Master in mode communicatie en styling

Algemeen

3 locaties beschikbaar
Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Deze cursus wordt gegeven in de Engelse taal

Mode-styling is vandaag zowel een geweldige kans als een complexe uitdaging. Fashion stylisten en communicators hebben het voorrecht en de verantwoordelijkheid om een ​​merk of product te lezen en te interpreteren dat zijn identiteit respecteert en toch de grenzen verlegt, dus om een ​​wereld eromheen te ontwerpen en het meest boeiende verhaal ooit te vertellen. De Master in Fashion Communicatie en Styling traint sleutelfiguren die zich bezighouden met de evolutie van nieuwe media en de cruciale rol van visuele communicatie vandaag. Ze kunnen tegelijkertijd meer esthetiek omhelzen, lezen hoe mode vandaag de dag belangrijk is voor de samenleving, om de regels te vernietigen en ze opnieuw te schrijven.

Met een sterke culturele achtergrond voltooien studenten hun opleiding door projectmanagementvaardigheden te verwerven, zodat ze klaar zijn om waarde toe te voegen aan modeproducten via alle aspecten van communicatie. Ze oefenen op drie thematische projecten die zijn ontworpen voor gebruik op digitale media, door inhoud te creëren zoals afbeeldingen, video's, redactionele projecten en het samenstellen van de outfits.

Master in Fashion Communication and Styling Milano

Doel - De master is bedoeld voor aanvragers, zowel Italianen als buitenlanders, die een goede eerste graad in mode, communicatie en marketing hebben, evenals voor jonge professionals met ten minste twee jaar ervaring in het veld.

Carrièremogelijkheden - Fashion Communicators zijn gekwalificeerd om te werken als communicatiemanagers, beeldconsulenten, modestylisten, onderzoekers en trendsetters, evenals PR's. In deze functies kunnen ze beroep vinden bij perskantoren, PR-bureaus, evenementenorganisatiebedrijven, uitgeverijen en ontwerpafdelingen van Italiaanse en internationale modehuizen.

Methodologie en structuur - De mastercursus is gestructureerd in complementaire modules die leiden van de verwerving van een solide methode voor projectontwikkeling tot de daadwerkelijke productie van drie shootings en het eindproject.

Na het verwerven van harde vaardigheden met betrekking tot de essentiële historische, culturele en visuele achtergrond en sterke methodologische instrumenten, analyseren studenten de werking van de belangrijkste communicatieprocessen in de mode: van de activiteit van het persbureau tot modeshows als momenten om de zichtbaarheid te vergroten en de merkidentiteit te bevestigen; van de dynamiek van de uitgeverij tot het web en nieuwe media.

Modules met betrekking tot de basisdisciplinaire velden verbeteren de kennis van studenten van die visuele, culturele en methodologische hulpmiddelen die hen helpen bij de ontwikkeling van hun projecten. Onderwerpen met betrekking tot de onderscheidende disciplinaire velden zijn onder meer workshops, lezingen en drie hoofdprojecten, bestaande uit thematische fotoshoots.

Het programma eindigt met een persoonlijk project dat de verworven vaardigheden beoordeelt en de houding van elke student in termen van creativiteit en stijl naar voren brengt. Het beste eindproject van het jaar kan worden gepubliceerd en gepromoot op Vogue Italia via de sponsoring van Sara Sozzani Maino, coördinator van de cursus.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder