Master in milieubeheer van berggebieden (dubbele graad met Universität Innsbruck) (MSc)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Stel ons een vraag op WhatsApp

Dit double degree-programma richt zich op duurzame landschapsontwikkeling en ecosysteem- en landgebruiksbeheer in berggebieden.

Cursus beschrijving

Ons programma is sterk interdisciplinair en wordt aangeboden in samenwerking met de Universiteit van Innsbruck (Oostenrijk). Beide universiteiten dragen hun expertise op een integrale manier bij aan ecologische, technische en sociaaleconomische perspectieven van berglandschapsbeheer.

Het programma profiteert van de specifieke locatie van de partneruniversiteiten in de Centrale Alpen en omvat zowel de mobiliteit van studenten als docenten tussen de twee landen. Cursussen worden gegeven door docenten van beide universiteiten.

113681__DSC7474-min.jpg

In een oogopslag

  • Gradenklasse: LM-73
  • ECTS-credits: 120
  • Duur van de cursus: 2 jaar
  • Cursussen worden gegeven in: Engels
  • Beschikbare plaatsen: 30 EU 5 niet-EU
  • Campus: Bozen-Bolzano en Innsbruck
  • Collegegeld: € 1.347,50 per jaar

113682_DEN2015017D0829-min.jpg

Het eerste studiejaar is bij de in te vullen Free University of Bozen-Bolzano en richt zich op fundamentele natuurwetenschappen en technische vaardigheden en competenties in 9 verplichte modules.

Het tweede studiejaar aan de Universiteit van Innsbruck, met twee verplichte modules en verschillende keuzemodules, biedt studenten de mogelijkheid om zich te concentreren op milieu- en hulpbronnenbeheer, natuurbescherming, landschapsecologie en -planning, landbouw en bosbouw en water- en afvalbeheer in berggebieden.

Studenten werken in interdisciplinaire teams om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren dat resultaatgericht is, gericht op doelen en gerelateerd is aan hun masterproefproject.

Uitwisselingsprogramma's en stages

Momenteel bieden we uitwisselingsprogramma's aan met bijna 20 partneruniversiteiten over de hele wereld.

Deze opleiding kent geen verplichte stage. Je kunt er nog steeds voor kiezen om een vrijwillige stage te lopen en te kiezen uit de lange lijst van Italiaanse en buitenlandse bedrijven waarmee de Universiteit van Bozen samenwerkt.

Carrièremogelijkheden

Het interdisciplinaire en onderzoeksgerichte masterprogramma biedt een breed scala aan beroepsmogelijkheden voor afgestudeerden over de hele wereld, met name milieubeoordeling, monitoring en beheer van beschermde gebieden, projectplanning en ecocertificering op het gebied van landbouw en bosbouw, analyse en natuurlijke gevarenbeoordeling van hydrogeologische oorsprong, en uitwerking van ontwikkelingsplannen van agrarische berggebieden, evenals verschillende wetenschappelijke carrières.

Goed voorbereid en klaar voor de arbeidsmarkt. Op de website van AlmaLaurea kun je statistische gegevens bekijken over de tevredenheid van afgestudeerden en hun inzetbaarheid.

Toepassing

Om toegang tot de cursus te krijgen, moet je bewijzen dat je al een B2-competentieniveau hebt in de Engelse taal. Als je geen officiële taalcertificering hebt, kun je een taalexamen afleggen aan onze universiteit.

Er is geen toelatingsexamen of interview.

Stel ons een vraag op WhatsApp

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in ... Lees meer

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in teaching and research, its high level of internationalization as well as an ideal study environment guaranteed by its excellent facilities are some of the reasons why Unibz regularly reaches top positions in national and international rankings. Lees Minder