Master in neurowetenschappen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De MRes in Neuroscience is ontworpen om geavanceerde training in neurowetenschappelijk onderzoek te bieden. Studenten voeren een jaar lang onderzoeksproject uit en leren relevante technieken en vaardigheden door middel van cursuswerk. Onderzoeksprojecten worden uitgevoerd in een enkel laboratorium over de volledige duur van het programma, waardoor studenten een unieke kans krijgen om onderzoeksvragen diepgaand te onderzoeken. Het algemene doel is om studenten te helpen de vaardigheden te verwerven die nodig zijn om te slagen als onafhankelijke onderzoekswetenschappers.

De MRes in Neuroscience is een voltijds onderwezen postdoctoraal programma van de School of Psychology and Neuroscience.

highlights

 • De intensieve inleidende module van een week lang bereidt studenten voor op de cursus voor aanvang van Semester 1.
 • De cursus omvat een gestroomlijnd onderwezen component.
 • Studenten hebben de mogelijkheid om een project van een jaar te doen in een enkel laboratorium.

Lesindeling

De cursus begint met een intensieve module van een week die tijdens Semester 1 doorgaat met een wekelijkse seminarserie. Meer dan twee semesters zullen studenten ook twee aanvullende Honours-level modules voltooien.

Onderwijsmethoden omvatten lezingen, seminars, practica en begeleiden de onafhankelijke studie. De modules worden hoofdzakelijk beoordeeld op basis van schriftelijk werk en mondelinge presentaties.

Tijdens semester 1 en 2, en tijdens de zomermaanden, zullen studenten een origineel onderzoeksproject uitvoeren, uitmondend in een geschreven proefschrift, dat het hoofdbestanddeel vormt van het beoordeelde werk.

modules

De modules in dit programma hebben verschillende manieren van bezorgen en beoordelen.

Verplicht

 • Research Design in Neuroscience: een intensieve module van een week geeft een inleiding tot het ontwerpen en uitvoeren van neurowetenschappelijk onderzoek op het postuniversitaire niveau.
 • Technieken en vaardigheden in neurowetenschappenonderzoek: onderzoekt state-of-the-art neurowetenschappetechnieken door middel van kritische analyse van primaire literatuur.

facultatief

Studenten kiezen twee optionele modules, voorbeelden van optionele modules zijn onder meer:

 • Advanced Microscopy and Image Analysis: een inleiding tot geavanceerde beeldvormingstechnieken, zoals Confocal, Super-resolution, TIRF en Electron Microscopy.
 • Behavioral Neuroscience: geeft studenten toegang tot huidig onderzoek op het gebied van gedragsneurowetenschappen. Mogelijke onderwerpen zijn motivatie, leren en aandacht.
 • Biologie en gedrag van sociale insecten: onderzoekt en vergelijkt de biologie van de vier hoofdgroepen van sociale insecten: termieten, mieren, wespen en bijen.
 • Evolutie en menselijk gedrag: introduceert en evalueert kritisch de belangrijkste evolutionaire benaderingen die op dit moment worden gebruikt, waaronder socio-biologie, evolutionaire psychologie, gedragsecologie en co-evolutie van genculturen.
 • Evolutionary Developmental Biology: beoogt een aantal van de belangrijkste, actuele thema's in evolutionaire ontwikkelingsbiologie te behandelen.
 • Inleiding tot neurowetenschappen: in de eerste plaats voor studenten die niet eerder neurowetenschappen hebben gestudeerd, deze module behandelt elementaire biochemische, cellulaire en gedragsaspecten van het zenuwstelsel in gezondheid en ziekte.
 • Gedragsmechanismen: integratie van psychologische en neurowetenschappen Perspectieven: onderzoekt enkele van de vele fysiologische en neurale systemen die gedragspatronen moduleren in een reeks van soorten, inclusief mensen.
 • Moleculaire mechanismen van membraathandel: gaat in op hoe moleculen de beweging van stoffen regelen via de secretoire Pathway maar zal zich concentreren op hoe cellen de afgifte van inhoud reguleren.
 • Motoneurons: van fysiologie tot pathologie: biedt diepgaande kennis van de belangrijkste aspecten van de neuronale functie en mogelijke disfunctie door te focussen op motoneuronen.
 • Neurodegeneratie en veroudering: ontwikkelt een gedetailleerd begrip van moleculaire neurowetenschappen op biochemisch en moleculair niveau.
 • Neuro-ethologie: richt zich voornamelijk op gedragingen die voortkomen uit de interacties tussen roofdieren en hun prooi.
 • Neuromodulatie: onderzoekt het uiteenlopende scala van neuromodulerende mechanismen en schetst hun belang in informatieverwerking in het zenuwstelsel.
 • Neurale basis van episodisch geheugen: onderzoekt hoe de hersenen ons in staat stellen informatie te onthouden van onze persoonlijke ervaring.
 • Neuro-ethologie: bestudeert de neurale controle van natuurlijk dierlijk gedrag vanuit een biologisch vergelijkend perspectief.
 • Onderzoeksmethoden in cognitieve neurowetenschap: enorme vooruitgang in technologie maakt het nu mogelijk om de hersenen in actie te observeren om de fysieke basis van gedrag te begrijpen. Deze module toont deze state-of-the-art aanpak.
 • Synaptische transmissie: bestrijkt recente vooruitgang in het begrijpen van de morfologie en ultrastructuur van synapsen, neurotransmitter corelease en recyclingmechanismen, retrograde signalering, synaptische plasticiteit, de rol van gliacellen en de ontwikkeling van neurotransmissie.
 • Visie: van neuronen naar bewustzijn: ontwikkelt een geavanceerd inzicht in de psychologische processen die betrokken zijn bij visuele waarneming.

