Master in merkbeheer en communicatie (in samenwerking met Landor)

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ENGELSE TAAL.

Management, ontwerpattitude, zakelijke oriëntatie en strategische visie zijn de onderscheidende kenmerken van de masteropleiding in merkbeheer en communicatie. Het ontwikkelen van merkprojecten bij IED gaat niet alleen over het realiseren van projecten, maar ook over het accepteren van een uitdaging, het observeren van het heden, het voorspellen van trends en de interactie met de meest interessante internationale bedrijven.

Om deze reden wordt de mastercursus georganiseerd in samenwerking met Landor, een van de belangrijkste brandingbureaus op internationaal niveau. Bedrijven zoals Pomellato, Campari, Ducati, Diesel, KFC, Persol en Lemonsoda, om er maar een paar te noemen, kiezen ervoor hun waarden en expertise te delen met IED-studenten, om een ​​nieuw en multidisciplinair standpunt te bepalen en om samen een strategisch project te ontwikkelen voor hun merk.

De master vindt plaats in twee edities, de eerste in november in het Italiaans en de tweede in februari in het Engels.

De meester is georganiseerd in samenwerking met Landor

Doelstelling - De masteropleiding in merkbeheer en communicatie is gericht op afgestudeerden in de alfa-, sociale, economische of wetenschappelijke disciplines, evenals afgestudeerden in creatieve disciplines van ontwerpscholen of professionals met minstens twee jaar ervaring op het gebied van branding.

Methodologie en structuur - De mastercursus wisselt af met frontale lezingen, oefeningen, casuïstiek, workshops en projecten gerealiseerd in samenwerking met bedrijven en agentschappen en individueel of in groepen ontwikkeld. De didactische Pathway is nauw verbonden met de professionele wereld dankzij de samenwerking tussen partners en faculteit. Een synergisch team, samengesteld door professionals afkomstig van de belangrijkste bedrijven, bureaus en adviesbureaus, ondersteunt studenten in een intens, interactief en steeds complexer studieplan. Studenten ontwikkelen de vaardigheden die nodig zijn om hun referentiedoel en zijn typische gedrag te identificeren. Ze leren product- en winkelstrategieën, innovatie en markten te definiëren om merkstrategieën uit te werken. Een uitgebreide reis die rekening houdt met de verschillende stappen van het proces: van het definiëren van merkwaarde - door het vaststellen van merkwaarden en positionering, en door het plannen van de strategische marketingactiviteiten - tot de acties gericht op het ontwikkelen en ondersteunen van het merk. Aan het einde van de cursus is een speciale module gericht op personal branding: van counseling en persoonlijk doelwit tot de tools die nodig zijn om een ​​zelfrepresentatie te realiseren met de meest geschikte tools (video, papier, web) die worden gebruikt om met succes vooraan te presenteren van een publiek.

Carrièremogelijkheden - Brand Manager, Marketing Manager, Product Manager, Consultant, Project Manager, Client Manager, Strateeg, Brand Consultant. Andere kansen zijn reclame- en communicatiebureaus als Strategic Planner, Account Manager.

In de vorige edities zijn projecten ontwikkeld in samenwerking met: Pomellato, Campari, Persol, Lemonsoda, Ducati, Diesel, KFC, de anderen.

In de vorige edities bezochten studenten: Goole, Technogym, Campari, Samsung, en anderen.

Laatst bijgewerkt op sep 2018

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder