Master in nanowetenschap, materialen en processen: chemische technologie aan de grens

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het doel van dit programma is om nieuwe professionals op te leiden op het gebied van nanotechnologie, materialen en chemische technologie. Het is met name interessant voor afgestudeerden in een van de takken van de experimentele wetenschappen en technologieën (chemie, chemische technologie, biochemie, biotechnologie, natuurkunde, kwantumchemie, biologische chemie, microbiologie, enz.) En het bereidt hen duidelijk voor op toekomstig onderzoek.

De studenten verwerven de vaardigheden die ze nodig hebben om zich bij universiteiten, onderzoeksinstituten, industrie en diensten aan te sluiten met een sterk gevoel voor innovatie, ontwikkeling en ondernemersvisie.

Samenwerkende instellingen

 • Universitat de Barcelona
 • Instituut voor Micro-elektronica van IMB-CNM in Barcelona
 • Instituut voor chemisch onderzoek van Catalonië, ICIQ

127455_photo-1532187863486-abf9dbad1b69.jpgLouis Reed / Unsplash

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden van de universitaire master in nanowetenschap, materialen en processen: chemische technologie aan de grens kunnen werken in:

 • Onderzoek aan universiteiten en onderzoeksinstituten. De masteropleiding is een vereiste om te worden toegelaten tot een Ph.D. programma en de sleutel tot een toekomstige carrière als onderzoeker
 • Onderzoek, ontwikkeling en innovatie in industrieën op basis van nieuwe wetenschappelijke en technische kennis (biotechnologie, micro-elektronica, telecommunicatie, energieopslag, nieuwe materialen, enz.) En traditionele industrieën (chemische, farmaceutische, biomedische, keramiek, textiel, enz.) Die geïnteresseerd zijn in innovatie
 • Beheer, controle en strategische planning van nanotechnologische technieken, producten en processen in de elektronica-industrie, biomedicine, biotechnologie, farmacologie, enz.

Toelating

De masteropleiding is gericht op afgestudeerden in wetenschappelijk-technologische disciplines of de gezondheidswetenschappen. Daarom is de masteropleiding bedoeld voor studenten uit alle takken van de experimentele wetenschappen, gezondheid en technologieën, met een sterke neiging en motivatie voor geavanceerd onderzoek.

Specifieke documentatie vereist

Naast de verplichte algemene documentatie die vereist is voor pre-inschrijving voor het programma, moet u ook de volgende documenten indienen:

 • Motivatiebrief / intentieverklaring voor academische coördinatie.
 • Bewijs van hogere competentie in het Engels dan het vereiste minimum (niveau B1 van het gemeenschappelijk Europees referentiekader voor talen of gelijkwaardig). In het onwaarschijnlijke geval dat de student dit niveau niet kan aantonen, zal er een mondeling interview plaatsvinden waarin het lees-, schrijf- en luisterniveau zal worden beoordeeld).

Optioneel kunt u ook andere opleidingen indienen die relevant zijn voor de inhoud van de masteropleiding (cursussen, seminars en andere opleidingsactiviteiten, ondersteund door de adequate accreditatiedocumenten) en uitgebreide bezoeken aan Engelssprekende landen (minstens 12 weken, geaccrediteerd door de juiste documenten).

Selectiecriteria

 • Geschiktheid van de toegangsgraad: maximaal 20 punten. Graden worden beoordeeld met behulp van de volgende schaal:
  • Afgestudeerden op het gebied van engineering, natuurwetenschappen en gezondheidswetenschappen: maximaal 20 punten.
  • Overig: 0 punten.
 • Transcript of records van het universitair diploma dat toegang geeft tot de master: maximaal 40 punten.
 • Hogere Engelse taalvaardigheid dan het vereiste minimum (niveau B1 of gelijkwaardig). In het onwaarschijnlijke geval dat de student dit niveau niet kan aantonen, zal er een mondeling interview zijn waarin het lees-, schrijf- en luisterniveau zal worden beoordeeld): maximaal 20 punten.
 • Overige training (cursussen, seminars en andere trainingsactiviteiten, ondersteund door de juiste accreditatiedocumenten) relevant voor de inhoud van de master: maximaal 10 punten.
 • Uitgebreide bezoeken aan Engelssprekende landen (minstens 12 weken, geaccrediteerd door de juiste documenten): maximaal 10 punten.

Wanneer er echter geen tekort is aan plaatsen op de cursus, kunnen studenten worden toegelaten zonder prioriteit te krijgen op basis van hun verdiensten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We are a young and dynamic university serving the needs of society, with an international outlook and a close relationship with our immediate socioeconomic environment.

We are a young and dynamic university serving the needs of society, with an international outlook and a close relationship with our immediate socioeconomic environment. Lees Minder
Tarragona , Tarragona , Tarragona , Reus , Tarragona , Tarragona , Reus , Tarragona , Tarragona , Tarragona , Tarragona , Tarragona + 11 Meer Minder