Master in moderichting: merk- en bedrijfsbeheer

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Master in moderichting: merk- en bedrijfsbeheer

VAN KOPEN NAAR DIGITALE FASHION MARKETING

Mode koper. Marketing Manager. Omnichannel-strateeg.

Het managen van het bedrijf van een modebedrijf betekent het combineren van modemarketing, modemanagement en moderetail. In de Master in Fashion Direction: Brand & Business Management wordt meer dan één discipline samengevoegd om de meest gekwalificeerde en innovatieve professionele figuren op te leiden die verantwoordelijk zullen zijn voor de bedrijfsvoering in de wereld van mode en luxe.

Eerste stap: het bestuderen van de bedrijfsmodellen, hun evolutie en hun bedrijfsstrategieën in de industrie.

Tweede stap: het herkennen en bestuderen van de verschillende retail- en businesskanalen, de onderliggende bedrijfslogica en in hun specifieke operaties: van fashion buying en retail merchandising tot sales & digital management.

Derde stap: inzicht in de consument en de relaties tussen verschillende kanalen. Van de analyse van klantgedrag en de invloed van het sensorische ontwerp en hun levensstijl tot de omnichannel-strategie en de digitale integratie.

Ons doel: de consument centraal stellen, naadloze ervaringen creëren die alle verschillende contactpunten met elkaar verbinden, en weten hoe succesvolle bedrijfs- en winkelstrategieën te identificeren en te genereren en plannen.

De Master biedt twee tracks met optionele cursussen (keuzetrajecten):

Track 1: Omnichannel Management (86 uur)

Managen van modecollecties betekent ook weten hoe een holistische strategie te definiëren die product kan omvatten

en consument, via de verschillende "contactpunten" van het merk. Van het begrijpen van bedrijfsmodellen op basis van verschillende kanalen, tot het leren van verschillende logica's en kenmerken van verschillende formaten, tot aan het ontwerp en beheer van ervaring, met het oog op "omnichannel management" geavanceerd: de definitie en geïntegreerd beheer als hefboom om waarde te creëren voor het modebedrijf en de klant van het nieuwe millennium, dat constant verbonden is tussen off-line, on-line, tussen fysieke en digitale ervaringen.

Het doel van de cursus is om diepgaande vaardigheden te bieden met betrekking tot het beheer van ervaringsprocessen, verkoopbeheer en CRM-beheer, inclusief het beheer van de relatie met de consument als een strategische troef voor merkontwikkeling.

Track 2: Sustainability Management (86 uur)

Mode en duurzaamheid. Verwerven van de vaardigheden die nodig zijn voor het beheren van ecologische en sociale duurzaamheid

in modebedrijven vertegenwoordigt het een element dat het concurrentievermogen van het modebedrijf zelf bevordert.

Van stakeholderanalyse tot risicobeheer, van community management tot rapportage. De logica van ondernemerschap en de kansen van verantwoorde innovatie begrijpen. Van de traceerbaarheid van de toeleveringsketen tot het gebruik van blockchain, tot aan de circulaire economie.

Doel: weten hoe duurzaamheid te managen met een holistische benadering, plannen van succesvolle bedrijfsstrategieën. Leer de verantwoorde innovatie te managen, verwelkom de nieuwe trends die de sector beïnvloeden.

De Master Cursus is volledig in het Engels.
Gedurende de hele cursus is er een Italiaans-Engelse tweetalige onderwijsassistent beschikbaar voor zowel Italiaanse als buitenlandse studenten.

deadlines

Start inschrijving: 24 januari 2020
Einde registratie: 30 november 2020
Oriëntatiedag: 22 januari 2021
Start colleges: 25 januari 2021
Duur van de master: 1 jaar, 60 studiepunten, 1200 uur
Stage: vanaf september 2021

Alle Masters van het Milano Fashion Institute zijn eerste niveau University Masters, geaccrediteerd door de Polytechnic van Milaan, School of Design. Alle Masters zullen 60 universiteitskredieten vrijgeven (CFU, dwz "crediti formativi universitari").

Het gehanteerde onderwijsmodel wordt gekenmerkt door multidisciplinaire activiteiten van docenten van drie universiteiten samen met deskundigen van de belangrijkste en meest gekwalificeerde bedrijven in de sector.

Cursus beschrijving

De inhoud van de master integreert verschillende interdisciplinaire thema's voor een beter begrip en het beheer van de processen van merkbeheer en retailbeheer. De master bestaat uit 720 uur colleges in de klas en een laatste stage van minimaal 480 uur.

De structuur bestaat uit zes leerblokken: warming-up, kwantitatieve & projecttools, modepijlers, mode-processen, nieuwsgierigheid, modepraktijken, veldprojecten, empowerment & stage. Het doel is om de student te begeleiden naar de progressieve kennis van de industrie en de belangrijkste processen die de professionele profielen kenmerken die betrokken zijn bij het merkbeheer.

Hoorcolleges worden georganiseerd in modules op basis van de aanwezigheid van docenten uit verschillende gebieden die een volledig beeld kunnen geven van de structuur en het functionerende mechanisme van de industrie. Ze omvatten een deel van het theoretisch kader en een grote ruimte gewijd aan oefeningen, met het doel methoden, technieken en concrete werktuigen over te dragen.

Carrièreontwikkeling

De mastercursus omvat een volledige activiteitenkalender, naast lezingen en laboratoriumactiviteiten, die een effectief hulpmiddel vormen om verbindingen tussen studenten en de arbeidsmarkt tot stand te brengen, waarbij de tewerkstelling van professionele stagiairs door toonaangevende bedrijven wordt bevorderd.

Veldseminars Studenten kunnen activiteiten in de klas aanvullen met een programma van veldseminars, met bezoeken aan bedrijven en belangrijke industriële beurzen. Het doel is tweeledig: de mogelijkheid bieden om hun kennis over bedrijven met verschillende organisatiesystemen te ontwikkelen en die in verschillende productcategorieën werken, evenals het begrip van de tijdschema's, productontwikkelingsmodellen en marketingmethoden. Deze activiteiten zijn optioneel en reiskosten worden door studenten zelf betaald.

Empowerment en loopbaanbeheer Empowerment-activiteiten ondersteunen het proces van persoonlijke en professionele groei van de student. In het bijzonder is de cursus gericht op het ontwikkelen van interpersoonlijke vaardigheden, de managementcapaciteiten van groepsdynamica, het vermogen om een ​​positieve vergelijking te maken met de verschillende organisatorische en professionele contexten. De module bevat ook een sectie gewijd aan loopbaanbeheer, die ten doel heeft studenten bij de selectieprocessen te helpen door bijvoorbeeld de voorbereiding van een CV en portfolio. In het bijzonder bestaat de cursus uit de volgende modules:

een. Inleiding tot de reglementen van de stage De module gewijd aan de kennis van de Italiaanse arbeidswetgeving inzake stages, de wettelijke vereisten voor zowel gastbedrijven als stagiairs, en het regelgevingskader voor het toekennen van het curriculaire karakter van de activiteit.

b. Inleiding tot de arbeidsmarkt De module heeft tot doel de kennis van de beroepen van het modesysteem te vergroten, wat de best practices en vacatures van modebedrijven zijn.

c. Oriëntatie d. Self Assessment & empowerment Module gewijd aan de verbetering van het profiel van de student en zijn manieren van interactie met bedrijven, door het houden van workshops en toegewijde ondersteuning voor de voorbereiding van het cv en de begeleidende brief om de kandidatuur beter voor te bereiden.

e. Bedrijfslinks Activiteiten die erop gericht zijn de student de vereiste zichtbaarheid van zijn professionele profiel te garanderen voor de bedrijven in de sector, door een direct contact tussen het Milan Fashion Institute en de meest representatieve actoren die de mode-industrie vormen, om interviews met bedrijven te promoten.

f. Stage mentoring Activiteiten gericht op mentorschap en ondersteuning van de student tijdens de stage-ervaring door de samengestelde evaluatie van deze ervaring, en het volgen van de lopende stage.

Stage

Stages zijn een van de meest opvallende ervaringen aangeboden door de mastercursus en worden ondersteund door een netwerk van toonaangevende bedrijven in de modesector, mede dankzij de samenwerking met de Nationale Kamer voor Italiaanse Mode en een uitgebreid netwerk van relaties die door de jaren heen zijn gevestigd door de drie oprichtende universiteiten met het Italiaanse en internationale mode-ondernemerssysteem.

