Master in merkbeheer en communicatie (in samenwerking met Landor)

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Deze cursus wordt gegeven in de Engelse taal

Management, ontwerphouding, zakelijke oriëntatie en strategische visie zijn de onderscheidende kenmerken van de masteropleiding Brand Management and Communication. Merkprojecten ontwikkelen bij IED gaat niet alleen over het realiseren van projecten, het gaat ook over het aangaan van een uitdaging, het observeren van het heden, het voorspellen van trends en het omgaan met de meest interessante internationale bedrijven.

Om deze reden wordt de masteropleiding georganiseerd in samenwerking met Landor, een van de belangrijkste merkenbureaus op internationaal niveau. Bedrijven zoals Pomellato, Campari, Ducati, Diesel, KFC, Persol en Lemonsoda, om er maar een paar te noemen, kiezen ervoor om hun waarden en expertise te delen met IED-studenten, om een fris en multidisciplinair standpunt te vinden en om samen een strategische project voor hun merk.

De master vindt plaats in twee edities, de eerste in november in het Italiaans en de tweede in februari in het Engels.

De Master wordt georganiseerd in samenwerking met Landor .

Master in Brand Management and Communication Milano

Doel - De masteropleiding Brand Management and Communication is gericht op afgestudeerden in de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie of wetenschappelijke disciplines, evenals afgestudeerden in creatieve disciplines van ontwerpscholen of professionals met ten minste twee jaar ervaring op het gebied van branding .

Methodologie en structuur - De mastercursus wisselt frontale lezingen, oefeningen, casuïstiek, workshops en projecten af die zijn gerealiseerd in samenwerking met bedrijven en agentschappen en die individueel of in groepen zijn ontwikkeld. De didactische Pathway is nauw verbonden met de professionele wereld dankzij de samenwerking tussen partners en faculteit. Een synergetisch team, bestaande uit professionals afkomstig van de belangrijkste bedrijven, bureaus en adviesbureaus, ondersteunt studenten tijdens een intensief, interactief en steeds complexer studieplan. Studenten ontwikkelen de vaardigheden die nodig zijn om hun referentiedoel en zijn typische gedrag te identificeren. Ze leren product- en retailstrategieën, innovatie en markten te definiëren om merkstrategieën uit te werken. Een alomvattend traject dat rekening houdt met de verschillende stappen van het proces: van de definitie van merkwaarde - door de merkwaarden en positionering vast te stellen, en door de strategische marketingactiviteiten te plannen - tot de acties gericht op de ontwikkeling en ondersteuning van het merk. Aan het einde van de cursus is een speciale module gericht op personal branding: van counseling en persoonlijk doelwit tot de tools die nodig zijn om een zelfrepresentatie te realiseren met de meest geschikte tools (video, papier, internet) die worden gebruikt om succesvol vooraan te presenteren van een publiek.

Carrièremogelijkheden - Brand Manager, Marketing Manager, Product Manager, Consultant, Project Manager, Client Manager, Strategist, Brand Consultant. Andere mogelijkheden zijn reclame- en communicatiebureaus als Strategic Planner, Account Manager.

In de vorige edities zijn projecten ontwikkeld in samenwerking met onder meer Pomellato, Campari, Persol, Lemonsoda, Ducati, Diesel, KFC.

In de vorige edities bezochten studenten: Goole, Technogym, Campari, Samsung, en anderen.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder