafisch ontwerp, interfaceontwerp) te scheiden van de applicatie-ontwikkeling. Dit is de reden waarom de meester deze twee bekwaamheden op conjuncturele wijze benadert, en ze verlaagt per type communicatie-instrument: webplatforms, mobiele applicaties en audiovisuele platforms.

Digitale PR

Veel nieuwe beroepen, meer gericht op multimedia-inhoud dan op de implantatie van technische oplossingen, floreren in nieuwe media: community- en sociale-mediamanager, professionele blogger, e-reputatiemanager, transmedia-webredacteur, alle lijnadverteerders, enz. Rollen en dienovereenkomstig verschillende werkondertonen zijn er genoeg. De Master maakt het mogelijk om vertrouwd te raken met de belangrijkste vaardigheden die hierbij zijn betrokken: benchmarkanalyse, digitale metrische analyse, real-time monitoring, selectie van influencers en huur, enz.

Semantische, Big Data

Met semantische technologieën kunnen computers de betekenis van berichten lezen en vervolgens reageren of reageren. Er vinden onder meer twee opmerkelijke terugvallen plaats: het is mogelijk om enorme fluxen van informatie te onderscheppen en te analyseren, vaak van verschillende oorsprong en van verschillend formaat, om nieuwe statistische informatie (big data) te verkrijgen en een volledig netwerk van computers aan te sluiten zodat ze kunnen communiceren en communiceren zonder de noodzaak van menselijk ingrijpen (internet der dingen). De meester wijdt veel didactische middelen aan deze takken van kennis.

Tijdens het academische jaar organiseert IAAD didactische bezoeken aan bedrijven, tentoonstellingen en musea, speciale workshops, vergaderingen met prominente sectorprofessionals (mogelijke kosten zijn voor rekening van de student).

FACULTEIT

Professionals die werkzaam zijn in de respectieve academische vakgebieden, die de belangrijkste spelers van de sector kennen en de vaardigheden die nodig zijn om concurrerend te zijn op de arbeidsmarkt, vormen IAAD onderwijzend personeel. Docenten zullen helpen studenten te helpen verbeteren en begrijpen welke aspecten van hun professionalisme moeten worden geperfectioneerd om de arbeidsmarkt te betreden met een voorsprong.

Bijdragen van excellentie

IAAD gelooft in de waarde van culturele en ervaringsgerichte besmetting, die de deuren van de universiteit opent voor professionals die nationaal en internationaal bekend zijn, experts die bijdragen aan de didactische, toonaangevende workshops, seminars en lezingen.

Studenten krijgen de unieke mogelijkheid om te communiceren met 'goeroes' van de sector, die zich bij de IAAD faculteit zullen voegen als gasthoogleraren.

Vereisten en toelatingsprocedure.

Voorlopige module

Voorlopig is toegankelijk voor afgestudeerden en postacademici in Computerwetenschappen, Economie, Geesteswetenschappen, Communicatiewetenschappen, Liberale Kunsten, Pedagogische Wetenschappen en professionals op zoek naar een specialisatie in nieuwe media.

Toelating is afhankelijk van de beoordeling van de kandidatuur, die moet worden gepresenteerd via een begeleidende brief, curriculum vitae en portfolio. IAAD behoudt zich het recht voor de kandidaat te vragen wanneer dit nodig wordt geacht, een aanvullend interview op het hoofdkantoor of via Skype.

Hoofdmodule

Toelating tot Master van Voorlopig hangt af van het positieve resultaat van de examens die tijdens Voorlopig zijn gedaan.

Toegang tot Master is alleen mogelijk met toestemming van de coördinator op basis van de evaluatie van academische titels, professioneel curriculum en portfolio.

Toelatingsprocedure

Aanvragen moeten worden ingediend via e-mail of traditionele post. Aanvragen moeten deze documenten bevatten:

  • Curriculum vitae
  • Voorblad
  • Portefeuille

De mastercoördinator, bijgestaan ​​door een academisch bestuur van de afdeling Communication Design, zal de resultaten van de applicaties communiceren.

IAAD behoudt zich het recht voor de kandidaat te vragen wanneer dit nodig wordt geacht, een aanvullend interview op het hoofdkantoor of via Skype.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

According to IAAD, design is culture of the project, is a system capable of linking production with end users dealing with research and innovation to provide social value, cultural significance to goo ... Lees meer

According to IAAD, design is culture of the project, is a system capable of linking production with end users dealing with research and innovation to provide social value, cultural significance to goods and services: meaning, form and function are the cornerstones of a conscious design. IAAD invests in the quality of teaching and in the human and professional value of professors. The EABHES accreditation, the partnership with the French Écoles de Condé, the new premises in the future Lavazza headquarters, collaboration with institutions, organizations, associations and companies for the development of cultural projects, research, educational and work experience, the evolution of the inner structure and the creation of an international scientific committee are the surest signs of a IAAD of the present and of the near future. Lees Minder