Master in milieuverandering en wereldwijde duurzaamheid

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Hoe maak je duurzame keuzes op wereldschaal?

Wereldwijde sociaal-ecologische problemen vragen om multidisciplinaire oplossingen die de gebruikelijke grenzen van wetenschap en besluitvorming overstijgen. In het Masterprogramma in Environmental Change and Global Sustainability (ECGS), word je getraind om wereldwijde milieu- en duurzaamheidsproblemen aan te pakken door lezingen, seminars, projectleren en laboratorium- en veldcursussen.

Je kunt kiezen uit twee studietrajecten: het studietraject Milieuverandering in de natuurwetenschappen en het studietraject Wereldwijde duurzaamheid in de sociale wetenschappen. Je kunt ook onderwerpen bestuderen zoals voedsel en duurzaamheid, klimaatstudies, inheemse studies, stedelijke studies, wereldwijd landgebruik of Oostzee-studies.

Aan het studeren

ECGS is een echt multidisciplinair masterprogramma. Het omvat een inleidende kernmodule van duurzaamheidswetenschap die alle studenten gemeen hebben, gevolgd door twee verschillende studietrajecten: milieuverandering en wereldwijde duurzaamheid .

Het onderzoekstraject voor milieuverandering biedt inzicht in de werking van terrestrische en aquatische ecosystemen en geeft richtlijnen voor een duurzaam gebruik ervan.

Studietraject Global Sustainability biedt studenten inzicht in de sociaal-culturele onderbouwing van wereldwijde duurzaamheidsuitdagingen, zodat u kunt helpen oplossingen te ontwikkelen die rekening houden met sociale en ecologische rechtvaardigheid.

Waarom milieuverandering en wereldwijde duurzaamheid?

Wereldwijde sociaal-ecologische problemen vragen om multidisciplinaire oplossingen die de gebruikelijke grenzen van wetenschap en besluitvorming overstijgen. De masteropleiding in Environmental Change and Global Sustainability (ECGS) leidt je op in brede interdisciplinaire denkvaardigheden en biedt je de mogelijkheid om:

  • bestudeer milieu- en duurzaamheidsvraagstukken in uw respectieve expertisegebieden en
  • problemen van sociaal-ecologische duurzaamheid oplossen in samenwerking met verschillende sociale actoren.

Het programma biedt drie verschillende graden - Master of Social Sciences, Master of Science of Master of Science (Agriculture and Forestry). De mate wordt bepaald door de keuze van je studietraject en de modules binnen het gekozen traject.

Na je afstuderen heb je voldoende expertise in milieuwetenschappen, duurzaamheidswetenschappen en milieubeleid om op te treden als een specialist in de publieke, private en derde sector, en je hebt essentiële vaardigheden opgedaan om een carrière in duurzaam ondernemen en communicatie te ondernemen. U kunt ook doorgaan naar doctoraatsstudies en daarna posities in milieugerelateerd onderzoek.

Structuur, inhoud en studietracks

De kredietvereiste voor de masteropleiding in Environmental Change and Global Sustainability is 120 ECTS-credits, die in twee jaar kunnen worden voltooid. Het masterprogramma wordt gegeven in het Engels. Alle opdrachten, examens en proefschriften kunnen worden gedaan in het Engels, evenals in het Fins en Zweeds.

Je studeert af met een Master's degree in Science (M.Sc.) of Social Sciences (M.Soc.Sc.). Je masterdiploma (120 studiepunten, ECTS) zal bestaan uit de volgende studies:

  • Geavanceerde studies, 60 studiepunten, inclusief je masterproef (30 studiepunten)
  • Andere studies, 60 studiepunten, waaronder 30 studiepunten van Core Module-studies en 30 studiepunten van specifieke specifieke studies van keuzevakken uit ECGS-modules of andere relevante masterprogramma's.

Alle studenten voltooien een inleidende kernmodule die zich richt op de methoden van milieu- en duurzaamheidswetenschap en de interacties tussen wetenschap en samenleving.

Naast de gebruikelijke Core Module-onderzoeken, kiezen aanvragers uit twee ECGS-onderzoekstrajecten: het onderzoekstraject voor milieuverandering in de natuurwetenschappen en het onderzoekstraject voor wereldwijde duurzaamheid in de sociale wetenschappen. Beide studietracks bieden verschillende modules van geavanceerde studies. De studenten moeten ook minstens één interdisciplinaire thematische module kiezen.

Cursussen en onderwijs

Het ECGS-masterprogramma wordt in het Engels gegeven. Alle opdrachten, examens en proefschriften kunnen worden gedaan in het Engels, evenals in het Fins en Zweeds.

Cursussen voor ECGS-studenten

Bekijk de voorlopige selectie van cursussen aangeboden door ECGS. Houd er rekening mee dat thematische en studietrajectmodules cursussen bevatten die worden aangeboden in samenwerking met andere programma's en dus mogelijk niet in de lijst verschijnen.

Cursussen voor studenten buiten ECGS

Als je een student bent in een andere masteropleiding aan de University of Helsinki , maar ECGS-cursussen wilt studeren, is dat mogelijk. ECGS biedt studiemodules ook voor andere studenten van de universiteit van Helsinki. Deze modules zijn:

Als u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan afzonderlijke cursussen in plaats van modules, raadpleegt u de ECGS

Masterproef

De masterproef is een integraal onderdeel van je opleiding. Tijdens je tweede jaar schrijf je een individuele masterproef van ongeveer 20-40 pagina's (30 studiepunten). De masterproef is een proefterrein, daar demonstreer je je vaardigheden in wetenschappelijk denken, methodologisch onderzoek en wetenschappelijke communicatie en schrijven. Tijdens het schrijfproces, zul je ook deelnemen aan een masterproef seminar geleid en geïnstrueerd door een faculteitslid met expertise op jouw vakgebied.

Studenten en studentenleven

Het studentenleven en vooral de cultuur van de studentenorganisatie is uitzonderlijk rijk en divers in Finland. Ook aan de University of Helsinki is de studentengemeenschap zeer actief.

Meer dan 250 studentenorganisaties zijn actief binnen de Student Union van de University of Helsinki (HYY), variërend van faculteits- en vakorganisaties tot politieke en maatschappelijke organisaties, en van koren en orkesten tot sport- en spelclubs. Hun activiteiten omvatten jubileumvieringen, academische dinerpartijen, culturele evenementen, bijeenkomsten en excursies.

Als student en lid van de Student Union (HYY) heb je recht op vele voordelen en diensten. Bijvoorbeeld betaalbare studentenwoningen, basisgezondheidszorg, sportfaciliteiten en maaltijden voor studenten. U krijgt ook tal van kortingen, bijvoorbeeld op kosten voor het openbaar vervoer in het hele land.

Carrière

De interdisciplinaire masteropleiding in Environmental Change and Global Sustainability (ECGS) biedt je een unieke opleiding die breed toepasbaar is voor een toekomstig carrièrepad.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Helsinki offers a wide range of Master’s Degree Programmes, taught entirely in English. The scope of our programmes is 120 ECTS credits, completed with two years of full-time study. ... Lees meer

The University of Helsinki offers a wide range of Master’s Degree Programmes, taught entirely in English. The scope of our programmes is 120 ECTS credits, completed with two years of full-time study. All programmes comply with the national legislation governing university education and are, therefore, recognised globally. Lees Minder