Lees de Officiële Beschrijving

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ENGELSE TAAL.

Mode-styling is vandaag zowel een geweldige kans als een complexe uitdaging. Fashion stylisten en communicators hebben het voorrecht en de verantwoordelijkheid om een ​​merk of product te lezen en te interpreteren dat zijn identiteit respecteert en toch de grenzen verlegt, dus om een ​​wereld eromheen te ontwerpen en het meest boeiende verhaal ooit te vertellen. De Master in Fashion Communicatie en Styling traint sleutelfiguren die zich bezighouden met de evolutie van nieuwe media en de cruciale rol van visuele communicatie vandaag. Ze kunnen tegelijkertijd meer esthetiek omhelzen, lezen hoe mode vandaag de dag belangrijk is voor de samenleving, om de regels te vernietigen en ze opnieuw te schrijven.

Met een sterke culturele achtergrond voltooien studenten hun training door vaardigheden voor projectmanagement te verwerven, zodat ze klaar zijn om waarde te geven aan modeproducten door alle aspecten van communicatie. Ze oefenen op drie thematische projecten ontworpen om te worden gebruikt op digitale media, het creëren van inhoud zoals afbeeldingen, video's, redactionele projecten en het samenstellen van de outfits.

Target - De master is gericht aan die kandidaten, zowel Italianen als buitenlanders, die een goede eerste graad hebben in mode, communicatie en marketing, evenals aan jonge professionals met minstens twee jaar ervaring in het veld.

Carrièremogelijkheden - Fashion Communicators zijn gekwalificeerd om te werken als Communication Managers, Image Consultants, Fashion Stylists, Researches en Trend Setters, evenals PR's. In deze rollen kunnen ze terecht in persbureaus, PR-bureaus, organisaties voor evenementen, uitgeverijen en ontwerpafdelingen van Italiaanse en internationale modehuizen.

Methodologie en structuur - De mastercursus is gestructureerd in aanvullende modules die leiden van de verwerving van een solide methode voor projectontwikkeling tot de daadwerkelijke productie van drie opnames en het eindproject.

Na het verwerven van harde vaardigheden met betrekking tot de essentiële historische, culturele en visuele achtergrond en sterke methodologische hulpmiddelen, analyseren studenten het functioneren van de belangrijkste communicatieprocessen in de mode: van de activiteit van het persbureau tot modeshows als momenten om de zichtbaarheid te vergroten en de merkidentiteit te versterken ; van de dynamiek van de uitgeverswereld tot het web en nieuwe media.

Modules gerelateerd aan de basis disciplinaire gebieden verbeteren de kennis van studenten over die visuele, culturele en methodologische hulpmiddelen die hen helpen bij de ontwikkeling van hun projecten. Onderwerpen gerelateerd aan de onderscheidende disciplinaire velden zijn workshops, lezingen en drie hoofdprojecten, bestaande uit thematische fotosessies.

Het programma wordt afgesloten met een persoonlijk project dat de verworven vaardigheden beoordeelt en de attitudes van elke student weergeeft in termen van creativiteit en stijl. Het beste Final Project van het jaar kan worden gepubliceerd en gepromoot op Vogue Italia door de sponsoring van Sara Sozzani Maino, coördinator van de cursus.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 12 andere vakken van IED – Istituto Europeo di Design Milan »

Laatst bijgewerkt op September 11, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Jan. 2020
Duration
1 jaar
Voltijd
Prijs
18,900 EUR
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Jan. 2020
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum

Jan. 2020

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum