Master in milieubesparende Pathways voor duurzame energiesystemen (SELECT)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het gezamenlijke masterprogramma In Environomical Pathways for Sustainable Energy Systems (SELECT) wordt aangeboden door acht Europese universiteiten via EIT InnoEnergy. In het programma leer je hoe je een echte bijdrage kunt leveren aan het minimaliseren van de milieu-impact van huidige en toekomstige energiesystemen. Studenten leren maatschappelijke uitdagingen aan te pakken met technische oplossingen, de rol van innovatie en commercie te onderzoeken en de rol en verantwoordelijkheid van ingenieurs in een duurzamere energie-industrie te begrijpen.

Giant Solar Panel

Milieubesparende Pathways for Systems Sustainable Energy bij KTH

Tijdens je eerste jaar studeer je aan KTH of Universitat Politècnica de Catalunya BarcelonaTech. Cursussen in het eerste jaar richten zich op onderwerpen als duurzame energieomzetting, hernieuwbare energie en manieren om een minimale menselijke impact op het milieu te garanderen. De inhoud van de eerstejaarsvakken is aan beide universiteiten hetzelfde: cursussen die aan KTH worden gegeven, zijn online beschikbaar voor UPC-studenten, terwijl die van UPC online beschikbaar zijn voor KTH studenten.

Tijdens het tweede jaar kies je een van de volgende specialistische tracks om je kennis te verdiepen:

Gecombineerde energiesystemen bij KTH

Combined Energy Systems houdt zich bezig met meerdere energiediensten uit combinaties van hernieuwbare energiebronnen. Je zult je concentreren op de "kunst" van het combineren van meerdere energiebronnen om verschillende energiediensten op een efficiënte, kosteneffectieve en duurzame manier te produceren. In het bijzonder wordt ingegaan op het onderwerp polygeneratie en de synthese van complexe duurzame energiesystemen.

De cursus wordt gegeven door het prestigieuze KTH Royal Institute of Technology in Stockholm en biedt een brede en gevarieerde mix van verplichte en optionele onderwerpen om uw kennis en begrip te vergroten.

Vereisten: Buiten de vakken die in jaar 1 in het programma worden behandeld, worden geen speciale vereisten gesteld.

Energie-efficiëntie bij Politecnico di Torino

Verdiep je begrip van nieuwe energie Pathways in de toekomst complexe geïntegreerde systemen, met een focus op efficiëntie in de industriële en residentiële contexten.

Vereisten: Een achtergrond in werktuigbouwkunde of chemische techniek wordt aanbevolen.

Innovatie in energiesystemen aan de Technische Universiteit Eindhoven

Ontdek innovatie in elektrische voedingssystemen. Van slimme netwerken tot energieopslag, van gebouwd milieuontwerp tot sociaal-economische implicaties voor ontwikkelingslanden, deze cursus gaat diep in op vraag en aanbod in de context van praktijkvoorbeelden.

Vereisten: Je moet de academische tools en ervaring hebben om diepgaand wetenschappelijk onderzoek uit te voeren in de door jou gekozen specialiteit.

Offshore Energy Systems bij Instituto Superior Técnico

Ontdek de innovatie, de economische, de juridische en de ecologische dynamiek op het werk bij de implementatie van energietechnologieën. Bouw sterke wetenschappelijke en technologische probleemoplossende vaardigheden op terwijl u uw creativiteit, ondernemers- en leiderschapscompetenties ontwikkelt.

Vereisten: De cursus is bedoeld voor studenten met een BSc in Engineering of Engineering Sciences en vereist gedegen kennis van wiskunde, natuurkunde, scheikunde, informatiesystemen en een goed begrip van economie en management.

Zonnestelsels op Universitat Politècnica de Catalunya BarcelonaTech

Verwerven van expertise op het gebied van zonnestelsels. Deze cursus is gebaseerd op gedegen wetenschappelijke kennis en biedt tegelijkertijd een breed perspectief op technologische ontwikkeling op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Je hebt ook de flexibiliteit om een aantal extra onderwerpen en gebieden te verkennen die aansluiten bij je interesses en leerdoelen.

Vereisten: Buiten de vakken die in jaar 1 in het programma worden behandeld, worden geen speciale vereisten gesteld.

Duurzame biomassaverwerking aan de Universiteit van Aalto

Verwerf gespecialiseerde kennis en expertise op het gebied van duurzame energieproductie, conversiesystemen en markten.

Vereisten: Een sterke achtergrond in chemische technologie wordt sterk aanbevolen.

Hernieuwbare energie en energiebeheer bij AGH: University of Science and Technology

Je verwerft kennis met betrekking tot technologieën voor hernieuwbare energie, economie, energiebeleid en energiebeheer in de brandstof- en energiesector.

Vereisten: BSc in een verwante discipline of gelijkwaardig.

Master's degree project

Tijdens het laatste semester van je tweede jaar werk je aan je masterproject, dat 30 ECTS-credits waard is. Als je je masterproject aan de TU / e doet, is je scriptie 45 ECTS-credits waard. Het proefschrift wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partners in de industrie, onderzoek of NGO's. Het moet zowel de technologische aspecten van uw gekozen onderwerp als een solide bedrijfsanalyse omvatten.

Carrière

De masteropleiding Sustainable Energy Systems-programma is de ideale voorbereiding op een carrière in verschillende gebieden van de duurzame energie-industrie en voorziet je van vaardigheden, kennis en attributen waar veel vraag naar is in de energie-industrie.

In het bijzonder bouwt het masterprogramma in duurzame energiesystemen uw begrip op van de rol van interdisciplinaire teams bij het leveren van duurzame energie. Het stelt je in staat om diepgaande kennis op te bouwen in specifieke disciplines en tegelijkertijd je perspectief te verbreden over hoe diverse vaardigheden de kloof tussen die afzonderlijke disciplines overbruggen en betere resultaten opleveren. Het geeft u inzicht in waar technologie en gebruikers op elkaar inwerken, en hoe u kunt kiezen tussen technologische oplossingen, maatschappelijke oplossingen of een combinatie van beide - een sterke basis voor uw professionele leven.

"Het programma gaat niet alleen over 'leerboeken lezen en examens halen'. Er zijn daarentegen enkele cursussen die je aan echte projecten moet werken en excursies naar het bedrijf moet maken om de bedrijfsprocessen en de op te lossen problemen te leren."

Jamil uit Azerbeidzjan

EIT-label

Het EIT-label is een kwaliteitslabel dat door het Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT) wordt toegekend aan een KIG-onderwijsprogramma dat positief is beoordeeld door het EIT op de implementatie van het EIT-systeem voor kwaliteitsborging en leerverbetering (EIT QALE) en het toepassing van specifieke kwaliteitscriteria met de nadruk op de overkoepelende leerresultaten van het EIT (EIT OLO's), robuust onderwijs in ondernemerschap, sterk geïntegreerde, innovatieve 'al doende leren' curricula, internationale mobiliteit en outreach.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder