Master in natuurkunde en technologie van geavanceerde materialen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Geavanceerde materialen met grootten variërend van nano tot macro vormen de kern van vele moderne technologieën. Daarom is het belangrijk om de materiaaleigenschappen van de atomaire tot de macroscopische schaal te begrijpen en te beheersen. De MSc-specialisatie " Natuurkunde en technologie van geavanceerde materialen " richt zich op het begrijpen en manipuleren van de fysieke eigenschappen van materialen om nieuwe functies te ontdekken met relevantie voor de toepassing. De verdieping in het specifieke domein, hierboven genoemd, is bijzonder belangrijk gezien de behoefte aan kennis over het verkrijgen van monokristallijne of nanimicrosystemen met goed gedefinieerde eigenschappen en kwaliteiten en over het karakteriseren van hun eigenschappen.

Hoofdonderwerpen

Het curriculum is te vinden op de facultaire website, op:

href = "https://physics.uvt.ro/physics-and-technology-of-advanced-materials/

Enkele van de cursussen uit het curriculum staan ​​hieronder vermeld:

Eerste semester

 • Aanvullingen van de theoretische fysica
 • Aanvullingen van moleculaire en atomaire fysica
 • Aanvullingen van fysica van vaste toestanden en statistische fysica
 • Aanvullingen van de materiële fysica

Tweede semester

 • Transportverschijnselen
 • Kristalgroeimethoden
 • Ontspanningsprocessen in geavanceerde materialen
 • Specialisatiepraktijk (projecten, enz.)

Derde semester

 • Computationele methoden in de materiaalwetenschap Magnetisme van nanosystemen Extreem licht / Fysica van kristallisatieprocessen
 • Defecten in kristallen / Elektrische en diëlektrische eigenschappen van kristallen
 • Optische spectroscopie van geavanceerde materialen / Elektrische en diëlektrische eigenschappen van kristallen
 • Specialisatiepraktijk (projecten)

Vierde semester

 • Nanosystemen in elektromagnetische velden
 • Condensed Matter Spectroscopy
 • Reologische karakterisatie van materialen
 • Röntgenkarakterisering van materialen
 • Specialisatiepraktijk (projecten)

Student voordelen

Gezien de uitgebreide ervaring, verzameld in tientallen jaren van wetenschappelijk onderzoek door de leden van het onderwijzend personeel, activiteit succesvol bevestigd op internationaal niveau, profiteren de studenten die gespecialiseerd zijn in "Fysica en technologie van geavanceerde materialen" van de meest competente begeleiding, weerspiegeld in lezingen op hoog niveau over nieuwe trends in het veld, actuele ontwikkelingen en nieuwe geavanceerde materialen. Ook biedt de bestaande labinfrastructuur, samen met de beter presterende apparaten van de nieuwste generatie, de mogelijkheid van zeer nauwkeurige experimentele werken voor het verkrijgen en karakteriseren van halfgeleidende en optische kristallen of nano-microsystemen. Deze specialisatie zal van bijzonder belang zijn voor studenten die hun kennis op het gebied van fysica en technologie van geavanceerde materialen willen vergroten. Het programma biedt ook de mogelijkheid om andere universiteiten uit het buitenland te bezoeken en daar een semester of een jaar te studeren in het kader van universitaire internationale samenwerkingsprogramma's.

Loopbaanimpact

De missie van masterstudies in de "Fysica en technologie van geavanceerde materialen" is om gekwalificeerd personeel voor te bereiden op hoger onderwijs en onderzoekers in het veld - nauw verwant aan de fysica van gecondenseerde materie en de materiaalwetenschap en -technologie. Vanwege de experimentele en theoretische vaardigheden die tijdens de studie zijn bereikt, zullen de studenten ook in staat zijn om te voldoen aan de behoeften van de industriële gemeenschap op het gebied van materiaalverwerking, automotive, chemische technologie, IT en andere.

Contact details

Adres: B-dul Vasile Parvan Nr. 4, Timisoara 300223, Timis, Roemenië
Telefoon: 0256 592 108
Fax: 40 256 592 108
E-mail: [email protected] UVT .ro
Website: href = "https://physics.uvt.ro/physics-and-technology-of-advanced-materials/

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Universitatea de Vest din Timi?oara (UVT) / West University of Timi?oara (WUT) is the main higher education institution and research center in Western Romania.

Universitatea de Vest din Timi?oara (UVT) / West University of Timi?oara (WUT) is the main higher education institution and research center in Western Romania. Lees Minder