Optionele modules kunnen elk jaar worden gewijzigd en sommige kunnen slechts een beperkt aantal studenten toelaten.

Onderzoeksproject en proefschrift

Studenten zullen een jaar bezig zijn met het uitvoeren van een origineel onderzoeksproject, uitmondend in een op gegevens gebaseerde scriptie van maximaal 15.000 woorden. Het proefschrift beschrijft de onderzoeksresultaten verkregen uit het onderzoeksproject van een jaar en moet worden ingediend tegen een in augustus gespecificeerde datum.

Als studenten ervoor kiezen om de scriptie-eis voor de MRes niet in te vullen, is er een uitreikingsprijs beschikbaar die geschikt gekwalificeerde kandidaten in staat stelt een postuniversitair certificaat te ontvangen. Door een uitreikingsprijs te kiezen, beëindigt u uw diploma aan het einde van het tweede semester van de studie en ontvangt u een PGCert in plaats van een MRes.

De hier vermelde modules zijn indicatief en er is geen garantie dat ze in 2019 zullen worden ingevoerd.

Careers

Een groot aantal van de postdoctorale en docerende psychologie- en neurowetenschappen-postuniversiteiten heeft universiteiten op de hele wereld bekomen. De school biedt studenten de mogelijkheid om academische ervaring op te doen door deel te nemen aan tutorials, laboratoriumlessen en door onafhankelijk onderzoek uit te voeren.

Naast het nastreven van een loopbaan in de academische wereld, hebben afgestudeerden binnen de school een loopbaan nastreven op verschillende gebieden, waaronder industrie, onderwijs en geneeskunde.

Het Career Center biedt een-op-een advies aan alle studenten over een postdoctorale opleiding en biedt hulpmiddelen specifiek voor neurowetenschappers, inclusief begeleiding over carrièremogelijkheden en mogelijkheden om contact te maken met neurowetenschappen-alumni via het sociale netwerkprogramma van de universiteit, Saint Connect.

Toelatingseisen

 • Undergraduate degree (meestal 2.1 of hoger) in een wetenschapsgerelateerd onderwerp (bijv. Neurowetenschappen, scheikunde, natuurkunde, biologie, psychologie, informatica). Kandidaten met andere geschikte en gelijkwaardige kwalificaties zoals relevante werkervaring of onderzoeksresultaten worden ook overwogen.
 • Als je je eerste graad buiten het Verenigd Koninkrijk hebt gestudeerd, bekijk je de internationale toelatingseisen.
 • Engelse taalvaardigheid.

De vermelde kwalificaties zijn indicatief voor minimale vereisten voor toegang. Sommige academische scholen zullen aanvragers vragen om significant hogere cijfers te halen dan het minimum. Het verkrijgen van de vermelde toelatingseisen garandeert geen plaats, omdat de universiteit alle aspecten van elke aanvraag in ogenschouw neemt, inclusief, waar van toepassing, het schrijfvoorbeeld, de persoonlijke verklaring en ondersteunende documenten.

Toepassingsvereisten

 • CV of CV. Dit moet uw persoonlijke gegevens bevatten met een geschiedenis van uw opleiding en werk tot nu toe.
 • persoonlijke verklaring, inclusief de reden voor het werken met bepaalde adviseur (s) (maximaal 500 woorden).
 • twee aanbevelingsbrieven.
 • academische transcripties en graadcertificaten.
 • Aanvragers worden sterk aangemoedigd om contact op te nemen met een potentiële adviseur binnen de school voordat ze zich aanmelden, en om een ondersteuningsbrief van deze persoon te geven (zie contactgegevens voor alle deelnemende faculteiten).
 • bewijs van Engelse taalvaardigheid (vereist als Engels niet uw eerste taal is).

Funding

Recente afgestudeerde korting

De University of St Andrews biedt 10% korting op postdoctorale collegegelden aan studenten die in aanmerking komen om te studeren of die in de afgelopen drie academische jaren afgestudeerd zijn aan St Andrews en een postgraduaatsopleiding beginnen bij de University of St Andrews .

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete Uni ... Lees meer

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete University Guide 2019, and 2nd overall in the UK (Guardian Good University Guide 2019). Lees Minder