Stages duren minimaal 3 maanden, waardoor studenten de tijdens de cursus verworven vaardigheden kunnen toepassen op echte werksituaties, met begeleiding en advies van experts met uitgebreide ervaring en een reeks verschillende professionele achtergronden.

De stagemodule wordt geactiveerd door Milano Fashion Institute door middel van een reeks activiteiten die de activiteiten vormen van empowerment en loopbaanbegeleiding: Inleiding tot de regels van de stage, Inleiding tot de arbeidsmarkt, Oriëntatie, Self Assessment & empowerment, Bedrijfslinks, Stagebegeleiding.

Stages bieden daarom unieke plaatsingsmogelijkheden voor cursisten en een effectief hulpmiddel om de betrokken bedrijven te helpen uitstekende mensen te selecteren. Milano Fashion Institute promoot actief de communicatie van de aanbiedingen van stagairs door constant contact te houden met de toonaangevende bedrijven in de branche. Het zoeken en voltooien van een stage moet door de student worden uitgevoerd. Om een ​​stage te vinden, biedt het Milano Fashion Institute veel mogelijkheden en hulpmiddelen, via de programma's voor identificatie, rapportage en samenwerking met de belangrijkste bedrijven in de sector, evenals de actieve signalering van studentenprofielen.

Onder de bedrijven die samenwerken met het Milan Fashion Institute:
Camera Nazionale della Moda Italiana • Arcoretail • Ballantyne • Bally • Benetton • Bottega Veneta • Braccialini • Brooks Brothers • Brioni • Brunello Cucinelli • Burberry • Calzedonia Group • Canclini Tessile • Chanel • Coin Excelsior • Condé Nast • Conbipel • Corneliani • CP Company • Diesel Group • Dolce & Gabbana • Dondup • Eurojersey • Ermenegildo Zegna • Etro • Fendi • Ferragamo • Fratelli Rossetti • Frau • Furla • Geox • Giorgio Armani • Gruppo C14 • Gucci Group • Hearst Magazine • Hugo Boss • Jil Sander • Lanvin • La Rinascente • Levi's • Liu Jo • Logan • Loro Piana • Louis Vuitton • Luciano Padovan • Maliparmi • Mantero Seta • Marni • Max Mara Group • Miroglio Fashion Group • Moncler • Moreschi • Moschino • Neil Barrett • Neinver Italia • Penelope • Pomellato • Pinko • Ports1961 • Privalia • Ralph Lauren • Ratti • Reda • Roberto Cavalli • Slam • St aff International • Stella Mc Cartney • Stone Island • Swinger • Tod's Group • Valentino Fashion Group • Versace • Vivienne Westwood • Yoox

De professionele cijfers

De professionele figuren gevormd door de Master in Brand & Business Management zullen de distributie en de offline en online marketing kunnen plannen en beheren: van de DOS van internationale merken tot warenhuizen, fast fashion retailers en online e-tailers.

Het zijn Junior en gekwalificeerde profielen die de processen van kopen, retailmerchandising, digitaal management, CRM-beheer, visuele merchandising, winkelbeheer en omnichannelbeheer ondersteunen. Aangezien dit een zeer innovatief gebied is, zal het potentieel van het profiel worden ontwikkeld via een selectieproces dat deelnemers uit de verschillende onderwijsachtergrond helpt, om in de klas alle vaardigheden en competenties te creëren die kenmerkend zijn voor multifunctionele bedrijfsteams. . Bovendien maken de verschillende achtergronden het mogelijk voorwaarden te scheppen voor de ontwikkeling van interdisciplinaire vaardigheden en competenties van 'creatief retailmanagement', waarmee een flexibele benadering van creatieve en analytische kwesties kan worden geactiveerd.

Arbeidsmarkt

Milano Fashion Institute Masters van het Milano Fashion Institute gebaseerd op een duidelijk cultureel doel voor het opleiden van nieuwe professionele profielen die de veranderingen in de mode-industrie kunnen begrijpen en die innovatie in de organisatie van een creatief, leidinggevend, commercieel en communicatieproces kunnen teweegbrengen. De profielen gevormd in de drie Masters zijn het resultaat van jaren van onderzoek en training in de mode-industrie door de drie uitstekende Milanese universiteiten, elk gericht op verschillende en cruciale aspecten: management, ontwerp en communicatie.

Deze professionals zijn met name een soort van 'hybride', met multidisciplinaire training, die proactief kan optreden als 'tussenpersoon' tussen de puur creatieve profielen (ontwerpers, art directors, architecten, visual) en puur managementprofielen (marketing, commerciële , productiecontroller) en ten slotte communicatieve profielen (communicatiemanager, social e new media manager, moderedacteur, evenementenmanager). Deze bredere competenties, die vaak in bedrijven alleen worden verworven na jarenlange ervaring in verschillende zakelijke gebieden, zijn afgerond op drie gebieden die als strategisch worden beschouwd voor de modebusiness, vooral in de huidige fase van revisie en reorganisatie die wordt bepaald door crisissituaties:

_ het beheer en de planning van de creatieve processen en de ontwikkeling van de collectie: van het coderen en begrijpen van de waarden en stilistische codes van het merk, tot het vermogen om deze codes te declineren binnen de verschillende productcategorieën en productlijnen; tot het plannen van collecties door merchandisingplanning, het selecteren en beheren van leveranciers, en ten slotte de organisatie en het beheer van de processen van handelsmarketing en communicatie (Master in Fashion Direction: Brand & Product Management)

_ het geïntegreerde beheer van creatieve en managementprocessen met betrekking tot distributie, in de verschillende bedrijfsmodellen (merkontwerper of industriële groepen stroomafwaarts geïntegreerd in de directe detailhandel; detailhandelkanalen in samenwerking met merken en onafhankelijke detailhandelaar, zoals franchising, winkel in winkel, hoek, enz. ; winkelketens, als warenhuizen, fast fashion retailers, massa retailers; kleine onafhankelijke retailers, als individuele winkels of kleine lokale ketens (Master in Fashion Direction: Brand & Business Management)

_ het beheer en ontwerp van onderzoeksstrategieën, communicatiestrategieën en de versterking van cultureel erfgoed van het bedrijf: van de kwalitatieve en kwantitatieve analyse van de consumptie tot de identificatie en interpretatie van trends; van de taalkundige innovatie in bedrijfscommunicatie en mediakanalen tot het beheer van de nieuwe digitale communicatieformaten en kanalen; van de versterking van het culturele, materiële en relationele erfgoed tot het beheer en ontwerp van programma's voor maatschappelijke verantwoordelijkheid (Master in Fashion Direction: Brand & Communication Management).

Beurzen beschikbaar voor Master 2021

Milano Fashion Institute biedt elk jaar aan haar aanvragers verschillende beurzen die de helft van de kosten van inschrijving in de Masters dekken en worden aangeboden door Italiaanse bedrijven die actief zijn in de mode-industrie.

Hoe werkt het?

De toewijzing van beurzen vindt plaats vóór het begin van de cursus, rekening houdend met zowel inkomen als verdienste criteria, door de Academische Commissie. De toelating tot de Meester is onafhankelijk van de toekenning van een beurs.

Hoe aanvragen?

Het aanvraagformulier voor beurzen is opgenomen in het "Aanvraagformulier" van elke master en kan worden gedownload op https://www.milanofashioninstitute.com/apply-now, onder de pagina "Toepassen". Nadat je het aanvraagformulier hebt ingediend, beslist de Academische Commissie over elke opdracht, met kennisgeving van het resultaat aan het begin van de cursus. Lees voor meer informatie de regels in de module.

Voor wie zijn de beurzen bedoeld?

De beurzen zijn bedoeld voor zowel Italiaanse burgers als voor buitenlanders die de Masters van het Milan Fashion Institute willen bijwonen.

Tegen wanneer aan te vragen?

De aanvraag voor een beurs moet worden ingediend voor de deadline van inschrijving van de master. Voor Masters 2021 is de deadline 27 november 2020.Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Milano Fashion Institute is a consortium set up to provide higher education in the fashion sector by three Milan universities: Bocconi University, Cattolica University and Politecnico of Milan. These ... Lees meer

Milano Fashion Institute is a consortium set up to provide higher education in the fashion sector by three Milan universities: Bocconi University, Cattolica University and Politecnico of Milan. These three universities represent an international centre of excellence, drawing on consolidated experience in the research and training activities for businesses in the fashion sector in the fields of management, communication and design. Lees Minder